Világ

Több támogatást kér az RMDSZ Budapesttől

A magyar költségvetésnek mindössze ezredrészét fordítják a határon túli magyarok támogatására - adott hangot elégedetlenségének Markó Béla RMDSZ elnök Kiss Péter, magyar kancelláriaminiszterrel való találkozásuk során.

Világ

"Hobbit-turizmus" a floresi ember nyomában

Megindultak az első turisták az indonéziai Liang Bua barlanghoz, alig egy héttel azután, hogy a Nature tudományos folyóirat hírt adott a Flores-szigeten felfedezett ősemberleletről, amely a 18 ezer éve élt, alig egyméteres magasságú "floresi ember" - beceneve szerint a "hobbit" - létezéséről tanúskodik.

Világ

Iskolára lőtt egy F-16-os Amerikában

Véletlenül egy iskolaépületet talált telibe az amerikai Nemzeti Gárda egyik F-16-os típusú vadászgépe szerda éjjel New Jersey szövetségi államban - közölték az illetékes katonai hatóságok.

Világ

Gorbacsov figyelmeztette Busht

A volt szovjet elnök egyoldalú politikájának módosítására biztatta az amerikai elnököt, rámutatva a világban elterjedt Amerika-ellenességre.

Világ

Részletes merénylettervre bukkant a brit rendőrség

Nagy szakértelemmel bíró és jól szervezett szélsőséges csoportok nagy-britanniai célpontok ellen tervezett merényleteinek részletes terveire bukkantak rá csütörtökön - jelentette be John Bunn, a Scotland Yard terrorelhárító részlegének parancsnoka.

Világ

Arafat "kómája visszafordítható", de a temetésére készülnek

Csütörtök délután több izraeli médium is azt jelentette, hogy Jasszer Arafatnál beállt az agyhalál, ugyanakkor Ahmed Korej palesztin kormányfő, valamint az Arafatot ápoló kórház szóvivője, francia kormányzati források, sőt még Washington is cáfolta a palesztin vezető halálának hírét.

Közel-Kelet

Arafat, a palesztin mozgalom vezére (portré)

A csütörtökön elhunyt politikust nyíltan leírta az amerikai és az izraeli vezetés, miközben személye még mindig megtestesíti a palesztin ellenállást, és a palesztinok körében általános tiszteletnek örvend.

Világ

Mutu héthónapos eltiltást kapott

A szövetség fegyelmi bizottsága emelett még húszezer font befizetésére és rehabilitációra is kötelezte a román csatárt. Az eltiltást október 25-ei kezdettel számolják, s 2005. május 18-án jár le. Ezalatt Mutut többször is ellenőrzik.

Közel-Kelet

Gépek tartják életben Arafatot, nincs esélye a felépülésre

Jasszer Arafat palesztin elnök kómába esett, állapota válságos - közölték csütörtökön palesztin források, más tisztviselők azonban később ezt tagadták. Arafat az elmúlt 24 órában háromszor is elveszítette eszméletét. Csütörtökre a palesztin vezetést és az izraeli titkosszolgálatot is összehívták.

Világ

Ma kezdődött az unió csúcstalálkozója

Csütörtökön és pénteken tartja kétnapos csúcsértekezletét az Európai Unió Brüsszelben. A találkozó eredeti napirendjén az unió versenyképességének javítása, a bel- és igazságügyi együttműködés fokozása, a további bővítése a legfőbb téma, illetve foglalkoznak majd az Európai Bizottság összeállítása körüli bonyodalmakkal is.

Világ

A Phonak kerékpáros csapat beperelné a NOB-ot

A Phonak országúti kerékpáros csapat ügyvédei pert indítanának a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ellen, mivel szerintük az athéni ötkarikás játékok doppingellenőrzései nem voltak százszázalékosan megbízhatóak.

Világ

Tíz év alatt felére csökkent a menekültek száma az EU-ban

Fel kell hagyni az olyan kijelentésekkel, miszerint Európát elárasztják a menekültek - nyilatkozta a The Guardiannak Ruud Lubbers, az ENSZ menekültügyi főbiztosa. Míg 1992-ben 680 ezren kértek menedékjogot az EU tagországaiban, addig tavaly csupán 350 ezren.


A címlapról ajánljuk