Világ

Kiújultak a harcok Fallúdzsában

Sikertelennek bizonyult az amerikaik 24 órás tűzszüneti ajánlata, a harcok újult erővel lobbantak fel Fallúdzsában. A lakosság menekül a városból, miközben önkéntesek csatlakoznak a felkelőkhöz. Időközben ismét ellenőrzésük alá vonták az amerikai csapatok az iraki Kút városát.

Világ

A lincselés óta az amerikaiak nem bíznak az iraki rendőrökben

Az iraki polgári védelmi hadtest egyenruháját viselő személyek csalták tőrbe a múlt héten Fallúdzsában meglincselt négy amerikai, konyhafelszerelést szállító áldozatot. Hírszerzési jelentések szerint a síita és szunnita csoportok rendőrőrsöket kifosztva sok helyen fegyvereket és egyenruhákat szereztek.

Algéria

Algériai elnökválasztás: eredmény előtti diadalünnep

Abdel-Aziz Buteflika államfő magabiztos győzelmét jósolták a csütörtöki elnökválasztás után beérkező részeredmények alapján a politikus hívei. A hivatalos eredményeket ugyan csak ma teszik közzé, Buteflika tábora azonban már az éjszaka az utcán ünnepelte vezetője diadalát.

Világ

A japán kormány nem enged az iraki emberrablóknak

Egy iraki csoport videofelvételen tájékoztatta a nyilvánosságot az Irakban elrabolt japán túszokról, és azzal fenyegetőzött, hogy élve megégeti őket, ha a japán katonák nem vonulnak ki három napon belül Irak területéről. Koidzumi Dzsunicsiro kormányfő leszögezte, terroristákkal nem alkudoznak.

Világ

Rice: Bush odafigyelt az al-Kaidára

Condoleezza Rice nemzetbiztonsági főtanácsadó csütörtökön visszautasította azokat a vádakat, miszerint George W. Bush amerikai elnök beiktatása után nem vette komolyan az al-Kaida terrorszervezet jelentette fenyegetéseket – tudósít az AFP hírügynökség.

Világ

Irak: nem voltak lázadók a lebombázott mecsetben

Egyetlen holttestet sem találtak az amerikai tengerészgyalogosok az iraki Fallúdzsában általuk szerdán lebombázott mecset romjai között. Egy állítólag lázadó fegyveresekkel teli mecsetet bombáztak le az amerikaiak. "Nem volt más lehetőség" - nyilatkozta egy tábornok.


A címlapról ajánljuk