Világ

Eltűnt egy komphajó Madagaszkárnál

Félő, hogy hullámsírban lelte halálát mintegy száz ember az Indiai-óceánon, ahol a Madagaszkár partjainál tomboló zord időjárásban eltűnt egy komphajó.

Világ

Beiktatták az új haiti államfőt

A Közép-afrikai Köztársaságba Jean-Bertrand Aristide a beiktatási ünnepséggel egy időben csendes ellenállásra szólította fel a haiti népet.

Világ

Felhagy a kémkedéssel a Mosszad?

Az átalakulóban lévő izraeli titkosszolgálat a jövőben Irán nukleáris fegyverarzenáljára és az al-Kaidára összpontosít – írja a Debkafile hírügynökség.

Világ

Manipulálja a bevándorlási adatokat a brit kormány?

A brit kormány "tízezrével" adja ki a letelepedési engedélyeket az EU-ba belépő országok polgárainak, megelőzendő, hogy kérelmeik elbírálása a csatlakozás utánra húzódjon, felborítva a bővítés utáni bevándorlási előrejelzéseket – állítja egy brit belügyi alkalmazott.

Világ

Nem bír a Mars kövével a robotjármű

Az Opportunity kőtörő szerszámának vasárnap lyukat kellett volna ütnie a "Flat Rock" névre keresztelt marsi kődarabon, de az eszköz "nem hagyott észlelhető nyomot a kövön"

Világ

Átalakították a román kormányt

Adrian Nastase miniszterelnök bejelentette három államminiszteri poszt megteremtését, a korábban megszüntetett környezetvédelmi minisztérium újraindítását, a kancellária-hivatal létrehozását, valamint az eddigi igazságügyi miniszter lecserélését.

Világ

Irak: aláírták az ideiglenes alkotmány

Az iraki ideiglenes kormányzótanács határozott a kora délutáni aláírásról. Nem sokkal a ceremónia előtt hangos robbanások hallatszottak Bagdad központjában.

Világ

Szervkereskedő professzort vettek őrizetbe

Orvosi kutatások és oktatás céljára önkéntesen felajánlott holttestek testrészeinek eltulajdonításával és értékesítésével vádolják az egyik leghíresebb kaliforniai egyetem orvosi fakultásának egyik vezetőjét.

Világ

Az aradi szoborcsoport hányattatása véget ér

Hosszas huzavona után a román kormány csütörtökön elfogadta azt a határozatot, miszerint az aradi Tűzoltó téren kialakítják azt a megbékélési parkot, ahova Zala György alkotását, az öt darabból álló Szabadság-szoborcsoportot eredeti formájában visszaállítják. A műalkotás 1925 óta tartották lakat alatt.


A címlapról ajánljuk