hvg.hu/MTI Világ

Brüsszel kérésbe csomagolta aggodalmait a török népszavazás után

Törökországnak széles nemzeti konszenzus kialakítására kell törekednie az alkotmány tervezett módosításaival kapcsolatban, tekintettel azok kiterjedt hatására, valamint arra, hogy a módosításokat csak szűk többség támogatja - közölte az Európai Bizottság.

hvg.hu/MTI Világ

Korlátlan hatalmat kaphat Erdogan

Az igenek győzhettek az elnöki rendszer bevezetéséről szóló török népszavazáson az eddigi részeredmények szerint.

hvg.hu Világ

Észak-Korea – az USA és Kína együttműködik

Több opciót is közösen vizsgál az USA és Kína, hogy csökkenjen a feszültség a Koreai félszigeten – idézte a BBC Donald Trump amerikai elnöknemzetbiztonsági tanácsadóját. McMaster tábornok nem sokkal az után nyilatkozott az ABC amerikai tévéállomásnak, hogy kudarcot vallott Észak-Korea legújabb rakétakísérlete.

hvg.hu Világ

Trump az oroszoktól kapott kölcsönt

„Ami befolyásolhatja Donald Trump amerikai elnök viselkedését az az, hogy milyen ügyleteket kötött, s milyen feltételekbe egyezett bele 2008-ban, hogy orosz pénzt kapjon kölcsön, amikor a jelek szerint más nem volt hajlandó hitelt adni neki” – nyilatkozta a Prospect című brit folyóiratnak Richard Dearlove, a brit hírszerző szolgálat, az MI6 egykori főnöke.

hvg.hu Világ

Történelmi népszavazás Törökországban

Gyakorlatilag korlátlan politikai hatalom kerül Tayyip Erdogan török államfő kezébe, ha a mai népszavazáson a résztvevők többsége támogatja a politikus által kezdeményezett alkotmányreformot.

hvg.hu Világ

Észak-koreai rakétakudarc

Néhány másodperccel az indítás után felrobbant Észak-Korea legújabb kísérleti rakétája. A kudarc egy nappal az után követezett be, hogy Phenjan megfenyegette az USA-t.

MTI Világ

A halálbüntetés visszaállításáról beszél Erdogan

Az elnöki rendszer törökországi bevezetéséről április 16-án tartandó népszavazáson aratott győzelem kikövezi majd a halálbüntetés visszaállításának útját - ennek a meggyőződésének adott hangot Recep Tayyip Erdogan török államfő isztambuli záró kampányrendezvényén szombaton.

1 2 3 4 5 6 7
5349
A címlapról ajánljuk