szerző:
hvg.hu

Trump levelet írt Kim Dzsong Unnak, amelyben lemondta a találkozót.

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön bejelentette, hogy elmarad a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel június 12-re Szingapúrba tervezett csúcstalálkozója.

Az elnök egy levelet írt Kim Dzsong Unnak, amelyben lemondta a találkozójukat. A levelet a Fehér Ház a Twitter-oldalán meg is osztotta.

A levélben Trump felidézi, hogy Észak-Korea kérte a találkozót, és már az amerikai elnök is nagyon várta azt, de

Sajnálatos módon a legutóbbi közleményében megfogalmazott elképesztő düh és nyílt ellenségesség miatt ebben a pillanatban helytelennek érzem ennek a régóta tervezett találkozónak a megtartását

- írta Trump, hozzátéve, hogy a szingapúri találkozó így nem fog létrejönni. Az amerikai elnök hozzátette, hogy míg Észak-Korea sokat beszél a nukleáris kapacitásairól, addig az Egyesült Államoké "olyan súlyos és erőteljes, hogy azért imádkozom Istenhez, hogy soha ne kelljen használni".

Trump hozzátette azt is, hogy egy remek párbeszéd kezdett kialakulni közöttük, és ez az, ami számít, ezért várja, hogy találkozzon Kim Dzsong Unnal "egy nap". Addig is megköszönte az észak-koreai vezetőnek, hogy túszokat engedett el, méltatva ezt a gesztust.

Az amerikai elnök azért nyitva hagyta a találkozó lehetőségét: azt írta, ha Kim Dzsong Un meggondolná magát, akkor mindenképp szóljon neki, mert különben a világ és Észak-Korea is elveszti a lehetőséget a tartós békére és a jólétre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!