Világ

"Európai Oscarra" jelölték Antal Nimródot

A legjobb rendező kategóriában az Európai Filmdíjat kaphatja meg Antal Nimród, a Kontroll című film rendezője, s ugyancsak díjat nyerhet Koltai Lajos, a Csodálatos Júlia című Szabó István-film fényképezéséért.

Világ

Legalább ötszáz lázadó halt meg Falúdzsában

A harcok hétfői kezdete óta "több mint 500" felkelő halt meg a közép-iraki Falúdzsában dúló harcokban - mondta az arab országban állomásozó amerikai haderő egyik neve elhallgatását kérő katonatisztje.

Világ

Iszlám intézményeket gyújtottak fel Hollandiában

Egy iskolát felgyújtottak, két templomot megpróbáltak lángra lobbantani Hollandiában csütörtökre virradóra. Az erőszakhullám Theo van Gogh filmrendező múlt keddi meggyilkolása után indult az országban.

Világ

Abbász lett a PFSZ, Kaddumi a Fatah új vezetője

A Palesztínai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) elnökévé Mahmúd Abbász volt palesztin kormányfőt választották csütörtökön, míg a szervezet politikai osztályának vezetőjét, Faruk Kaddumit a Fatah főnökévé választották, aki kijelentette: Izraellel tárgyalásra és fegyveres harcra ugyanúgy hajlandó.

Világ

Egyre többen vándorolnának ki Hollandiából

A Hollandiában élők közül egyre többen gondolnak arra, hogy emigrálnak a növekvő intolerancia miatt. Ha a trend folytatódik, akkor idén csupán 40 ezer fővel gyarapodik a holland lakosság, ami 1920 óta a legkisebb szám.

Világ

Szexuális zaklatás miatt perlik Liza Minnellit

Szexuális zaklatás miatt 100 millió dolláros kártérítésért perli Liza Minnellit volt testőre és sofőre - derült ki a közzétett bírósági iratokból, míg Minneli e héten ellenkeresetet nyújtott be, amelyben szerződésszegéssel vádolja a volt sofőrt.

Világ

Tovább tart a keresés a keletnémet "guruló márkák" után

A vártnál bonyolultabb az eltűnt keletnémet pártvagyon után kutató német-magyar bizottság munkája: a testületnek ez év végére kellett volna elkészülnie záró jelentésével, de megbízatását meghosszabbították 2006 februárjáig.

Világ

Magyarok a leggazdagabb romániaiak között

A Capital című lap idén is elkészítette a háromszáz leggazdagabb román állampolgár listáját. Tavaly óta 55 újabb személy lépett be a dollármilliomos kiváltságosok klubjába, az első helyen nyolcszázötvenmillió dollárral egy volt légionárius áll.

Világ

Románia már aflatoxinmentes

A szomszédban már kivonták a forgalomból az összes olyan paprikát, illetve paprikát tartalmazó élelmiszert, amely a megengedettnél nagyobb mennyiségű aflatoxint tartalmaz.


A címlapról ajánljuk