Világ

Toledo elnök menesztette a perui kormányt

Lemondásra kérte fel Alejandro Toledo perui elnök pénteken országának miniszterelnökét, Beatriz Merinót és a vezetése alatt álló kabinetet, feltehetően a kormányfő asszony magánéletére vonatkozó, botrányszagú híresztelések miatt.

Világ

Szíria: életbe léptek az USA szankciói

Aláírta pénteken George W. Bush amerikai elnök azt a törvényt, amelynek értelmében az Egyesült Államok politikai és gazdasági szankciókkal sújtja Szíriát.

Világ

Irak: túlszámlázhatott a Halliburton

A Pentagon könyvvizsgálói szerint a korábban a Dick Cheney alelnök által vezetett Halliburton olajipari cég leányvállalata 61 millió dollárral túlszámlázhatta az amerikai hadseregnek Irakba szállított üzemanyagot.

Világ

Újraindíthatják a nyomozást Pándy ügyében

Lapértesülések szerint a Belgiumban élő, magyar származású férfi szervkereskedelemmel is foglalkozott; ez új vádpont lenne, amely - ha bebizonyosodik - újból bíróság elé hozhatná az ügyet.

Világ

Prodi: hétvégén megegyezés születik az uniós alkotmányról

Az Európai Bizottság elnöke szerint nagy a valószínűsége, hogy az EU-tagállamok és a csatlakozó országok megállapodásra jutnak az unió új alkotmányos szerződéséről a hét végi brüsszeli csúcson. Silvio Berlusconi, az EU soros elnöke szerint ehhez csodára volna szükség.

Világ

Hatástalanok a balkáni emberkereskedelem elleni akciók

A kormányok akcióprogramjai, a rendőrség fokozott fellépése, a különféle segélykezdeményezések ellenére még mindig elterjedt Délkelet-Európában az embercsempészet - állapítja meg az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet és az ENSZ csütörtökön Bécsben közzétett jelentése.

Világ

Átadták a Nobel-díjakat

A díjazottaknak XVI. Károly Gusztáv svéd király adta át a 10 millió svéd korona (közel 290 millió forint) összeggel járó rangos kitüntetést Stockholmban.


A címlapról ajánljuk