hvg.hu Világ

Románia lezárhatja a csatlakozási tárgyalásokat

"Hiszem, hogy jó esély van arra, hogy lezárjuk a tárgyalásokat Románia és az Európai Unió között a december 16-17-i brüsszeli csúcstalálkozó előtt" - jelentette be Olli Rehn, az Európai Bizottság új bővítési biztosa.

MTI Világ

Ezer évre kitiltottak Ukrajnából egy aktivistát

Ezer évre kitiltották Ukrajnából a milosevici rendszerrel szembenálló ellenzéki diákmozgalom, az Otpor egyik aktivistáját, s belgrádi lapértesülések szerint az orosz és az ukrán hírszerzés árgus szemekkel figyeli a szervezet tevékenységét.

Világ

Mészárlás a metálkoncerten

Koncert közben, a színpadon lőtték agyon helyi idő szerint szerda éjjel Darrell „Dimebag” Abbottot, a Damageplan zenekar gitárosát – adta hírül az NBC4 tévécsatorna. A korábban a Magyarországon is ismert Pantera együttesben zenélő Abbott azt követően veszítette életét, hogy az Ohio állambeli Columbusban tartott koncerten egy ismeretlen férfi tüzet nyitott először a zenekarra, majd a közönségre.

MTI Világ

Marihuanás mikulások egy iskolában

Szokatlan ajándékot hozott a Mikulás az idén egy Rio de Janieró-i iskola tanulóinak - az édességek között néhányan egy-egy kis csomag marihuanát is találtak.

MTI Világ

Egymilliárd gyermek él szélsőséges nyomorban

Több mint 1 milliárd gyermek - a világ gyermekkorú lakosságának több mint a fele – él szélsőséges nyomorban, illetve szenvedi háborúk vagy az AIDS-járvány következményeit - áll az ENSZ gyermekjóléttel foglalkozó szakosított intézményének (UNICEF) éves világjelentésében, amely szerint az utóbbi másfél évtized háborúiban meghaltak fele gyermek volt.

Világ

Újabb korrupciós vádak Ariel Saron ellen

Újabb korrupciós gyanú merült fel Ariel Saron izraeli kormányfő családja ellen: az izraeli közszolgálati rádió jelentése szerint a rendőrség kihallgatta Ofer Nimrodi üzletembert, a Maariv izraeli napilap fő részvényesét, akit azzal gyanúsítnak, hogy hálapénzt fizetett a Saron családnak.

MTI Világ

Keresztények támadtak kairói rendőrökre

Több ezer keresztény szállta meg a kairói kopt székesegyház épületegyüttesét, tiltakozásul amiatt, hogy egy keresztény nőt a hivatali főnöke állítólag erővel kényszerített a muzulmán hit felvételére.

Világ

Csodákat művelnek az amerikai katonaorvosok Irakban

Az Egyesült Államok történetében megvívott valamennyi háború közül az irakiban a legnagyobb a sebesült katonáknak az elesettekhez viszonyított aránya – írta Atul Gawande sebészorvos egy amerikai egészségügyi folyóiratban.

MTI Világ

A Lidl szerint rágalmazási kampány folyik ellene

A Lidl német élelmiszerkereskedelmi hálózat rágalmazási kampánynak nevezte és visszautasította a ver.di szakszervezet Fekete Könyvét, amelyben az érdekképviselet a Lidl "munkavállaló-ellenes vonásait" kívánja bemutatni.

hvg.hu Világ

Szórólapokkal kampányol az RMDSZ Nastase mellett

Újabb találkozót tartott tegnap a közösen kormányozni szándékozó Romániai Magyar Demokrata Sövetség, illetve a Szociáldemokrata Párt és a Román Humanista Párt (PSD-PUR) szövetségének küldöttsége.

MTI Világ

Ügynöksorsok Európában

A volt szocialista blokkban mindenhol kényes téma, kik voltak besúgók és kiről mit jelentettek. Bulgáriában előbb nyilvánosságra hozták a névsort, majd szigorúan korlátozták a hozzáférést. Németországban és Szlovákiában az interneten landoltak az ügynökök.

MTI Világ

Ankara továbbra sem hajlandó elismerni Ciprust

Törökország nem hajol meg semmilyen követelés előtt, amely Ciprus elismerését az európai uniós csatlakozási tárgyalások megkezdése feltételéül szabja - jelentette ki a török kormányfő szerdán.

MTI Világ

Arafat után bizakodóbbak az izraeliek

Az izraeliek óriási többsége Jasszer Arafat palesztin elnök november 11-én bekövetkezett halála óta derűlátóbban tekint a palesztinokkal kialakult válság békés rendezésének esélyeire.

MTI Világ

A Kreml Janukovicsot támogatja

Kucsma és Putyin már Juscsenkot is támogatná, az orosz dumaelnök szerint azonban a Kreml azonban Janukovics mellett áll. A lengyel külügyminiszter bírálja az orosz nyomásgyakorlást.


A címlapról ajánljuk