Világ

India: az új miniszterelnök a reformok híve

Jó viszony Pakisztánnal, vallási béke, befeketetőbarát gazdaságpolitika - ezeket ígéri Manmohan Szingh kijelölt indiai miniszterelnök, viszont kizárja az indiai kézben lévő állami bankok és stratégiai vállalatok eladását.

Világ

Izrael folytatja a hadműveleteket a Gázai övezetben

A határozott nemzetközi tiltakozás és az ENSZ BT elítélő határozata ellenére Izrael csütörtökre virradóra folytatta a Gázai övezet déli részén lévő rafahi menekülttábor elleni katonai műveletet.

hvg.hu Világ

Már a második világháborúban is az amerikai csapatok kivonását követelték?

A náci Németországgal vívott háború egyik legvéresebb hónapját követően az Egyesült Államok képviselőházának republikánus vezetői követelték az amerikai katonák Európából való kivonását, mondván: a nácik nem jelentenek közvetlen veszélyt az országra - áll egy interneten terjesztett körlevélben.

Világ

Hármas krízisben Európa?

Bizonytalan az Európai Unió jövője, részben mert bénultság fenyegeti a szervezet intézményeit, és jelentős a demokratikus deficit is - állítja egy frissen megjelent tanulmány.

Világ

Meleg párok házassági rohama az USA-ban

Több mint ezer homoszexuális pár jelentette be házasodási szándékát az első napon Massachussetts államban, ahol az USA tagállami közül elsőként vált lehetővé azonos nemű párok egybekelése törvényesen is május 17-én.

Világ

Eltussolnák az iraki kínzások ügyét?

Az amerikai hadsereg el akarja tussolni az iraki foglyokon elkövetett visszaélések ügyét – állítja egy katonai felderítő. Bagdadban szerdán kezdődik a hét fogolykínzással vádolt amerikai katona hadbírósági tárgyalása.

Szudán

Washington levette Szudánt egyik feketelistájáról

Szudán lekerült azoknak az országoknak a listájáról, amelyek nem tanúsítanak megfelelő együttműködési készséget a terrorizmus elleni nemzetközi harcban, egy másik amerikai feketelistán azonban továbbra is megtalálható.

Világ

Mégsem Sonia Gandhi lesz India új miniszterelnöke

Lemondott kormányfői ambícióiról Sonia Gandhi, az Indiai Nemzeti Kongresszus (INK) vezére. Egyes források szerint Gandhi helyett inkább Manmohan Szingh volt pénzügyminiszter, az indiai gazdasági reformok atyja lehet az új kormányfő.


A címlapról ajánljuk