Trump betartja, amit Kim Dzsong Unnak ígért
Világ

Trump betartja, amit Kim Dzsong Unnak ígért

Szingapúri találkozójukon azt ígérte az amerikai elnök, hogy felhagy a "háborús játékokkal". A közös amerikai–dél-koreai hadgyakorlatokra gondolt, amelyek közül a soron következőt most lemondták. Trump szerint ezek az események túl sokba kerülnek, ráadásul az észak-koreaiakkal zajló tárgyalások idején megtartani őket túl provokatív is.

Világ

Az EU decemberben váltja a NATO-t Boszniában

Jóváhagyták az unió tagországainak külügyminiszterei azt a műveleti tervet, amelynek alapján az EU december legelején átveszi a boszniai békefenntartás műveletét a NATO-tól.

Világ

Elhunyt Jacques Derrida filozófus

Életének 74. évében egy párizsi kórházban elhunyt Jacques Derrida francia filozófus. Halálát hasnyálmirigyrák okozta. A XX. századi filozófia nagy alakja mindenekelőtt a dekonstrukció-elmélet megalkotásával tette le névjegyét a gondolkodás történetében.

Világ

Elhunyt a Superman

Vasárnap, életének ötvenkettedik évében elhunyt Christopher Reeve amerikai színész, a Superman-filmek sztárja. A számos sportot űző színész 1995 májusában lovasbalesetet szenvedett, eltört a nyakcsigolyája és tolószékbe kényszerült, így játszotta el a Hátsó ablak főszerepét.

Irak

Ausztrália nem csökkenti iraki haderejét

A hét végén újraválasztott miniszterelnök, John Howard egyelőre nem tervez jelentős változtatást az Irakban állomásozó ausztrál csapatok létszámában, erre az Egyesült Államok sem kérte. Jelenleg mintegy 850 ausztráliai katona szolgál Bagdadban és környékén.

Világ

Esterházy Béke-díjat kapott

Esterházy Péter a német könyves szakma Béke-díjával a legrangosabb, külföldinek is adható német irodalmi-társadalmi kitüntetést nyerte el. Magyar írók közül Konrád György 1991-ben részesült Béke-díjban. A rangos névsorban olvasható Albert Schweitzer, Yehudi Menuhin és Václav Havel neve is.

Világ

A litván ellenzék győzelme

Az Oroszországból származó Viktor Uspaskis vállalkozó Munka Pártja a leadott szavazatok 28,6 százalékát szerezte meg, és ezzel megnyerte a litvániai parlamenti választások első fordulóját.

Világ

Sínai mészárlás: Al-Kaida akció - helyi segédlettel?

A Sínai-félsziget izraeliek látogatta üdülőhelyein elkövetett gyilkos merényletsorozat tettesei egyelőre ismeretlenek: sokan az al-Kaida és a Hezbollah együttes akciójára gyanakodnak. Az sem világos, hogy az izraeli kormány, tudván a terrorfenyegetésekről, miért nem akadályozta meg állampolgárainak tömeges utazását ?

Világ

Bloggerek az amerikai kampányban

Az idei amerikai elnökválasztás kampányában már komoly szerepet játszanak a blogok, internetes naplók, amelyek nemcsak a hagyományos információhoz jutást segítik, hanem hatékony eszközei a kampányfinanszírozásnak, valamint a jelöltek népszerűsítésének.

Világ

Wangari Maathai kenyai környezetvédő a Nobel-békedíjas

Wangari Maathai kenyai 64 éves környezetvédő és környezetvédelmi államtitkár kapta a 2004. évi Nobel-békedíjat - jelentették be Oslóban. W. Maathai többek között faültetési- és munkahely-teremtési programjával, a Zöld Öv Mozgalommal vívta ki a Nobel-díj bizottság elismerését.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával