MTI Világ

Most a dánok rágtak be Törökországra

Anders Samuelsen dán külügyminiszter vasárnap közölte, hogy bekérette a koppenhágai török nagykövetet a Recep Tayyip Erdogan török elnököt bíráló dániai törököket ért fenyegetések miatt.

hvg.hu Világ

Vitatott növényvédő szer kerülhet újra forgalomba

A glifozát hatóanyag semmilyen mértékben sem minősíthető rákkeltőnek az Európai Vegyianyag Ügynökség Kockázatértékelési Bizottsága szerint. Ugyanakkor ez még nem jelenti a hatóanyag megújítását – erről legkésőbb 6 hónap múlva születik döntés.

MTI Világ

A skótok maradnának az Egyesült Királyságban, de az EU-ban is

A legújabb felmérés szerint jelenleg kevesebben támogatják Skócia elszakadását az Egyesült Királyságtól, mint a függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás idején, de a skót választók többsége ennek ellenére úgy véli, hogy Skócia előbb-utóbb mégis független országgá válik.

MTI Világ

Megrendült az európai békerendszer

Húsz éve nem tapasztalt feszültség van a Balkánon, amely az utóbbi hetekben Macedóniában csúcsosodott ki - mondta Káncz Csaba, Balkán-szakértő az M1 aktuális csatornán.

Szekeres W. István Világ

A szerb elnöknek kedvező stratégiára váltottak a vajdasági magyarok

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) idén nem állít önálló jelöltet a szerbiai elnökválasztáson, hanem a jelenlegi miniszterelnök, Aleksandar Vučić jelöltségét támogatja – egy ígéretes hagyományt szakítva meg ezzel. Szerbiában az államfőt közvetlenül választják, a választás első fordulójára április 2-án kerül sor.

MTI Világ

Kiugrott az ablakon a nagyváradi lövöldözés gyanúsítottja

A román rendőrség szombat este azonosította a szerdai nagyváradi utcai lövöldözés gyanúsítottjának a tartózkodási helyét, amikor azonban el akarták fogni a férfit, kiugrott a negyedik emeleti nagyváradi lakás ablakán, és meghalt - közölte a Mediafax hírügynökség.

MTI Világ

Juncker az EU bővítésére számít

Az Európai Bizottság elnöke a válságok ellenére még legalább további 60 évet jósol az Európai Uniónak, amelynek szerinte "akkor már biztosan több mint 30 tagállama lesz".

MTI Világ

Megnehezítette a lengyel kormány a tüntetések szervezését

Andrzej Duda lengyel államfő szombaton aláírta az ellenzék, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a lengyel legfelsőbb bíróság által is vitatott gyülekezési törvényt, amelyet korábban az elnök előzetes normakontrollra elküldött az alkotmánybíróságnak is.

1 2 3 4 5 6 7
5333
A címlapról ajánljuk