Világ

USA: leváltották Alabama legfelsőbb bíráját

Alabama állam legfelsőbb bíróságának elnöke korábban - az illetékes szövetségi bíró utasítása ellenére - megtagadta a Tízparancsolatot ábrázoló kőtömb eltávolítását a bíróság épületéből.

Világ

Amerikai támadás iraki gerillák ellen

"Vaskalapács" néven indítottak nagyszabású akciót iraki gerillák ellen az országot megszállva tartó amerikai erők. A hadművelet keretében tüzérségi támadást intéztek egy bagdadi gyártelep ellen.

Világ

Szlovákia: MKP-vétó az anyanyelvjog korlátozására

Megvétózta a szlovák kormány szerdai ülésének napirendjét a Magyar Koalíció Pártja (MKP), emiatt egyelőre nem születhetett döntés arról, hogy egyes településeken megvonják a nemzeti kisebbségek anyanyelv-használati jogát a hivatali érintkezésben.

Világ

London nem adja ki az iráni diplomatát Argentínának

A brit kormány elutasította, hogy kiadja Argentínának Irán egykori Buenos Aires-i nagykövetét, akit azzal vádolnak a dél-amerikai országban, hogy részt vett az ottani zsidó közösség ellen 1994-ben végrehajtott merényletben.

Világ

Japán mégsem küld katonákat Irakba

A nasziríjai olasz támaszpont elleni terrortámadás miatt Japán egyelőre nem küld katonai segítséget Irakba - közölte a japán kormányszóvivő.

Világ

Az USA afgán mintára oldaná meg az iraki krízist

Irak amerikai kormányzója is részt vett az amerikai elnök által összehívott nemzetbiztonsági tanács ülésén. Amerikai lapok szerint a CIA arra figyelmeztet: megbukhat az iraki újjáépítési kísérlet.

Világ

Jukosz-sokk az orosz üzleti életben

A Jukosz elnökének letartóztatása után megindult a találgatás, milyen mértékben dermeszti majd meg e drámai fejlemény az orosz üzleti életet. A Financial Times szerint egyelőre nem tértek magukhoz a megrázkódtatásból a piac szereplői.

Világ

Apartheidperek nagyvállalatok ellen?

Egy 1789-es amerikai törvényre hivatkozva indítanának kártérítési pereket világcégek ellen az apartheid áldozatai. Az összesen 400 milliárd dolláros keresetek benyújtóit egymással is rivalizáló amerikai sztárügyvédek képviselik.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával