Trumpot sarokba szorították: ha enged, akkor a fal adja a másikat
Világ

Trumpot sarokba szorították: ha enged, akkor a fal adja a másikat

Három napja takaréklángra csavarva működik az Egyesült Államok kormányzata. A republikánusok és a demokraták ugyanis nem tudtak megállapodni az adósságplafon emeléséről. Mindkét párt saját dühös bázisának játszik, hogy az év végén esedékes kongresszusi választások előtt javítsa pozícióit. És a magát az alku császárjának tartó Donald Trump a jelek szerint csak ront a helyzeten. Ez még sok pénzébe kerülhet Washingtonnak.

Világ

Rettegett Ivan: hatvanöt halott

Hatvanötre emelkedett az Ivan hurrikán halálos áldozatainak száma. A Kuba felé tartó vihar miatt a szigetországban 1,6 millió lakost, valamint 7 ezer turistát költöztettek el, és iskolákban, tornatermekben, illetve - most először - az amerikai megszállás esetére készített föld alatt alagutakban helyezték el őket.

Észak-Korea

Észak-koreai robbanás: vízi erőmű, nem atom

Egy vízi erőmű építésével volt kapcsolatban az a nagy erejű robbanás, amely négy napja a Észak-Korea északi részén, a kínai határ közelében történt - közölte Bill Rammell brit külügyi államtitkárral Pek Nam Szun észak-koreai külügyminiszter.

Világ

Felsőházi bizottság vizsgálja a beszláni túszdrámát

Vlagyimir Putyin elfogadta a felsőházi elnök indítványát, miszerint alakítsanak bizottságot a beszlani túszdráma vizsgálatára. Az orosz elnök utasította a biztonsági erőket, hogy adjanak meg minden szükséges tájékoztatást a bizottság munkájához.

Világ

Bush biztos befutónak látszik

Bush elnök jelentősen növelte előnyét Kerryvel szemben a Washington Post és az ABC News szeptember 7. és 9. között készített felmérése szerint. Ha ma lennének a választások, Bushra az amerikaiak 52 százaléka, Kerryre 43 százaléka, Naderre 2 százaléka szavazna.

Világ

Soros ellenzi a terrorellenes háborút

Élesen elítélte a terrorizmus ellen katonai eszközökkel vívott háborút a hivatalban lévő amerikai elnök, George Bush újraválasztását több millió dolláros adományokkal megakadályozni igyekvő Soros György.

Világ

Darwin evolúciós elmélete visszatért a szerb iskolákba

Engedve a közvélemény nyomásának, a szerb oktatási minisztérium csütörtökön ismét kötelező tananyaggá tette az általános iskolában Darwin evolúciós elméletét, amelyet vallási meggyőződésből, önkényesen iktatott ki a tananyagból a tárca vezetője.

Világ

Évente csaknem egymillió ember vet véget életének

Jelentős és világszerte pusztító problémává vált az öngyilkosság, amely a legtöbb esetben elkerülhető lenne - közölte Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) annak apropóján, hogy pénteken tartják az öngyilkosságok megakadályozásának világnapját.

Világ

Megalkották az első laboratóriumi hibás gént

Brit tudósoknak első ízben sikerült embrionális őssejtekből előállítani azt a hibás gént, amely a cisztás fibrózis néven ismert örökletes anyagcserezavar kialakulásában játszik szerepet.

Világ

Ernyedt ernyők: a Genesis űrkapszula balesete

Rosszul időzítették annak a két ejtőernyőnek a kinyílását, amelyek a többek közt napszélmintákat is gyűjtő Genesis űrkapszula sikeres földi landolását voltak hivatottak biztosítani. De hiába, mert a fékezőernyők nem nyiltak ki, és a kapszula 310 km/órával csapódott be a földfelszínbe.

Világ

Az EP frakciói is a vajdasági atrocitások ellen vannak

A szocialista és a néppárti után az Európai Parlament liberális frakciója is támogatja, hogy a vajdasági magyarság elleni atrocitásokról rendezzen sürgősségi vitát a parlament, és ezen fogadjon el határozatot a témáról - jelentette be Szent-Iványi István (SZDSZ) hétfőn.

Világ

Terrortámadás készült Szentpétervárott?

A beszlani túszdrámában is használt fegyvereket és robbanóanyagokat találtak a szentpétervári Progressz mozi alagsorában, amely hasonlóan az felrobbantott beszlani iskolához, felújítás alatt áll. A következő célpont lett volna?


A címlapról ajánljuk