Világ

Irak: hatvannyolc halott a bászrai támadásokban

Hatvannyolc ember vesztette életét a három bászrai rendőrőrs és a zubeiri rendőrakadémia ellen szerda reggel végrehajtott robbantásos merényletekben. A halottak között vannak egy gyerekeket iskolába szállító minibusz utasai is.

Világ

Újabb tiszai ciánszennyezés fenyeget

A korábbi tiszai ciánszennyezés százszorosa fenyegeti az élővilágot magyar környezetvédők szerint, ha Verespatakon megépül a tervezett aranybánya.

Világ

Az EU segíti az izraeli kivonulást Gázából

Az Európai Unió kész segítséget nyújtani Izraelnek a Gázai övezetből való kivonuláshoz és a biztonság megszilárdításához - mondta Washingtonban Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főbiztosa.

Világ

A csatlakozással a tbc is bekerül az EU-ba?

A tbc immár nem egy elfeledett, távoli országokban pusztító betegség lesz, hanem bekerül az Európai Unióba, miután május elsején 10 új ország, döntő többségében közép-kelet-európai államok csatlakoznak a szervezethez - ijesztgette olvasóit legújabb számában a La Généraliste című belga orvosi hetilap.

Világ

Irak: aknatámadás érte a magyar katonák táborát

Aknavető-támadás érte hétfőn este azt az iraki Hillában található tábort, ahol a többnemzetiségű hadosztály tagjaként a magyar kontingens katonái is állomásoznak; személyi sérülés azonban nem történt.


A címlapról ajánljuk