szerző:
hvg.hu

A politikáról beszélt Alec Baldwin a világhírű amerikai rádiós, Howard Stern beszélgetős műsorában, s közölte, biztos abban, hogy megválasztanák elnöknek, ha 2020-ban indulna a választáson.

Baldwin, aki a Saturday Night Live című tv-showban olyan jól figurázza ki Donald Trumpot, hogy az amerikai elnök Twitter-üzenetben támadta a világhírű színészt, azt mondta, szerinte legfeljebb két-három ember tudná legyőzni Trumpot. A provokatív kérdésekről híres Stern gyorsan közölte is, szerinte Baldwinnak kellene indulnia. „Ha indulnék, győznék. Biztos, hogy győznék, 1000 százalék, hogy én győznék” – válaszolta Baldwin, már egy kicsit Trump stílusát utánozva, s hozzátette: az enyém lenne a legizgalmasabb, legviccesebb kampány.  Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, nem indul, mert a felesége biztos, hogy megölné őt.


Azt is elárulta, nem szeretné, ha a demokraták kormányoznák az országot. „Egy egészséges Republikánus Pártot szeretnék végre látni, s azt, hogy a demokraták okos ellenzékként működjenek. A Republikánus Pártnak vissza kellene térni a hagyományokhoz, szeretném azt hinni, hogy a Trump-jelenség csak egyszeri alkalom” – magyarázta a Hollywood reporter magazin szerint Baldwin.


A színész nem tartja sokra a Kim Dzsung Un észak-koreai vezető és Trump szingapúri találkozóján elért alkut sem. „Szinte hallom, ahogy Trump emberei azt mondják Kiméknek, nem érdekel bennünket, hogy megsemmisítitek az atombombáitokat, vagy nem. Csak mondjátok, hogy igen” – mondta, majd ismét visszatérve Trump hangjára, hozzátette: „Ez a politika. Engedjetek haza, s mondjátok azt, ami az újraválasztásomhoz kell”.


Nem kizárt egyébként, hogy Baldwin már nem alakítja sokáig Trumpot, a Saturday NIght Live-ban. „Akárhányszor őt játszom, kínszenvedésnek érzem az egészet. Igazi kínszenvedésnek” – mondta egy korábbi nyilatkozatában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!