Világ

Amerikai repülhet a Marsra

Több amerikai televíziós csatorna, így az ABC és az NBC is, azt várja, hogy Bush a napokban jelenti be: Amerika visszatér a Holdra, és embert küld a Marsra.

Világ

Líbia újabb kártérítést fizet

Líbia 170 millió dolláros kártérítést fizet a Niger felett 1989-ben felrobbantott francia UTA-gép 170 áldozata hozzátartozóinak - írja a BBC.

Világ

Irak: gerillákat fogtak el Tikritben

Az iraki háború kezdete óta az egyik legfontosabb hadműveletet hajtották végre csütörtök éjszaka amerikai katonák az észak-iraki Tikrit városában.

Világ

Strasbourgban elítélték Törökországot

Az Emberi Jogok Európai Bírósága csütörtökön elítélte Törökországot kurd nemzetiségű lakosok házainak szándékos lerombolása miatt, és 210 ezer euró kárpótlás fizetésére kötelezte a török államot.

Világ

Az amerikai olajcégek visszatérnének Líbiába

A Líbia elleni amerikai szankciók feloldásáig átmenetileg megoldható lenne, hogy a cégek megkezdhessék a munkát – nyilatkozta a The Wall Street Journalnak a líbiai nemzeti olajtársaság elnöke.

Világ

A kommunizmus kísértete Indiában

A napokban Bombay-ben nyíló Szociális Világfórum kétfrontos harcra kényszerül: miközben a globális kapitalizmust bírálja, vele az Indiában mostanában virágjukba szökkenő kommunisták fordulnak szembe.

Világ

Egyiptomi gépkatasztrófa: terrorakció?

A francia hatóságok szerint valószínűtlen, hogy a 148 áldozatot követelő egyiptomi repülőgép-szerencsétlenséget terrortámadás idézte elő, de a titkosszolgálati forrásokhoz közel álló Debkafile hírügynökség az al-Kaida terrorszervezet egyik „alvállalkozóját” gyanítja a tragédia hátterében.

Világ

USA: Bush liberalizálná a bevándorlási törvényeket

George Bush szerdán javasolta a törvényhozásnak, hogy adjanak három évre szóló munkavállalási engedélyt azoknak a külföldieknek, akik olyan állásokat töltenének be, amelyeket előzőleg hiába kínáltak fel a munkaadók amerikai állampolgároknak.

Világ

Al-Kaida-terroristát üldöz a francia elhárítás

A francia elhárítás keresi azt a férfit, aki karácsony napján akart az Air France Párizs-Los Angeles útvonalon közlekedő gépére felszállni. Az ABC amerikai televízió szerint a férfi egy detektorok által ki nem mutatható miniatűr bomba birtokában van.

Világ

Autonómia Erdélyben: élesedő vita

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a hvg.hu-nak kifejtette: a szervezet "EU-konform" autonómiatervezetét a román kormány nem utasíthatja vissza. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerint viszont a terv veszélybe sodorhatja a romániai magyarság parlamenti képviseletét.


A címlapról ajánljuk