szerző:
hvg.hu

Az ügyben az FBI is vizsgálódik, szerintük nem baleset történt. Csomagba rejtett bomba léphetett működésbe.

Bomba robbant kedden a dél-kaliforniai Aliso Viejo város magyar szépségszalonjában. A detonáció egy embert – egy negyvenéves magyar nőt – megölt, kettőt pedig megsebesített. A helyi hatóságok gyanúja szerint egy csomagba rejtett pokolgép robbant fel, azt azonban egyelőre nem tudják, a küldemény hogyan került be a kétszintes épületbe. A posta azt közölte, nem ők kézbesítették.

A hatóságok azt még nem tudják, hogy a magyar nő, a szalon tulajdonosa volt-e a célpont.

Az ügyben tartott szerdai sajtótájékoztatón kiderült, hogy az esetet a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) nyomozói is vizsgálják, szerintük nem baleset történt. Olyan tárgyakat találtak ugyanis a helyszínen – még zajlik a vizsgálatuk a szervezet egyik laboratóriumában –, amelyeket nem szoktak szépségszalonokban használni.

A hatóságok az üggyel szerdán négy helyszínen is házkutatást tartottak, többek között a magyar nő otthonában és egyik üzlettársának Long Beach-i ingatlanjában.

(BBC, LA Times)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!