Merkel alkonya: amit látunk, az királydráma, és Orbán is szerepet kapott
Világ

Merkel alkonya: amit látunk, az királydráma, és Orbán is szerepet kapott

Két évtizede köszönt le kancellárként Helmut Kohl, azóta határozza meg a német jobboldalt Angela Merkel. Most az ő két évtizedes dominanciája is a végéhez közeleg. Ha egyszer eljön az idő, Merkel önként akart távozni a hatalomból, ám a jelek szerint ő is kényszer hatása alatt fog. Az utódlási harc már zajlik, és egyre irracionálisabb eszközöket használnak egymással szemben a felek.

MTI Világ

Újvidéken vizsgálódnak az EP tényfeltárói

Újvidéken folytatja vasárnap tényfeltáró útját az Európai Parlament öttagú bizottsága, amely három napos missziója során a vajdasági nemzeti közösségek közötti viszonyokat és a múltbeli etnikai színezetű incidensek hátterét vizsgálja.

MTI Világ

Lövöldözés volt Kuvaitváros keleti részén

Két halálos áldozattal járó lövöldözés és egy kisebb robbanás volt Kuvaitváros Szalmíja nevű keleti negyedében vasárnap egy épület környékén, amelyet előzőleg körbevett a rendőrség feltételezett iszlám szélsőségesek után kutatva.

MTI Világ

Öngyilkos merénylet egy bagdadi szavazóhelyiségnél

Gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantott fel egy öngyilkos merénylő vasárnap Bagdad nyugati részében röviddel a szavazás megkezdése előtt; a merénylőn kívül egy rendőr is meghalt - közölte a rendőrség.

MTI/hvg.hu Világ

Irak választ

A terrorfenyegetések ellenére délután két óráig 72 százalékos a részvétel az Irakban zajló választásokon. A támadásoknak eddig 22 áldozata volt, főként a fővárosban, Bagdadban.

MTI/hvg.hu Itthon

Wijk aan Zee: Lékó a szupertorna megnyerése küszöbén

Polgár Judit világossal legyőzte a hazai színekben versenyző Ivan Szokolovot, Lékó Péter pedig sötéttel döntetlent játszott a bolgár Veszelin Topalovval a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló sakk szupertornán. Lékó fél ponttal vezeti a mezőnyt Anand és egy ponttal Topalov előtt. Fél pont elégséges lenne a tornagyőzelméhez, ezt azonban éppen Polgár Judit ellen kellene bekasszírozni.

MTI Világ

Irán együttműködik a NAÜ-vel

Mohamed el-Baradei, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója szombaton Davosban azt mondta, hogy Iránnal "jó együttműködés" alakult ki a teheráni nukleáris ambíciók ügyében.

Magyar Rádió Online Világ

Botrány egy gyermekműsor körül

Az új amerikai oktatási miniszter felszólította az amerikai közszolgálati televíziót, a CBS vezetését, hogy sürgősen utalja vissza azt a pénzt, az adófizetők pénzét, amit egy gyermekek oktatására, nevelésére szánt műsorhoz adott a minisztérium - írja a Magyar Rádió Online.

MTI Világ

Antiszemitának bélyegzett munkáspárti kampányposzter

Antiszemitának bélyegezte a brit Konzervatív Párt elnöke a kormányzó Munkáspárt egyik tervezett választási kampányposzterét, amely repülő disznóként ábrázolja a toryk miniszterelnök- és pénzügyminiszter-jelöltjét is.

MTI Világ

A britek kétszeres többséggel elvetik az EU-alkotmányt

A brit választók csaknem kétszeres többséggel elvetnék a kibővített Európai Unió alkotmányát, ha most tartanák a kormány által megígért, de még ki nem írt népszavazást - derült ki a szombaton nyilvánosságra hozott új közvélemény-kutatási adatokból.

MTI Világ

Ukrajnába készül áttelepülni Berezovszkij

Borisz Berezovszkij, emigrációban élő orosz mágnás azt tervezi, hogy Londonból, ahol politikai menekült státust élvez, áttelepül Ukrajnába - jelentette szombaton a Gazeta.ru orosz internetes újság.

MTI Világ

Kövekkel dobálták meg a polgármestert

Kövekkel és tojással dobálták meg Viktor Pogorelovot, Ungvár polgármesterét a Pora (Itt az idő) radikális diákszervezet aktivistái a városi tanács pénteki ülésén.

Világ

Megfenyegették a svéd külügyminisztert

A szökőár lassan már 300 ezret is elérő áldozata közül csaknem ezer svéd állampolgár: békeidőben még soha nem érte ekkora emberveszteség a skandináv országot. A svéd külügyminiszter, Laila Freivalds eközben életveszélyes fenyegtéseket kapott, mert túl későn reagált a cunamira. Most napi 24 órás védelem alatt áll.

MTI Világ

Urániumot találtak egy amatőr csempésznél

Szegényített urániumot tartalmazó tartályra bukkant az orosz vámhatóság egy amatőr csempésznél az orosz-kazah határ közelében, Orenburgnál - közölte pénteken az orosz vámőrség.

hvg.hu Világ

Korrupt újságírók buktak le az Egyesült Államokban

Hadat üzent az újságírók kormányzati javadalmazásának az amerikai elnök. George Bush sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megtiltotta a minisztériumoknak, hogy a média képviselőinek különböző jogcímeken pénzeket utaljanak ki.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával