Világ

Az EKB nem változtatott az alapkamaton

Az Európai Központi Bank csütörtöki ülésén változatlanul - azaz 2 százalékon - hagyta a jelenlegi irányadó kamatát az eurózónában. A döntés megfelel a várakozásoknak.

Világ

Alkotmánybírák előtt a litván elnök

Rolandas Paksas elnöknek a testület előtt a fegyvercsempészettel vádolt Jurijus Borisovas orosz származású üzletemberhez fűződő kapcsolatairól kellett számot adnia.

Világ

Japán mégis küld katonákat Irakba

A lakosság egyre erőteljesebb fenntartásai ellenére Koidzumi Dzsunicsiro japán miniszterelnök jóváhagyta mintegy 1100 japán katonai Irakba vezénylését.

Világ

Az USA átrendezi külföldön állomásozó csapatait

A külföldön állomásozó amerikai erők átrendezéséről csak a szövetségesekkel és az érintett országokkal folytatott konzultációk után dönt az Egyesült Államok - jelentette ki szerdán Washingtonban Douglas Feith, az amerikai védelmi tárca államtitkára.

Világ

Milosevics parlamenti képviselő lehet

A volt jugoszláv államfő, a legsúlyosabb háborús bűncselekményekkel vádolt Szlobodan Milosevics vezeti a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) választási listáját a december végi előre hozott parlamenti választáson.

Világ

Grúzia: Adzsária bojkottálhatja a választásokat

A jövő év elejére tervezett grúz elnökválasztás és a parlamenti választás hét hónappal történő elhalasztását javasolta szerdán Aszlan Abasidze adzsáriai vezető, egyúttal kilátásba helyezve az elnökválasztás bojkottját.

Világ

Az EU támogatja az üzleti emancipációt

Az EU-bizottság nemrég jóváhagyott törvényjavaslatának fő célkitűzése, hogy azonos biztosítási díjtételek vonatkozzanak mindkét nembéliekre, és azonos jogokat élvezzenek férfiak és nők a bankügyleteknél is.

Világ

USA: újabb orvlövész bukkant fel

Rejtélyes lövések dördültek el az elmúlt hónapokban Ohio állam egyik országútján, amelyek a rendőrség szerint egyetlen tettestől származhatnak.

Világ

Nem fogták el Szaddám Huszein második emberét

Az amerikai hadsereg kedden cáfolta, hogy elfogták volna Izzat Ibrahim al-Dúri volt iraki tábornokot egy Kirkuk közeli rajtaütésben. Egy bagdadi bíróság ugyanakkor elrendelte Szaddám Huszein letartóztatását.

Világ

Indul a legnagyobb lengyel korrupciós botrány pere

Lew Rywin lengyel filmproducer ellen az ügyészség a Gazeta Wyborcza és annak főszerkesztője, Adam Michnik leleplezése nyomán "pénzes protekció" címén emelt vádat; ennek büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Világ

Oroszország sem ratifikálja a kiotói egyezményt

Jelenlegi formájában Oroszország sem ratifikálja a globális felmelegedés megakadályozására létrehozott kiotói egyezményt, amelyet korábban az Egyesült Államok is elutasított - jelentette a BBC.

Világ

Az USA újabb terrortámadásokra figyelmeztet

A Debkafile jelentése szerint az Egyesült Államok figyelmeztetett: a következő 48 órában terrorista támadás várható a kenyai Nairobi belvárosában, a Hilton és a Stanley szállodák ellen.

Világ

Genfi kezdeményezés: szimpatikus utópia?

Genfben hétfőn aláírták a legújabb, izraeli és palesztin értelmiségiek által kidolgozott közel-keleti béketervet. Támogatói nagyszerű javaslatokról, bírálói önjelölt közvetítők tereferéjéről beszélnek.


A címlapról ajánljuk