MTI Világ

Újabb menekülthullámtól tartanak a görögök

Csaknem kétszáz menekült érkezett péntekről szombatra virradóan a török partokról az égei-tengeri görög szigetekre. Ez jóval több, mint az utóbbi időben, így attól tartanak, hogy a török belpolitikai történések miatt ismét többen indulhatnak útnak.

MTI Világ

Ahogy Merkelt letudta, Trump beszólt a németeknek

Egy nappal az Angela Merkel német kancellárral tartott fehér házi, szívélyesnek mondott csúcstalálkozója után Donald Trump amerikai elnök azzal ment neki Németországnak, hogy "óriási összeggel" tartozik a NATO-nak. Mindezt természetesen a Twitteren, ahol előtte még dicsérgette a kancellárral folytatott, jól sikerült egyeztetését.

Németh András Világ

Hát azt ismeri, Gorbacsovkám...?

Hosszú idő után Donald Trump és Vlagyimir Putyin lehet az az amerikai és orosz vezető, aki hasonlóan jó, személyes kapcsolatba kerül egymással, mint Mihail Gorbacsov volt Ronald Reagannel, majd utódjával, idősebb George Bush-sal.

hvg.hu Világ

Hogyan mentette meg a Krím elfoglalása Putyint?

Egészen másképp alakulhatott volna Oroszország sorsa, ha 2014-ben nem nyílik hirtelen lehetőség az Ukrajnához tartozó Krím félsziget elfoglalására. Az orosz politikus népszerűsége három évvel ezelőtt mélyponton volt, s az oroszok nagy része ugyanis nem akart újabb örökös vezetőt.

MTI Világ

Hitlerként ábrázolja Merkelt egy török lap

A török kormányhoz közelinek tartott, Günes című napilap legfrissebb számának címlapján fotomontázs látható Angela Merkel német kancellárról, akit Hitler-bajusszal, fekete náci egyenruhában és pisztollyal a kezében, mellette horogkereszttel ábrázoltak, s németül a "Hitlerné", törökül pedig a "csúnya néni" kísérőszöveg olvasható.

MTI Gazdaság

Kiderült a botrányt okozó kétmilliós öltönyök titka

Robert Bourgi, a francia jobboldalt afrikai ügyekben tanácsadással segítő ügyvéd ajándékozta februárban azokat a luxusöltönyöket Francois Fillon konzervatív elnökjelöltnek, amelyek miatt a pénzügyi visszaéléseket vizsgáló ügyészség kiterjesztette a politikus ellen folyó vizsgálatot - írta péntek délután a Le Monde.

1 2 3 4 5 6 7
5333
A címlapról ajánljuk