Szexuális frusztrációi miatt gázolhatott a torontói merénylő
Világ

Szexuális frusztrációi miatt gázolhatott a torontói merénylő

Vádat emelt tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt kedden egy torontói bíró Alek Minassian gyanúsított ellen, aki az előző nap bérelt kisteherautójával járókelők közé hajtott Torontóban – jelentette a kanadai sajtó. A gyanúsított 25 embert gázolt el, akik közül tíz meghalt.

Világ

Szojuz-2: sikeres próbaindítás

A három fokozatú rakéta közép-európai idő szerint fél nyolckor startolt a Pleszecki űrbázisról, majd pályára állította a műholdmakettet, amely a Csendes-óceánba hull.

Világ

Támadás Falúdzsa ellen

Közép-európai idő szerint hétfőn a kora esti órákban megindult az amerikai és iraki erők támadása az ellenállók egyik fészkeként ismert Falúdzsa ellen. Előzőleg Ijád Allávi miniszterelnök engedélyt adott az amerikai és az iraki haderőknek, hogy "tisztítsák meg Falúdzsát a terroristáktól."

Világ

Kevesebb malátaital csúszik le a németek torkán

Egyre kevésbé szomjaznak sörre a németek. Tavaly összesen 93.9 millió hektolitert öntöttek le a torkukon, jó három százalékkal kevesebbet, mint az előző évben - közölte a Szövetségi Statisztikai Hivatal.

Világ

A francia külügyminiszter békülne Washingtonnal

A legbefolyásosabb amerikai konzervatív napilap hasábjain sürgette az Egyesült Államokban folyó franciaellenes kampány leállítását, a két ország közötti kapcsolatok javítását Michel Barnier francia külügyminiszter.

Világ

Anglia: súlyos vonatszerencsétlenség hat halottal

Az utóbbi évek legsúlyosabb, több halálos áldozattal és számos sérüléssel járó vasúti balesete történt szombaton este Angliában. A rendőrség nem tud arról, hogy magyar állampolgár lenne a sérültek vagy az áldozatok között.

Irak

Rendkívüli állapotot hirdettek ki Irakban

Hatvannapos rendkívüli állapotot hirdetett ki vasárnap Irak területére a bagdadi kormány. Az intézkedés csak a kurdok lakta északi térségre nem vonatkozik.

Közel-Kelet

Botrányt kavart az Arafat miatt sírva fakadt BBC-tudósító

A Párizsban kezelt Arafat időnként magához tér és beszél az orvosokkal. Közben diplomáciai botrányt kavart a BBC egyik közel-keleti tudósítója, aki bevallotta, hogy sírva fakadt, amikor a beteg palesztin elnököt, Jasszer Arafatot elszállították Rámalláhból.

Világ

Terror Szamarrában: legkevesebb 37 halott

Négy gépkocsiba rejtett pokolgép robbant és három rendőrőrsöt támadtak meg felkelők szombat reggel az iraki fővárostól északra fekvő Szamarrában, összesen legalább 37 ember halálát okozva.


A címlapról ajánljuk