Bejelentkezés  

Monica Lewinsky: "Beleszerettem a főnökömbe, ahogy a 22 évesek szoktak"

Monica Lewinsky: "Beleszerettem a főnökömbe, ahogy a 22 évesek szoktak"

Az emberek online terrorizálásának beszüntetését nevezte hétfőn élete új küldetésének Monica Lewinsky, aki amiatt vált világszerte ismertté, mert 1995-ban, fehér házi gyakornokként intim viszonyt folytatott az akkori elnökkel, Bill Clintonnal.

MTI

Joko Widodo Indonézia elnöke lett

Letette hivatali esküjét hétfőn Jakartában Indonézia új államfője, Joko Widodo, aki beiktatási beszédében azt ígérte, folytatja a "szabad és aktív" irányvonalat országa külpolitikájában.

MTI

Nagyon veszélyes a helyzet Hongkongban

A szülők felelősségét hangoztatva figyelmeztetett a hongkongi rendőrség hétfőn arra, hogy a mongkoki városrészben összegyűlt tömeg radikalizálódhat, az ott lévő fiatalok veszélynek vannak kitéve. A város első embere szerint a történéseket már senki sem képes kontrollálni, s megjegyezte, "külső erők" is jelen vannak a Foglald el a központot! mozgalomban.

MTI

Izraeli kórházban kezelték az egyik Hamász-vezér lányát

Több napig egy izraeli kórházban ápolták a Gázai övezetet irányító Hamász radikális szervezet egyik vezetője, Iszmáil Haníje lányát, aki a tel-avivi intézmény szóvivője szerint rutinbeavatkozás nyomán kialakult szövődmények miatt szorult életmentő kezelésre.

MTI

Fegyvereket dobott le az USA az Iszlám Állam ellen

Fegyvereket, muníciót és orvosi segélyt dobott le az amerikai légierő az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet által ostromolt szíriai Kobanit védő kurdoknak.

MTI

Eltűnt az ebolavírus a spanyol ápolónő szervezetéből

Legyőzte az ebolavírust a kórházban kezelt spanyol ápolónő szervezete, a Teresa Romerón elvégzett legutóbbi vizsgálat már nem mutatta ki a kórokozó jelenlétét a betegség elleni harcot irányító kormányzati bizottság vasárnap esti tájékoztatása szerint. Az eredmény megerősítésére újabb tesztet végeznek el.

MTI

22 embert öltek meg egy kínai piacon

Fegyveresek merényletet követtek el egy északnyugat-kínai település piacán. Legalább 22 ember halt meg, köztük a négy támadó és rendőrök is - jelentette a Szabad Ázsia Rádió a hét végén helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Tűzharc a két Korea határán

Kisebb tűzharcot vívtak egymással vasárnap észak- és dél-koreai határőrök - közölte a dél-koreai hadsereg főparancsnoksága. Ez már a második ilyen összetűzés volt tíz napon belül a két Korea határán.

MTI

Ferenc pápa: "Isten nem fél az újdonságoktól"

z egyház és társadalom viszonyáról beszélt Ferenc pápa, aki elődje, XVI. Benedek jelenlétében boldoggá avatta vasárnap a római Szent Péter téren az egyházat 1963-1978 között vezető VI. Pál pápát, és ezzel lezárta a püspöki szinódust.

Eltűnt hegymászók a Himalájában: egyre kevesebb a remény

Egyre halványabb a remény arra, hogy a himalájai hóvihar- és lavinakatasztrófának vannak még túlélői, ezért a mentést vasárnaptól csak kisebb erőkkel folytatják a nepáli hatóságok, helikopterekkel pedig már egyáltalán nem. Szombaton ugyanakkor egy helikopternek még sikerült három túlélőt a fedélzetére vennie.

Maláj gép: oroszbarát szeparatisták voltak a németek szerint is

Maláj gép: oroszbarát szeparatisták voltak a németek szerint is

A német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) értékelése szerint oroszbarát szeparatisták okozták a júliusban Kelet-Ukrajnában lezuhant malajziai utasszállító repülőgép katasztrófáját - írta a Der Spiegel című német hírmagazin a vasárnap megjelent számában.

Hirdetés

Ebola: beutazási korlátozásokat követelnek Svájcban

A nyugat-afrikai országokból érkezők beutazási tilalmát javasolja a Svájci Néppárt (SVP), hogy így akadályozza meg az ebolavírus terjedését. A felvetést a svájci egészségügyi minisztérium és a többi párt is elutasította.

Magukat robbantották fel a terroristák

Véletlenül felrobbantotta magát négy merénylő Afganisztánban - közölte vasárnap az afgán belügyminisztérium.

Előkerült az észak-koreai diktátor. Vagy mégsem?

Előkerült az észak-koreai diktátor. Vagy mégsem?

A 40 nap után a nyilvánosság előtt újra megjelenő Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a phenjani hivatalos sajtó vasárnapi jelentése szerint megtekintett egy légierő-gyakorlatot, valamint bankettet adott két közelmúltbeli ázsiai sportesemény észak-koreai aranyérmeseinek és edzőiknek.

Hirdetés

"Készek az erőszakra" - már Németországban nyomul az Iszlám Állam

"Készek az erőszakra" - már Németországban nyomul az Iszlám Állam

Az iszlám radikális irányzatát, a szalafizmust követők Németországban már mintegy 1,4 millió Koránt osztottak szét elsősorban fiatal muzulmánok között - írta a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) adataira hivatkozva a Welt am Sonntag című vasárnapi lap.

Tengeralattjáróval kémkedhetnek az oroszok

Víz - azaz tenger - alatti külföldi tevékenység tartja lázban a svédeket. Szombati sajtójelentések szerint a Stockholmhoz közeli partok közelében az illetékes hatóságok ilyen jellegű tevékenységet észleltek, és a gyanú egy vélt orosz tengeralattjáróra terelődött.

MTI

Több ezren tüntettek Milánóban az illegális bevándorlás ellen

Az Északi Liga (Lega Nord) több ezer híve tüntetett szombaton Milánóban, a Mare Nostrum nevű olasz földközi-tengeri humanitárius-katonai misszió befejezését követelve, amely a bevándorlásellenes, autonomista olasz párt szerint a törvénytelen migrációt segíti.

MTI

Kiakadtak a püspökök a melegek tömeges római "esküvőjén"

Tizenhat meleg és leszbikus pár külföldön kötött házasságát anyakönyvezte Ignazio Marino, Róma főpolgármestere szombaton - azaz a Vatikánban tartott püspöki szinódus zárónapján. Az olasz püspöki kar tiltakozott.

MTI

Már csak hat példánya él egy orrszarvúfajnak a világon

Már csak hat példánya él egy orrszarvúfajnak a világon

Elpusztult egy kenyai rezervátumban a fehér orrszarvúként emlegetett északi szélesszájú orrszarvúk családjának egyik utolsó tagja, így már csak az alfaj hat képviselőjéről tudni világszerte.

MTI

Alaposan megsorozta az Iszlám Állam olajtárolóit az USA

Az Egyesült Államok légiereje az elmúlt két napban Szíriában 15, Irakban pedig tíz légicsapást mért az Iszlám Állam (IÁ) fegyvereseire - közölte szombaton a közel-keleti térségért felelős amerikai parancsnokság (CENTCOM).

MTI

Obama is érintkezett ebolásokat ellátó orvosokkal

Nincs ok pánikra, az Egyesült Államokban nincs ebolajárvány, az ország felkészült arra, hogy megakadályozzák a betegség terjedését - mondta Barack Obama elnök szombati üzenetében. Obama az amerikai lakosságot próbálta megnyugtatni, mivel komoly riadalmat okozott, hogy a dallasi kórházban két ápolónő is elkapta a fertőzést.

MTI
Hirdetés
1456784501
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X