Világ

Elpusztítaná az izraeli atomreaktort az elítélt atomtechnikus

"Sem áruló, sem kém nem vagyok. Csak tudatni akartam a világgal, mi történik a dimónai atomerőműben" - mondta Mordeháj Vanunu filmre vett kihallgatása során. A hazaárulásért elítélt atomtechnikus a Dimóna szupertitkos atomreaktorának elpusztítását javasolta szabadulása előtt.

Világ

Spanyolország kivonja csapatait Irakból

A szombaton beiktatott José Luis Rodríguez Zapatero kormányfő a csapatkivonást a lehető legrövidebb időn belül, maximális biztonsággal kívánja végrehajtani.

Világ

Szlovák elnökválasztás: Gasparovic győzött

Ivan Gasparovic lesz Szlovákia köztársasági elnöke a következő öt évben, miután a választás második fordulójában meglepetésre nagy fölénnyel legyőzte Vladimír Meciart. Dzurinda kormányfő reméli, hogy az új államfő a reformok befejezésének fontosságát tartja majd elsődlegesnek.

Világ

A Hamász "százszoros megtorlást" ígér Izraelnek

A Hamász palesztin terrorszervezetet március óta irányító Abdel-Azíz ar-Rantiszi szombati kivégzését az izraeli kormányszóvivő fontos lépésnek nevezte az "Izrael vesztére esküdött Hamász" meggyengítéséért folytatott küzdelemben. A szervezet "százszoros megtorlást" helyezett kilátásba.

Világ

Zapatero az új spanyol kormányfő

A spanyol parlament pénteken miniszterelnökké választotta Jose Luis Rodriguez Zapaterót, a Spanyol Szocialista Munkáspárt vezetőjét.

Világ

Késésben a szlovák uniós jogalkotás

A szlovák parlament nem fogadott el az uniós csatlakozás szempontjából fontos 17 jogszabályt – derül ki Csáky Pál miniszterelnök-helyettes összegző jelentéséből.


A címlapról ajánljuk