MTI Világ

Feladta magát az orosz erőemelő-bajnok gyilkosa

Csaknem egyhavi rejtőzködés után feladta magát Habarovszkban az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy augusztus végén utcai verekedésben megölte Andrej Dracsov erőemelő világ- és Európa-bajnokot – közölte az orosz Nyomozó Bizottság (SZK).

MTA Világ

Trumpnak nem tetszik az ENSZ ebben a formájában

Túlbürokratizáltnak és nem hatékonynak nevezte az ENSZ-t hétfőn Donald Trump amerikai elnök a világszervezet megreformálásáról szóló magas rangú tanácskozáson New Yorkban.

hvg.hu Világ

Átléptek a haldokló nyugdíjason, megbírságolták őket

A 83 éves férfi egy esseni bank előterében esett össze, és beütötte a fejét a padlóba. Húsz percen át hevert ott, mire valaki végre értesítette a mentőket, akik kórházba vitték, de egy héttel később belehalt a sérüléseibe.

MTI Világ

Rohingyák tízezreit zavarná el egy újabb ország

Több mint 40 ezer rohingyát készül kitelepíteni az indiai kormány, amely a legfelsőbb bíróság elé hétfőn beterjesztett írásbeli nyilatkozatában azt állítja, hogy a muszlim kisebbség tagjai rendkívül komoly veszélyt jelentenek az ország biztonságára.

Juhász Gábor Világ

Európa újraosztása? – Most a katalánok próbálkoznak

Száz év – két világháború és a kommunista rendszerek összeomlása – után negyedszer is átrendeződik-e Európa térképe a közeljövőben? A választ most nem fegyverek, hanem népszavazások adhatják meg – például az október 1-jei katalán referendum, amely előtt egyre feszültebb a spanyol belpolitikai helyzet.

MTI Világ

Ciprus már nem csak pénzt, de állampolgárságot is tisztára mos

A The Guardian című baloldali brit napilap hétfőn ismertetett értesülése szerint Ciprus az elmúlt években több száz külföldinek, köztük "szupergazdag orosz oligarcháknak és az ukrán elit tagjainak" adott nagy értékű befektetések ellenében állampolgárságot, amellyel az unión belül szabad mozgást biztosító EU-útlevél is jár.

1 2 3 4 5 6 7
5431

A címlapról ajánljuk