hvg.hu Világ

ECRI: Ausztria nem bánik jól az idegenekkel

Szigorú kritikával illeti az osztrák emberjogi- és idegenjogi politikát a Rasszizmus és Intolerancia Ellenes Európai Bizottság (ECRI), amely kedden tette közzé Ausztriáról szóló harmadik jelentését.

MTI Világ

Norvégia beszáll az al-Kaida utáni hajszába

Norvégia különleges egységeket küld Afganisztánba, amelyek részt vesznek a megbuktatott tálib rezsim híveinek és az al-Kaida terrorszervezet tagjainak felkutatásában - jelentették be kedden Oslóban.

MTI Világ

Szabadon jöhet-mehet az ukrán kormányfő Oroszországban

Nem fogják letartóztatni Julija Tyimosenko ukrán kormányfőt, ha Oroszországba utazik, noha az ellene indított eljárást nem zárják le - közölte kedden az orosz főügyész. A kormány vezetőjeként Tyimosenko mentességet élvez - jelentette ki Vlagyimir Usztyinov.

MTI Világ

Dzsaafarit jelölik kormányfőnek Irakban

Ibrahím al-Dzsaafari távozó iraki alelnököt jelöli a kormányfői posztra az iraki választásokon győztes, Ali asz-Szisztáni nagyajatolláh nevével fémjelzett síita lista - közölte a választási szövetség és egyben Dzsaafari pártjának, az Iszlám Dava pártnak egyik képviselője.

MTI Világ

Japán: szusit vagy az életemet!

Öngyilkossággal fenyegetőzve és egy jókora késsel rontott egy étterembe Japánban egy férfi, csak hogy adjanak neki egy adag szusit.

MTI Világ

Orosz zöldek petíciója Gyurcsánynak

Gyurcsány Ferenc moszkvai látogatásának előestéjén orosz zöldek ismét kérték a magyar miniszterelnököt, hogy mondjon le a paksi atomerőműben elhasznált fűtőelemek visszaküldéséről, érvénytelenítve az ennek szabályait tartalmazó megállapodást.

eurohirek.hu Világ

A magyarok keveset költenek a szívbetegek kezelésére

Az egy főre jutó költségeket alapul véve Nagy-Britannia költi a legtöbb pénzt a szívbetegségek kezelésére Európában, 87,63 eurót, a magyarok csupán hátulról a harmadikok a listán, kevesebb mint 11 euróval.

MTI Világ

Az Arsenal történelmet írt

Történelmet írt hétfőn este a címvédő Arsenal az angol labdarúgó-bajnokságban: a 133 évet megélt szigetországi pontvadászatban ugyanis először fordult elő, hogy egy csapat csupa külföldi játékost nevezzen egy mérkőzésre.

hvg.hu Világ

Irán tagadja, hogy katonai célra alkalmazna nukleáris technológiát

Irán nukleáris technológiájáról faggatta Kamal Harazi iráni külügyminisztert a Klubrádió Kontra című műsorában Orosz József. Harazi cáfolta, hogy országa nukleáris fegyvert fejlesztene ki, ám nem válaszolt világosan arra, Teherán miért szerzett be atombomba előállításához szükséges technológiákat.

hvg.hu Világ

Hátborzongató tények a világból

Tudja Ön, hogy a világ lakosságának egyharmada háborúban áll? És azt, hogy Kínából 44 millió nő hiányzik? Gondolná, hogy az azonos neműek párkapcsolatát kilenc országban halállal büntetik? Vagy hogy Amerikában óránként két és fél millió műanyag palackot dobnak el, a fejlett országok lakói pedig évente 6-7 kilogramm élelmiszer-adalékot fogyasztanak el? Nem? Kattintson!

hvg.hu Világ

Bryan Robson leborult Gera nagysága előtt

Pár napja még Lothar Matthäus magyar szövetségi kapitány és Bryan Robson, a Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich Albion vezetőedzője közötti szópárbajtól volt hangos a brit és a magyar sajtó, most viszont Robson nyilatkozatát közlik a brit lapok, amelyben Gerát a profizmus mintaképének festi le, s biztosítja a szurkolókat, hogy a magyar támadó a klubnál marad.

MTI Világ

A Postásnak nem lesz gyűrűje

Hosszú gondolkodás után Karl Malone, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) veterán sztárja úgy döntött, visszavonul.

MTI Világ

Létrejött a megállapodás Jerikó átadásáról

Létrejött a megállapodás az izraeli és a palesztin tárgyalók között arról, hogy az izraeli fél átadja Jerikó ciszjordániai város igazgatását a palesztin hatóságoknak - jelentette kedden az izraeli hadsereg rádiója.

MTI Világ

Szíriának nem volt érdeke a Hariri elleni merénylet?

Londoni szakértői vélemény szerint Szíriának, amelyet várhatóan sokan felelősnek fognak nevezni Rafik Hariri volt libanoni kormányfő hétfői meggyilkolásért, most nem állt érdekében egy ilyen merénylet, de az biztos, hogy a támadás nem egyéni merénylő, hanem titkosszolgálat műve volt.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával