Világ

Hollywood Kerry-t támogatja

Barbra Streisand, Ben Affleck, Robert de Niro és Leonardo DiCaprio is közte volt azoknak, akik csütörtökön felléptek a John Kerry demokrata elnökjelölt támogatására rendezett Los Angeles-i koncerten. New Yorkban július 8-án tartandó ikerkoncerten Whoopi Goldberg és Jon Bon Jovi is fellép majd.

Világ

A dalai láma fellép a gyorséttermek ellen

Akkor vált vegetáriánussá, amikor végignézte egy csirke levágását - állítja a dalai láma. Így levélben szólította fel az amerikai központú Yum! étteremláncot, hogy ne nyisson Kentucky Fried Chicken (KFC) gyorséttermet Tibetben.

Világ

Irak: közel száz halottja van Zarkáviék merényletsorozatának

Hat nappal a tervezett iraki hatalomátadás előtt öt különböző nagyvárosban ért támadás rendőrőrsöket, kormányépületeket. Az iraki fővárostól 390 kilométerre északra fekvő Moszulban rövid időn belül legalább hét gépkocsiba rejtett pokolgép robbant, majd tűzharc bontakozott ki az utcákon.

Világ

Medgyessy meghívta az ENSZ főtitkárát

A magyar kormányfő Kofi Annan ENSZ-főtitkárral folytatott csütörtöki megbeszélésének középpontjában az EU-tag Magyarország és az ENSZ kapcsolatai, valamint az iraki kérdés állt.

Világ

A dél-koreai túsz lefejezése is felkerült az internetre

A megrázó filmkockákon a bekötött szemű, térdre kényszerített áldozatot állig felfegyverzett és arcukat maszkkal eltakaró férfiak veszik körül. Egyikük felolvassa a halálos ítéletet, majd egy másik egy pallossal levágja a fejét.

Világ

Irán: elengedték a brit túszokat

Elhagyták a Perzsa-öböl közvetlen térségét és Teherán felé indultak a korábban őrizetbe vett brit tengerészek, de londoni közlés szerint nem térhettek vissza egyenesen iraki állomáshelyükre.


A címlapról ajánljuk