Bejelentkezés  

Putyin: "Az orosz ember legyőzhetetlen, ha érzi, igaza van"

Putyin: "Az orosz ember legyőzhetetlen, ha érzi, igaza van"

Oroszország nem akarja elszigetelni magát a külvilágtól és nem hagyja azt sem, hogy bárki falat építsen köré - közölte Vlagyimir Putyin egy vasárnap megjelent interjúban.

Több mint hatvanezer ember tüntetett Madridban az abortusz ellen

Több mint hatvanezer ember tüntetett szombaton Madrid utcáin azt követelve Mariano Rajoy konzervatív spanyol miniszterelnök kormányától, hogy teljesítse az abortusz alkalmazásának korlátozására vonatkozó, három évvel ezelőtti választási ígéretét.

MTI

Nem jutnak zöldágra Iránnal az atomtárgyalásokon

Nincs előrelépés az Iránnal folytatott atomtárgyalásokon - közölte a német külügyminiszter, Frank-Walter Steinmeier szombaton Bécsben.

MTI

Földrengés Japánban és Kínában

Japánban többen megsebesültek, Kínában pedig egy ember meghalt, amikor szombaton mindkét országban egy-egy földrengés történt.

MTI

Sokkal több német csatlakozott az Iszlám Államhoz, mint gondolták

A német kormány szerint az eddig véltnél sokkal többen csatlakoztak Németországból az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezethez Irakban és Szíriában.

MTI

7500 orosz katona harcol Ukrajnában Kijev szerint

Az ukrán védelmi miniszter szerint mintegy 7500 orosz katona van Kelet-Ukrajnában, ami csak tovább rontja a helyzetet az oroszbarát szakadárok által maguknak követelt területen.

MTI

Kivégezték egy busz utasait, mert nem voltak muszlimok

Fegyveresek elfoglaltak egy buszt és kivégezték legkevesebb 28 nem muszlim utasát Kenya északkeleti vidékén szombaton. A támadással az al-Shabaab szomáliai iszlamista szervezet hajtotta végre.

MTI

Hatalmas vulkánkitörés Mexikóban

Mexikó nyugati részén kitört a Colima vulkán, és öt kilométer magas hamuoszlopot, valamint gáz- és kőzetfelhőt lövellt a magasba. A lakosságot nem fenyegeti veszély.

MTI

Kalasnyikovval lövöldözött egy férfi egy pireuszi diszkóban

Lövöldözés volt Athén külvárosában, egy szórakozóhelyen szombatra virradóra, legalább tizenegyen megsebesültek, hárman súlyosan. A rendőrség szerint a támadó Kalasnyikov gépkarabélyt használt, és válogatás nélkül lőtt a pireuszi diszkó vendégeire.

MTI

Rettegett betegség jelent meg Madagaszkáron

Egyre fenyegetőbb a pestisjárvány Madagaszkáron: két és fél hónap alatt 119-en fertőződtek meg, közülük negyvenen belehaltak a betegségbe – közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet.

MTI

Ártatlanul ültek 39 évig, most kiszabadultak

Harminckilenc évi börtön után ártatlannak nyilvánítottak és pénteken szabadlábra helyeztek két elítéltet az Egyesült Államokban, az Ohio állambeli Clevelandben – közölte az ügyészség.

MTI
Hirdetés

Ferenc pápa szavaira sok pap összerezzenhetett

Ferenc pápa szavaira sok pap összerezzenhetett

A megváltás ingyenes, be kell fejezni azt a gyakorlatot, hogy az egyház pénzt kér keresztelőkért, az áldásért és a misékért - mondta Ferenc pápa a pénteki reggeli misén.

hvg.hu

Belebukott a szavazási botrányba a lengyel választási bizottság elnöke

Lemondott posztjáról péntek délután a lengyel országos választási bizottság elnöke, valószínűleg azért, mert a vasárnapi önkormányzati választásokon leadott szavazatok akadozó számlálásával függ össze. A hatvannyolc éves Andrzej Jaworski 2010 óta volt a bizottság elnöke.

MTI

A republikánusok betartanak Obama eü-reformjának és a bevándorlásügyi könnyítésnek

A republikánus képviselők keresetet nyújtottak be Obama egészségügyi reformja ellen.

MTI
Hirdetés

Ebola: Lassan eléri az 5500-at a halottak száma

Megközelítette az 5500-at a Nyugat-Afrikát sújtó ebolajárvány halottainak száma – közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet. A genfi székhelyű WHO friss jelentése szerint november 18-ig 15 351 ember betegedett meg a vírustól, és közülük 5459-en meghaltak.

MTI

Mégsem ünneplik meg szombaton Libanon függetlenségét

Lemondta pénteken a szombatra tervezett függetlenség napi ünnepséget a libanoni kormányfő. A döntésben az elnökválasztás sorozatos kudarcán kívül a közel-keleti ország rossz biztonsági helyzete is szerepet játszott.

MTI

Zöld lámpát kapott az e-cigi Németországban

Nem minősül gyógyszernek az e-cigarettákhoz használt nikotintartalmú folyadék, ezért szabadon lehet forgalmazni az ilyen folyadékot tartalmazó termékeket – így döntött a német szövetségi közigazgatási bíróság.

MTI

Egyre több gondot okoz az árvíz a velenceieknek

Idén többször volt már árvíz Velencében, mint a katasztrófákkal sújtott 2010-ben.

MTI

Egymás építik a mecseteket a török állami egyetemeken

Mecsetet akarnak építeni Törökország minden állami egyetemén – jelentette be pénteken a török vallásügyi hivatal, és ezzel a bírálók szerint a török kormány újabb lépést tesz a társadalom iszlamizációja felé.

MTI

Már nyolc volt guantanamói fogoly él Szlovákiában

Két újabb fogoly érkezett Szlovákiába a gunatanamói börtönből – közölte pénteken a szlovák belügyminisztérium szóvivője. Peter Lazarov szerint olyan emberekről van szó, akiket soha nem gyanúsítottak meg, illetve nem emeltek ellenük vádat terrorcselekmény elkövetése miatt, így nem jelentenek semmilyen veszélyt Szlovákiára.

MTI

Két guantanamói foglyot integrálnának a szlovák társadalomba

A guantánamói börtönből elengedett két újabb fogoly érkezett Szlovákiába – közölte pénteken a szlovák belügyminisztérium szóvivője, Peter Lazarov.

MTI
Hirdetés
1456784542
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X