Hegedűs Dániel Világ

Agónia a Rajna mentén

Merkel leváltása egyre inkább csak illúzió. A szociáldemokraták veresége Észak-Rajna–Vesztfáliában nem csak földrengésszerű, hanem megalázó is.

G. M. Világ

Merkel ma félig megnyerte az őszi parlamenti választást is

Tartományi választásokat tartottak a lakosságában és gazdasági erejében Hollandiához mérhető Észak-Rajna-Vesztfáliában, és nagy meglepetésre a konzervatív CDU magabiztosan nyert, és velük taroltak a liberálisok is. Angela Merkel őszi esélyei pompásabbak nem is lehetnének.

MTI Világ

Előre hozott választás lehet Ausztriában

Ausztriában minden bizonnyal előrehozott választásra lehet még idén ősszel - mondta Christian Kern osztrák kancellár, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke az osztrák közszolgálati televízióban (ORF) vasárnap.

MTI Világ

Már Macronnál az atomkód

Emmanuel Macron megválasztott francia államfő vasárnap délelőtt ünnepélyesen átvette az elnöki hatalmat Francois Hollande távozó államfőtől.

hvg.hu Világ

Kilőtt egy rakétát Észak-Korea

Egy, a déli határtól nem messze lévő városból lőtt ki egy ballisztikus rakátét az észak-koreai hadsereg – jelentették dél-koreai katonai források.

hvg.hu Világ

Újra támad az ebola

Újra kitört az ebolajárvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet (WHO)

MTI Világ

Koalícióra lép az RMDSZ a szociáldemokratákkal?

Kormányzásra hívta burkoltan a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) a szövetség zilahi kongresszusát köszöntő Liviu Dragnea, a román kormánykoalíció vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

MTI Világ

Észak-Korea ismét hajlandó tárgyalni

Észak-Korea kész párbeszédet folytatni az Egyesült Államokkal, ha ennek feltételei adottak lesznek - közölte egy magas rangú észak-koreai diplomata szombaton.

MTI Világ

Meghalt Mauno Koivisto volt finn államfő

Meghalt Mauno Koivisto volt finn államfő, aki döntő időszakban szolgálta az országot az európai uniós csatlakozási folyamat idején. A szociáldemokrata politikus 93 éves volt.

hvg.hu Világ

Izrael - tiltakoznak a közmédia átszervezése ellen

A Nemzetközi Újságíró Szervezet (IFJ) tiltakozott a miatt, hogy az izraeli kormány bezárta a 49 évvel ezelőtt létrehozott közmédia-társaságot, az IBA-t. A lépés ellenzői szerint a gazdasági indokok mögöt politikai megfontolások állnak, Benjamin Netanjahu miniszterelnök így akar nyomást gyakorolni a médiumokra.

1 2 3 4 5 6 7
5362
A címlapról ajánljuk