MTI Világ

Megint kilőtt egy rakétát Észak-Korea, mégpedig Japán irányába

Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát bocsátott fel Phenjan egyik külső kerületéből keleti irányba, a rakéta átrepült Japán második legnagyobb szigete, Hokkaido felett, majd a Csendes-óceánba csapódott – jelentették péntekre virradóra a hírügynökségek.

MTI Világ

Kompon ingázik 12 menekült hetek óta, nem szállhatnak le

Tizenkét, feltehetően észak-afrikai származású menekült utazik legalább hét hete oda-vissza egy Isztambul és Odessza között közlekedő komp négy kabinjába zárva, miután egyik ország sem akarja befogadni őket - jelentette a Reuters hírügynökség csütörtökön.

MTI Világ

Visszavonhatják a mianmari Nobel-békedíjas európai díját?

Az Európai Parlament képviselői a nem uniós polgároknak és szervezeteknek az emberi jogok védelméért odaítélhető Szaharov-díj visszavonhatóságát fontolgatják olyan esetekben, amikor a díjazott a kitüntetését követően megsérti a díj feltételeit.

hvg.hu Világ

Dél-Korea állítólag el akarja tenni láb alól Kim Dzsong Unt

„Lefejező egység” segítségével mosná el az észak-koreai diktatúra vezetőit Dél-Korea. Ezen állítólag nem feltétlenül szó szerint Kim Dzsong Un lefejezését kell érteni, de az biztos, hogy a déliek ezzel is nagyon kemény üzenetet akarnak küldeni északra.

MTI Világ

Továbbra is nagyüzemben szívatják hamis bombariadókkal az orosz hatóságokat

Vasárnap óta sok pályaudvart, repülőteret, piacot, közintézményt kiürítettek hamis bombariadók miatt. Több elmélet is kering arról, ki vagy kik lehetnek a bűnösök. A hívások állítólag Ukrajnából érkeztek, de volt, aki azt állította névtelenül, hogy valójában biztonsági gyakorlat van folyamatban.

1 2 3 4 5 6 7
5431

A címlapról ajánljuk