MTI Világ

Hajléktalanszálló lett a londoni Milleniumi Dómból

Csütörtöktől egy héten át várja a hajléktalanokat a 2001. januári felavatása óta gyengén kihasznált dóm, ahol most az elemi igényeket kielégítő szálláshelyeken kívül orvosi központot és állatmenhelyet is kialakítanak.

Világ

Arafat csaknem 800 millió dollárt fektetett be a világban

Csaknem 800 millió dollárt fektetett be a világ számos táján a novemberben elhunyt Jasszer Arafat palesztin elnök, és ebből az összegből 1,2 milliót egy New York-i bowlingközpontban helyezett el - jelentette a Bloomber Markets Magazine (BBM) című szaklap.

MTI Világ

Váratlanul Irakba utazott Donald Rumsfeld

"Látogatásom célja természetesen az, hogy köszönetet mondjak a katonáknak és boldog karácsonyt kívánjak nekik" - jelentette ki Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter a repülőgépen az őt elkísérő újságíróknak.

MTI Világ

Megfosztják a szponzornevektől a német stadionokat

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jóváhagyta a 2006-os németországi világbajnokság mérkőzéseinek otthont adó stadionok hivatalos nevét: néhány arénának módosítani kellett a megszokott elnevezését, amelyben a vb ideje alatt nem szerepelhet a szponzor.

MTI Világ

Lemészárolták egy busz utasait Hondurasban

Ismeretlen támadók a hondurasi Chamelecon városban helyi idő szerint csütörtök este agyonlőtték egy városi busz legkevesebb huszonhárom utasát, tizenhat másikat pedig megsebesítettek.

MTI Világ

A boszniai szerb hadsereg bújtatta Mladicsot

A boszniai szerb hadsereg bújtatta a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladics tábornokot egy földalatti bunkerben az elmúlt hat hónapban - állítja az EU boszniai békefenntartó erejének (EUFOR) parancsnoka.

Világ

Toronymagasan vezet Juscsenko Janukovics előtt

Tizennégy százalékponttal vezet az ukrán elnökválasztás vasárnap megismétlendő második fordulója előtt Viktor Juscsenko ellenzéki jelölt a kormánypárti Viktor Janukoviccsal szemben a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint.

MTI Világ

Magyar miniszterelnök-helyettest kap az alakuló román kormány

Létrejött a parlamenti többség az alakulóban levő új román kormány törvényhozási beiktatásához - jelentette be Calin Popescu Tariceanu, a kormányalakítással megbízott liberális politikus csütörtökön. Az új román kormánynak magyar nemzetiségű miniszterelnök-helyettese és miniszterei is lesznek.

MTI Világ

Félmilliós bírság egy rúd szalámiért

Félmillió forintnak megfelelő összegre bírságoltak meg egyetlen rúd szalámiért egy svájci diákot Ausztráliában, mert az étket megpróbálta becsempészni az országba.

hvg.hu Világ

Az év internetes átverései - 7. helyezett: Fradisták Irakban

Csokorba gyűjtöttük, s naponta frissítve közöljük a 2004-es év tíz legnagyobb internetes átverését. Legendák a Bush-szavazók IQ-járól, ál-Kovács munkásőrmundérban, emberevő óriáspókok, repülők Trója ostrománál – többek között ezt hozta nekünk 2004-ben az elektronikus posta.


A címlapról ajánljuk
Orbán kezében a CEU sorsa

Orbán kezében a CEU sorsa

Meddig feszíti a húrt a magyar kormány a CEU működéséhez szükséges államközi szerződés ügyében? És mennyit bír ki még bizonytalanságban az egyetem? Ezt is mérlegelik ma és holnap az intézmény döntéshozói.

Még több hír a Nissan támogatásával