Szexuális frusztrációi miatt gázolhatott a torontói merénylő
Világ

Szexuális frusztrációi miatt gázolhatott a torontói merénylő

Vádat emelt tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt kedden egy torontói bíró Alek Minassian gyanúsított ellen, aki az előző nap bérelt kisteherautójával járókelők közé hajtott Torontóban – jelentette a kanadai sajtó. A gyanúsított 25 embert gázolt el, akik közül tíz meghalt.

eurohirek.hu Világ

Egyre népszerűbb az unióban a "holiday-sebészet"

Ragyogóan megy az üzlet a lengyel plasztikai sebészeknek. A németországi tarifáknál mintegy 70 százalékkal alacsonyabb magánklinikai árakkal egy-egy lengyel plasztikai sebész havonta akár negyven szépülni vágyó hölgyet is képes a kése alá „csábítani”.

MTI Világ

Mozgott a föld Iránban, Görögországban és Törökországban

Földrengés rázta meg hétfő este Irán északkeleti részét, majd keddre virradó éjjel Törökország délnyugati vidékeit, illetve az Égei-tenger délkeleti részét. A földmozgások halálos áldozatot nem követeltek, Iránban ugyanakkor 110-re teszik a sérültek számát.

MTI Világ

Bizalmat kapott a parlamentben Saron új kormánya

Bizalmat kapott az izraeli parlamentben hétfőn Ariel Saron izraeli miniszterelnök új kormánya, amelyben helyet kaptak a baloldali Izraeli Munkapárt politikusai is, és amelynek szándékában áll végrehajtani a kivonulást a Gázai övezetből.

hvg.hu Világ

Kínos közjáték az Európai Parlamentben

Miközben az Európai Parlament hétfőn fontos ügyeket tűzött napirendre, többek között szolidaritásáról biztosította a cunami áldozatait és új intézkedéseket sürgetett a klímaváltozás lassítására, a Kyotói megállapodás gyakorlati végrehajtására, kínos közjáték zavarta meg az ülést.

MTI Világ

Korrupciós visszaélések az olaj körül

Az ENSZ könyvvizsgálói rendellenességeket tártak fel az iraki lakosság ínségének enyhítését szolgáló olajat élelmiszerért humanitárius program működtetésében, de a visszásságokat ajánlásaik ellenére sem számolták fel sok esetben - írja a The New York Times.

MTI/hvg.hu Világ

További viharoktól, áradástól tartanak Európában

Svédországban és Dániában mintegy 230 ezer háztartás maradt áram nélkül hétfőn az Észak-Európában a hét végén tomboló vihar következtében, Norvégiában és Nagy-Britanniában újabb viharokra, Írországban áradásra számítanak.

MTI/hvg.hu Világ

Halottak tízezrei várnak temetésre Szumátrán

Két héttel azután, hogy 104 ezer embert ölt meg a szökőár Indonézia Aceh tartományában, még mindig ötvenezer holttest vár az eltemetésre, 400 ezer hajléktalanná vált ember pedig lakóhelyre.

MTI Világ

Megkezdődött az Afrikai Unió csúcsértekezlete

Az elefántcsontparti válságot, a szudáni Dárfúrban összezsúfolódott menekültek helyzetét, valamint a Kongó és Ruanda közötti kapcsolatok problémakörét vitatják meg az Afrikai Unió (AU) tagállamainak államfői a gaboni Libreville-ben hétfőn kezdődött csúcsértekezletükön.

MTI Világ

Pedofil vádak miatt lett öngyilkos a brit főparancsnok

Nem hivatalos hétfői londoni értesülések szerint gyermekpornográfiát ábrázoló internetes honlapok előfizetésével vádolták a gibraltári brit katonai kontingens főparancsnokát, aki a hétvégén lett öngyilkos rezidenciájának úszómedencéjében.

hvg.hu Világ

Mégis maradnak a humanisták a román kormányban

A Román Humanista Párt (PUR) nem lép ki a kormányból, ám lemond a számára felajánlott öt megyei prefektusi tisztségről - jelentette be a párt vezetősége. Az országnak belpolitikai stabilitásra van szüksége, a néhány nappal ezelőtt beiktatott kormánynak pedig nyugodtan kell dolgoznia - indokolták döntésüket.

MTI Világ

Nyolcszáz holttestet exhumáltak Thaiföldön

Az exhumálásra azért kerül sor, hogy a törvényszéki orvos szakértők eloszlassák azokat a kételyeket, miszerint nemcsak helyi vagy más ázsiai országból származó, de európai halottak is nyugszanak a város temetőjében.


A címlapról ajánljuk