Trump betartja, amit Kim Dzsong Unnak ígért
Világ

Trump betartja, amit Kim Dzsong Unnak ígért

Szingapúri találkozójukon azt ígérte az amerikai elnök, hogy felhagy a "háborús játékokkal". A közös amerikai–dél-koreai hadgyakorlatokra gondolt, amelyek közül a soron következőt most lemondták. Trump szerint ezek az események túl sokba kerülnek, ráadásul az észak-koreaiakkal zajló tárgyalások idején megtartani őket túl provokatív is.

Világ

Berlin, Budapest, Prága, Varsó: szorosabb együttműködés

A városok vezetői csütörtökön nyilatkozatot fogadtak el a német fővárosban, amelyben felhívják a figyelmet a fokozottabb európai együttműködés szükségességére a biztonságpolitika, az infrastruktúra fejlesztés és a kultúra területén.

Koszovó

Koszovóban nem csökken a nőkereskedelem

Néhány év alatt megsokszorozódott az emberkereskedelem következtében kiszolgáltatott helyzetbe került nők száma Koszovóban - állítja az Amnesty International. A szervezet szerint a kiszolgáltatott nők szexuális kizsákmányolásában a rendfenntartó erők tagjai is részt vesznek.

Világ

Hol van Európa közepe?

Miniszteri látogatással ünnepelte szerdán a német Kleinmaischeid városka, hogy egy francia intézet szerint itt található a kibővült EU új földrajzi középpontja. Ám ünnepelhetnek a 600 kilométerrel keletebbre található Golzowban is, amely – magyar számítások alapján – szintén az EU közepének tekinti magát.

Világ

Újabb pokolgépes robbantások Irakban

Legalább hat ember vesztette életét, tucatnyian pedig megsebesültek a robbanásban, amely csütörtök reggel az amerikai vezetésű közigazgatás székhely bejáratától nem messze történt. Robbanás történt Baakúbában is.

Világ

Véget ért a válság Adzsáriában, Abasidze lemondott

Grúziában elhárult a polgárháborús veszély és a köztársaság egysége is helyreállhat, miután Aszlan Abasidze, az adzsár autonóm köztársaság vezetője csütörtök hajnalban lemondott és elhagyta Adzsáriát. Júniusban várhatóan előre hozott választásokat tartanak.

Világ

Moszkva nem akar vérontást Adzsáriában

Mihail Szaakasvili grúz elnök irányítása alá vette a Tbiliszivel szemben engedetlenséget tanúsító Adzsár tartományt, de annak elnöke egyelőre nem hajlandó lemondani. Vlagyimir Putyin orosz elnök Adzsáriába küldte az orosz külügyminisztert.

Világ

Parlamenti bizottság vizsgálná a Daily Mirror ügyét

A londoni napilap nemrég fotókat közölt brit katonákról egy iraki őrizetes állítólagos kínzása közben; ám több szakértő is megkérdőjelezte a képek hitelességet. Londonban eközben kártérítési eljárást indítottak a brit kormány ellen iraki családok, akik szerint civil hozzátartozóikat brit katonák ölték meg.

Világ

Az EU-alkotmány veszélyezteti az USA grönlandi bázisát

A Dániához tartozó északi sziget képviselői attól tartanak, hogy az EU jövőbeli közös alkotmánya megfosztaná Grönlandot saját döntési jogaitól, és veszélybe sodorná az itt található amerikai katonai bázis jövőjét is.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával