MTI Világ

Véres szökési kísérlet

Négy terrorista és öt börtönőr vesztette életét Kabulban, amikor négy terrorista próbált kitrni egy börtönből.

MTI/hvg.hu Világ

Megállapodtak Ciprusról

Az Európai Unió soros holland elnöksége és Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök péntek délután egyetértésre jutott arról, hogy miként lehet a brüsszeli EU-csúcs záróközleményébe belefoglalni Ciprus török elismerésének kérdését, ami a török csatlakozási tárgyalások megkezdésének egyik legfontosabb feltétele.

MTI Világ

Nagy küzdelmeket tartogat a Bajnokok Ligája

Az Európai Labdarúgó Szövetség svájci központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását, s a legjobb 16 között négy fantasztikus párharcra is sor kerül. A Juventus a Real Madriddal, a Chelsea az FC Barcelonával, az AC Milan a Manchester Uniteddel, míg az Arsenal a Bayern Münchennel találkozik.

MTI Világ

Pirosan-feketén

A nyolcaddöntő elkészítése után a világhírű londoni William Hill fogadóiroda nyilvánosságra hozta oddsait a labdarúgó Bajnokok Ligájával kapcsolatban, és legkisebb esélyt a az FC Porto címvédésének adja.

hvg.hu Világ

Juscsenkót TCDD-vel mérgezték meg

Viktor Juscsenkót TCDD-vel, a dioxinvegyület legveszélyesebb fajtájával mérgezték meg - állapították meg az ukrán ellenzéki elnökjelölt vérmintáját elemző tudósok.

hvg.hu Világ

Eckstein-Kovács Péter igazságügy-miniszter lehet

Állóháborúvá változott a kormányalakításért folytatott élet–halál csata. A politikai pártok még éjszaka is tárgyalnak. A legfrissebb hírek szerint Traian Basescu nem kívánja Markó Bélát a miniszterelnök-helyettesi tisztségben látni.

MTI Világ

Törökország nem biztos, hogy elfogadja az EU feltételeit

A tervezetthez képest jelentős késéssel kezdődött meg Brüsszelben pénteken délelőtt az Európai Unió csúcsértekezletének második napja, miután Ankara szemmel láthatóan csalódottan fogadta az EU tárgyalási feltételeit.

MTI Világ

A CIA titkos börtönt működtetett Guantánamón

Amerikai lapértesülés szerint a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) saját titkos börtönt működtetett az amerikai haditengerészet guantánamói támaszpontján, hogy ott őrizhessék az al-Kaida terrorszervezet legfontosabb vezetőit.

MTI Világ

Törökország csalódott az EU-csúcs döntése kapcsán

Török hivatalos személyiségek csalódottságuknak adtak hangot pénteken amiatt, hogy az Európai Unió állam- és kormányfői a csatlakozási tárgyalások megkezdésének előfeltételéül szabták Ciprus elismerését. A bizonytalanság a török pénzpiacon az árfolyamok zuhanását hozta.

MTI Világ

Leváltatná Rumsfeldet egy republikánus szenátor

Donald Rumsfeld távozását akarja elérni egy befolyásos republikánus szenátor, de a Fehér Ház szerint az egyre többet támadott védelmi miniszter változatlanul élvezi George Bush elnök bizalmát.

MTI Világ

Törökország kész előbbre lépni Ciprus elismerése terén

Törökország valószínűleg kész megállapodni az Európai Unióval, hogy Ciprust ténylegesen elismerje mielőtt megkezdődnének az unióval a csatlakozási tárgyalások - jelentette ki Brüsszelben Anders Fogh Rasmussen dán kormányfő török kollégájával, Recep Tayyip Erdogannal folytatott beszélgetését követően.


A címlapról ajánljuk