szerző:
hvg.hu

Az orosz állami televízió ugyan közvetítette, amint Vlagyimir Putyin orosz elnök felavatja egy Kamaz volánjánál ülve a Krím-félszigetet Orozsországgal összekötő új hídat, ám valójában nem ő volt az első.

Mostik, a celebmacska egy nappal a hivatalos ceremónia előtt már átsétált a Krím-félszigetet Oroszországgal összekötő új hídon, beelőzve ezzel Putyin elnököt - fedte fel a Daily Telegraph..

A Kercsi-szoroson átívelő hídat kedden adták át, Putyin elnök performanszával ünnepelve a presztízsberuházást. Putyin egy Kamaz teherautót vezetett, így avatta fel az orosz szárazföldről a Kercsi-szoroson át a Krím félszigetre vezető 19 kilométeres híd közúti felének azt a részét, amit a személyforgalomnak építettek.

Az esetről videó is készült, amin az Index szúrt ki egy érdekes részletet. A felvételen úgy tűnik, Putyin nem áll a helyzet magaslatán – már ami a teherautó vezetését illeti. A járművel ugyanis többször is erősen jobbra húzódik, így igencsak megközelíti a mellette haladó másik teherautót. A Putyinnal utazók még jól kivehetően mutogatnak is az orosz elnöknek, hogy húzódjon vissza a  másik sávba.

Most pedig ráadásul az is kiderült, hogy nem az orosz elnök volt az, aki elsőként áthaladhatott a sokmilliárdos felépítményen. Az építkezést az elmúlt négy évben végigasszisztálta ugyanis Mostik, a macska, akinek saját Instagram-profilja is van. Követőinek száma pedig meghaladja a 40 ezret.

A csaknem ezermilliárd forintos beruházás 2016-ban kezdődött, két évvel azután, hogy Oroszország megszállta az ukrán félszigetet.

A hídon később majd négysávos autóút és két vasúti vágány is átvezet. Teljesen elkészült állapotában napi 40 ezer gépkocsi és 47 vonat haladhat majd át. Éves utasforgalma a tervek szerint 13 millió fő, teherforgalma pedig 13 millió tonna lesz.

 Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!