Világ

Újabb pokolgépes robbantások Irakban

Legalább hat ember vesztette életét, tucatnyian pedig megsebesültek a robbanásban, amely csütörtök reggel az amerikai vezetésű közigazgatás székhely bejáratától nem messze történt. Robbanás történt Baakúbában is.

Világ

Véget ért a válság Adzsáriában, Abasidze lemondott

Grúziában elhárult a polgárháborús veszély és a köztársaság egysége is helyreállhat, miután Aszlan Abasidze, az adzsár autonóm köztársaság vezetője csütörtök hajnalban lemondott és elhagyta Adzsáriát. Júniusban várhatóan előre hozott választásokat tartanak.

Világ

Moszkva nem akar vérontást Adzsáriában

Mihail Szaakasvili grúz elnök irányítása alá vette a Tbiliszivel szemben engedetlenséget tanúsító Adzsár tartományt, de annak elnöke egyelőre nem hajlandó lemondani. Vlagyimir Putyin orosz elnök Adzsáriába küldte az orosz külügyminisztert.

Világ

Parlamenti bizottság vizsgálná a Daily Mirror ügyét

A londoni napilap nemrég fotókat közölt brit katonákról egy iraki őrizetes állítólagos kínzása közben; ám több szakértő is megkérdőjelezte a képek hitelességet. Londonban eközben kártérítési eljárást indítottak a brit kormány ellen iraki családok, akik szerint civil hozzátartozóikat brit katonák ölték meg.

Világ

Az EU-alkotmány veszélyezteti az USA grönlandi bázisát

A Dániához tartozó északi sziget képviselői attól tartanak, hogy az EU jövőbeli közös alkotmánya megfosztaná Grönlandot saját döntési jogaitól, és veszélybe sodorná az itt található amerikai katonai bázis jövőjét is.

Világ

Három pokolgép robbant Athénban

A szerda hajnali detonációk az egyik rendőrörs épületénél következtek be; személyi sérülés nem történt, csupán anyagi kár keletkezett.

Világ

Irániak panasza az USA ellen Szaddám vegyi fegyverei miatt

A tömegpusztító fegyverek iráni áldozatait tömörítő szervezet panasszal élt az amerikai kormányzat ellen, mert hozzájárult Szaddám Huszein tömegpusztító fegyverarzenáljához, amelyet az iráni katonák ellen vetettek be a két ország közötti háborúban.

Világ

Csehország: nincs kártérítés a 68-as bevonulás áldozatainak

Nem kapnak kártérítést Csehszlovákia 1968 augusztusi szovjet megszállásának áldozatai, illetve azok utódai. A javaslat szerint az áldozatok hozzátartozói egymillió koronát kaptak volna. A kormány szerint nehéz bizonyítani az eseteket, s nem az államnak kellene fizetnie, amely maga is áldozat volt.


A címlapról ajánljuk