Világ

Robbanóanyagot raboltak Thaiföldön

Nagy mennyiségű robbanószert és vegyszereket raboltak el feltehetően iszlám felkelők egy thaiföldi kőfejtőből, valószínűleg nagyobb szabású támadás céljára.

Világ

Folytatódtak a robbantások Üzbegisztánban

Huszonnyolc terroristával számoltak le az üzbég hatóságok azt követően, hogy hétfőn és kedden számos áldozatot követelő robbantások történtek Taskentben és körzetében. A rendőrség tűzpárbajba keveredett az elnöki palota közelében egy feltételezett terrorista egységgel.

Világ

Robbanás Taskentben egy lakótelepen

Újabb robbanás történt kedden délután Taskentben, a város külterületén, egy lakótelepen. Valószínűleg öngyilkos merénylő okozta a detonációt.

Itthon

Tömeges templomrombolás Koszovóban

A szerb kormány honlapján közzétett információk szerint a március 17. és március 20. közötti zavargások során legkevesebb 35 egyházi épület elpusztult, de legalábbis súlyosan megsérült. Adatok, fotók, linkek.

Világ

Már 19 halottja van a taskenti és buharai merényletnek

Tizenkilenc ember vesztette életét, 26 pedig megsebesült hétfőn az üzbég fővárosban, Taskentben, illetve a buharai területen öngyilkos merényletek, rendőrség elleni támadások és egy pokolgépgyártó műhelynek helyet adó ház felrobbanása miatt.


A címlapról ajánljuk