Megtalálták az ellenszert a 11 ezer ember halálát okozó vírusra

Megtalálták az ellenszert a 11 ezer ember halálát okozó vírusra

Több mint másfél évvel a 11 200 ember életét kioltó ebolajárvány kitörése után kifejlesztettek egy oltást, amely hatékony a halálos vírus ellen – jelentették be pénteken.

Fizetéscsökkentés jön augusztustól a román köztévénél

Augusztus 1-jétől húsz százalékkal csökken a Román Televízió alkalmazottainak bére, miután a közszolgálati intézmény igazgatótanácsa úgy döntött, hogy öt napról négy napra csökkenti a munkaidőt.

MTI

Turistákkal teli sétálóutcánál lövöldöztek Barcelonában

Turistákkal teli sétálóutcánál lövöldöztek Barcelonában

Több ember megsérült, amikor két fegyveres tüzet nyitott a barcelonai Silken Hotelnél kedden délután. A támadók elmenekültek, a rendőrök keresik őket – olvasható az El País angol nyelvű oldalán. A szálloda egy népszerű sétálóutcánál van. A sérültek állapotáról és arról, hogy pontosan mi is történt, biztosat egyelőre nem tudni.

hvg.hu

Putyinék ügynökváddal tiltanak ki egy amerikai alapítványt

Putyinék ügynökváddal tiltanak ki egy amerikai alapítványt

Oroszországban egy, a demokrácia fejlődését támogató amerikai alapítvány lett első ízben nem kívánatosnak nyilvánított külföldi NGO, vagyis nem kormányzati szervezet.

MTI

Meghalt az egyik leghíresebb holokauszt-túlélő

Nyolcvanhat éves korában elhunyt hétfőn Samuel Pisar lengyel származású amerikai holokauszt-túlélő, aki ügyvédként és íróként, illetve John F. Kennedy amerikai elnök tanácsadójaként vált ismertté. A hírt kedden közölte a Francia Zsidó Intézmények Reprezentatív Tanácsa.

MTI

Sokan bent égtek egy bútorgyárban Egyiptomban

Huszonöt ember halt meg kedden egy egyiptomi bútorgyárban pusztító tűzben – jelentette az egyiptomi egészségügyi minisztérium.

MTI

Kiállították a nagaszaki atombomba másolatát, de most sárga színben

A Nagaszakira 1945-ben ledobott atombomba teljesen élethű, az eredeti atomfegyverhez hasonlóan sárgára festett másolatát nézhetik meg a látogatók a délnyugat-japán város egyik múzeumában. A Fat Man fedőnevű atomfegyver replikája sötétzöld színűre festve állt a Nagaszaki Atombomba Múzeumban az intézmény 1996-os megnyitása óta.

MTI

Legendás villamosvonalat élesztettek fel Rio de Janeiróban

Négy év után ismét közlekednek Rio de Janeiro legendás villamosai a Santa Teresa-vonalon, amely a 19. század vége óta szolgálja a brazil metropolisz lakosait.

MTI

Erdogan szerint nem lehet kibékülni a kurdokkal

A Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) való békefolyamatot 2012-ben az akkor még miniszterelnöki tisztséget betöltő Erdogan kormánya kezdeményezte. A cél az 1984 óta 40 ezer ember halálát okozó lázadás lezárása volt. A török elnök most azt mondta: ennyi volt.

MTI

Gigantikus drogfogás Mianmarban, több ezer tablettát foglaltak le

Összesen huszonhétmillió metamfetamin tablettát foglaltak le Mianmarban, a kábítószer feketepiaci értéke eléri a százmillió dollárt (27,9 milliárd forintot) – jelentette a helyi média kedden.

MTI

Orvosoknál kopogtatott a korrupcióellenes ügyészség Romániában

Megvesztegetés elfogadásával gyanúsítja több onkológiai klinika és kórházi részleg vezetőjét a román korrupcióellenes ügyészség, amely kedden hét megyében és Bukarestben több mint hatvan házkutatást végzett.

MTI

Halálra ítélték Kadhafi egyik fiát

A Kadhafi fiú nem volt jelent az ítélethirdetésen, mert börtönben sínylődik az északnyugat-líbiai Zintánban. Háborús bűnökért ítélték el. Több más volt kormányilletékes halálos ítéletéről is döntöttek Tripoliban, köztük a volt miniszterelnökéről.

MTI
Hirdetés

Holtan találtak egy családot Nagymegyeren

Holtan találtak egy háromtagú magyar családot a szlovákiai Nagymegyeren. Nem kizárt, hogy a korosodó szülők és harmincas éveiben járó fiuk önkezével vetett véget az életének.

hvg.hu

Victor Ponta: Orbán "egy bántó és provokáló alak"

Victor Ponta: Orbán "egy bántó és provokáló alak"

Victor Ponta egy hétfő esti tévéműsorban értékelte a magyar kormányfő tusványosi beszédét. Azt mondta, a maga részéről bóknak tekinti, hogy Orbán a kormányra kerülése előtti román kabinetekkel tudott együttműködni.

Újabb kétezer katonát vetnek be a Boko Haram ellen Kamerunban

A terrorszervezet 2009 óta több mint 13 ezer embert gyilkolt meg, a közép-afrikai ország már hétezer katonát vezényelt az északi területre, az erőket csádi, nigériai és nigeri katonák is támogatják.

MTI
Hirdetés

Orosz tengeralattjáró roncsára bukkantak a svéd partoknál

A svéd védelmi minisztérium egyelőre óvatosan fogalmaz, de annyi biztos: a mini tengeralattjáróra ráfestett betűk azt jelzik, hogy orosz.

MTI

Feloldották a nyílt homoszexualitás tilalmát az amerikai cserkészvezetőknél

A Boy Scouts of Americánál mostantól a vezetők is lehetnek melegek. 2013-ban, amikor a tagok számára engedélyezték a nyílt homoszexualitást, sokan elpártoltak a keresztény csoportokkal összekapcsolódva működő cserkészektől.

MTI

Putyin Nobel-díjat adna Blatternek

Putyin Nobel-díjat adna Blatternek

Az orosz elnöknek saját verziója van a FIFA körül gyűrűző vesztegetési botrányról. Szerinte az USA saját érdekeit követve robbantotta ki az ügyet, Joseph Blatter lemondott, de mégis regnáló FIFA-elnök pedig Nobel-díjat érdemelne.

MTI

Erdőtűz tette tönkre a kempingezést Franciaországban

Erdőtüzek miatt csaknem tízezer embert evakuáltak hétfőn három dél-franciaországi kempingből. Senki sem sérült meg, de körülbelül negyven lakókocsi leégett – jelentette a helyi média.

MTI

Idén sem lehet Pride Szentpéterváron

Betiltották a Szentpéterváron vasárnapra tervezett melegfelvonulást a helyi hatóságok.

MTI

Valóra vált a legrosszabb rémálom egy kínai plázában – sokkoló videó

Valóra vált a legrosszabb rémálom egy kínai plázában – sokkoló videó

Mozgólépcső darált be egy kisgyerekes anyát egy kínai plázában. A nő felfelé ment kétéves kisfiával, amikor beszakadt a lépcső tetejénél lévő egyik fémlap. A kisfiát még meg tudták menteni. A biztonsági kamerák sokkoló tragédiát rögzítettek.

hvg.hu
Hirdetés
1456784827
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X