Mi jön most Ausztriában?
Világ

Mi jön most Ausztriában?

Miközben sok tekintetben beomlott vasárnap az osztrák második köztársaság, a Zöldek kivételével minden párt azért elégedett lehet. Ez pedig mégiscsak a választópolgárok kilencvenhét százalékát jelenti. Mi jön nyugati szomszédunknál a választások után?

Világ

Német-francia front a brüsszeli EU-értekezleten

Gerhard Schröder német kancellár és Jacques Chirac francia elnök közösen lépnek fel az EU szervezeti felépítésének megváltoztatására irányuló javaslatokat "felhígító" országokkal szemben - értesült a Financial Times.

Világ

Japán csapatokat küld Irakba

Az ország újjáépítésében részt vevő nem harcoló katonai egységek kiküldésének tervét kedden hagyta jóvá a japán kormány.

Világ

Öngyilkos merénylet Moszkva központjában

A Vörös tértől nem messze végrehajtott robbantásban öt ember vesztette életét és tizennégyen sebesültek meg. A nyomozás legfrissebb adatai szerint a merényletet két nő követte el.

Világ

Szlovákia: szakadás Dzurinda pártjában

Kormányválsággal fenyegető helyzet alakult ki Pozsonyban, miután hét képviselő - köztük a volt védelmi miniszter - kilépett a legerősebb szlovák kormánypárt parlamenti frakciójából.

Koszovó

Belgrád elutasította a koszovói rendezési tervet

A cselekvési tervb tartalmazza az irányelveket, amelyek alapján végbemenne a demokratizálódási folyamat Koszovóban, hogy azután tárgyalások kezdődhessenek a tartomány jövőbeni államjogi státusáról.

Világ

EBESZ: "torzulások" az orosz választások során

Az orosz szavazók zömmel a Vlagyimir Putyin elnök holdudvarához tartozó pártokat támogatták a parlamenti választáson, ahol az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szerint nagyarányú "torzulások" történtek. A választások hivatalos végeredményét tíz nap múlva teszik közzé.

Világ

Csehország: egykori állambiztonsági ügynököket ítéltek el

Az egykori csehszlovák kommunista állambiztonsági hivatal (STB) tíz ügynökét ítélte el pénteken egy prágai kerületi bíróság, mert bizonyítottnak találta, hogy a hetvenes és a nyolcvanas években aktívan részt vettek az akkori ellenzék megfélemlítésében.

Világ

Németország plutónium üzemet adna el Kínának

A hanaui plutónium üzem Kínának történő eladása előtt garanciákat kérünk Pekingtől, hogy a berendezést nem fogja katonai célokra használni – ígérte Schröder kancellár pénteken.

Világ

Ki fizesse a munkanélküli segélyt az EU-ban?

Brüsszelben megállapodtak az uniós tagállamok társadalombiztosítási rendszereit összehangoló előírások korszerűsítésében. Döntöttek arról is, ki köteles fizetni a munkanélküli segélyt.


A címlapról ajánljuk