Világ

Japán riadalom egy ismeretlen tengeralattjáró miatt

Készenlétbe helyezték a japán haditengerészetet, miután ismeretlen tengeralattjárót észleltek az ország felségvizein - közölte egy kormányszóvivő, megerősítve a NHK közszolgálati televízió értesülését.

Világ

Le Monde: Gyurcsány szakít a múlttal

Milliomos vállalkozó, maratoni futó és kiváló kommunikátor: a fiatal Gyurcsány a modern baloldalt akarja megtestesíteni. Irányításával Magyarország szakít a múltjával – írja a magyar miniszterelnökről készült portréjában a Le Monde című liberális napilap.

Világ

Kerry 2008-ban is indulna, de Hillary Clinton esélyesebb lehet

Az amerikai elnökválasztáson alulmaradt John Kerry demokrata szenátor nem zárja ki, hogy négy év múlva ismét pályázzon az elnöki tisztségre. A legtöbben ennek ellenére Bill Clinton volt elnök feleségét, Hillary Rodham Clintont látnák szívesen a demokraták jelöltjeként a 2008-as választáson.

Világ

Robson lett Geráék új edzője

A 47 éves szakember Bryan Robson a két héttel ezelőtt menesztett Gary Megsont váltja a kispadon az angol Premier League-ben szereplő, Gera Zoltánt is soraiban tudó West Bromwich Albion csapatánál.

Világ

Az amerikaiak Falúdzsa központjáig jutottak

Sikerült Falúdzsa központjáig benyomulniuk az ostromló amerikai erőknek, amelyek amerikai forrás szerint már a közép-iraki város egyharmadát ellenőrzésük alá vonták. A városnak a további támadásoktól való megkímélése érdekében fegyverletételre szólította fel a falúdzsai lázadókat Ijád Allávi miniszterelnök.

Világ

Nyomozás indul a máglyahalálok miatt

Együttműködési megállapodást kötött a Vatikán és az olasz kulturális tárca, valamint itáliai kutatóközpontok az inkvizíció szörnytetteinek felderítésére és kutatására.

Világ

Tréfa lenne az osztrák-magyar-szlovák repülőtér terve?

Farsangi tréfának minősítette az osztrák szociáldemokraták képviselője egy szabadságpárti politikusnak azt az ötletét, hogy egy osztrák-magyar-szlovák központi repülőtér megépítésével orvosolni lehetne a schwechati repülőtérrel kapcsolatos gondokat.

Világ

Hamisított szovjet bombák a piacon

Két nagy robbanóerejű, szovjet eredetű bombát kínált eladásra 19 millió euróért néhány csaló Spanyolországban - jelentették a spanyol lapok. Az eladók azon buktak le, hogy angol feliratot festettek a hamisított bombákra.

Világ

Arafat halálhírét keltik, mások cáfolnak

Egy palesztin miniszter szerint Jasszer Arafat már nem él, és egyéb források szerint is csak órái lehetnek hátra a palesztin vezetőnek. A palesztin vezető haláláról szóló beszámolókat viszont egy francia hivatalos személyiség és Clamart Percy katonai kórház is cáfolta.

Világ

Sokasodó brit visszaélések a kelet-európaiakkal szemben

Sok a visszaélés az új EU-tagállamok Nagy-Britanniában munkát vállaló polgáraival szemben a munkaadók, de még a közvetítő ügynökségek részéről is - áll a brit országos szakszervezeti szövetség (TUC) jelentésében.

Világ

Szíria homokfallal védi magát a terroristáktól

Három méter magas homokfalat emeltek szíriai katonák az országot Iraktól elválasztó határon, így megakadályozandó, hogy Irak amerikai megszállásának szélsőséges ellenzői beszivárogjanak az országba.

Világ

Mire figyeljünk, ha közvetítőn keresztül keresünk külföldi munkát?

Az újságokat olvasva sokszor találkozhatunk külföldi munkavégzésre csábító hirdetésekkel. Gyakran csak utólag derül ki, hogy a munkavállaló „nem olyan lovat akart”, azaz nem azt a munkát kell végeznie, amit meghirdettek, vagy éppen nem olyan feltételek mellett, mint ígérték. Az elővigyázatosság tehát nem árt ilyen esetekben.

Világ

Teljes gőzzel folyik Falúdzsa ostroma

Fogytán az élelemtartalék, a boltok zárva vannak. Elektromos áram nincs, a város áramszolgáltató állomása ugyanis a bombázások következtében megsérült. Folyóvíz sincs, az utakon pedig hatalmas kráterek tátongnak. Az amerikai és iraki csapatok házról házra nyomulnak előre.

Közel-Kelet

Versenyfutás Arafat eltűnt vagyonáért

Számos megfigyelő szerint már csak arról vitatkozik Arafat környezete, mikor kapcsolják le a palesztin vezetőt a lélegeztetőkészülékről. Erre azonban addig nem kerülhet sor, amíg felesége és a palesztin vezetők közötti versenyfutásban valaki nem győz: a "jutalom" 1 milliárd dollár, azaz csaknem 200 milliárd forint, az a pénz, amit egykor Arafat gondozására bíztak.

Világ

Tovább romlott Arafat állapota

A palesztin elnök az eddiginél is mélyebb kómába került - közölte kedden Christian Estripeau, a politikus fő kezelőorvosa.


A címlapról ajánljuk
Gender-ügy: mindig kell egy ellenség

Gender-ügy: mindig kell egy ellenség

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kilencedik évére kevés olyan terület maradt, ahol nem jelent meg és kezdett saját képére formálni mindent a hatalom, most azonban oda is megérkezett a fiatal harci hév. Ez a hvg.hu heti politikai összefoglalója.