Bejelentkezés  

Molotov-koktélokat dobtak egy német zsinagógára

Molotov-koktélokat dobtak egy német zsinagógára

Több Molotov-koktélt dobtak kedden egy zsinagógára a németországi Wuppertalban.

Ellenszankciókkal keményítenek a csecsenek

Ramzan Kadirov csecsen elnök ellenszankciókat hozott az Egyesült Államok és az Európai Unió vezetőivel szemben, miután kiderült, hogy az ő neve is felkerült Brüsszel újabb feketelistájára a kelet-ukrajnai Moszkva-barát szakadároknak nyújtott segítsége miatt.

MTI

Ukrán válság: A szeparatisták ukrán zászlós harckocsikkal lőnek civilekre

Az ukrán fegyveres erők hírszerzése szerint a szakadárok ukrán nemzeti zászlót tűztek két harckocsira, és ezekkel lövik Donyeck lakónegyedeit - közölte vasárnap a "terrorellenes művelet" sajtóközpontja Facebook-oldalán.

MTI

Egyiptomiak haltak meg rakétatámadásban Tripoliban

Tizenöt egyiptomi vendégmunkás halt meg a líbiai fővárosban, Tripoliban, ahol rakétatalálat érte a házukat - jelentette vasárnapra virradóra egy egyiptomi hírportál.

MTI

Azonosították a lelőtt maláj gép első áldozatát

Kilenc nappal a Kelet-Ukrajna felett lelőtt maláj utasszállító katasztrófája után azonosították Hollandiában a szerencsétlenség első áldozatát.

MTI

A Hamász elutasította a tűzszünetet, újabb izraeli katona halt meg

Az izraeli nemzetbiztonsági kabinet vasárnap éjfélig egyoldalúan meghosszabbította a szombat este lejárt tizenkét órás humanitárius tűzszünetet, de a Hamász azonnal elutasította az újabb fegyvernyugvást. Egy, a Gázai övezetből kilőtt aknagránát megölt egy izraeli katonát az övezet közelében vasárnapra virradóra.

MTI

Új elnököt választottak a spanyol szocialisták

Pedro Sanchez parlamenti képviselőt választották meg szombaton a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) új elnökének.

MTI

Újabb egymillió támogatót várnak a Soha ne igyál, ha vezetsz! kampányhoz

Világszerte már 1 millió 423 ezren csatlakoztak a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítéséért indított Soha ne igyál, ha vezetsz! című kampányhoz. A következő cél, hogy újabb egymillió embert állítsanak a kezdeményezés mellé - jelentette ki Guy Escolme, a kampányt elindító Johnnie Walker global brand igazgatója szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI

Gázából három aknagránátot lőttek ki Izraelre

Az Izrael és a Gázai övezetet irányító Hamász között létrejött 12 órás tűzszünet lejárta után, szombat este három aknagránátot lőttek ki Gázából izraeli területre az izraeli hadsereg közlése szerint.

MTI

Ferenc pápa nekiment a maffiának

A bűnözés elutasítását szorgalmazta Ferenc pápa szombaton a campaniai Casertában tett látogatása során. A délolasz város a camorra földjének számít, ahol a bűnszervezet tartja kézben az illegális bevándorlást és az illegális hulladékkereskedelmet is.

MTI

Párizsban összecsapások történtek egy nem engedélyezett palesztinpárti tüntetés

A francia hatóságok tiltó határozata ellenére több ezren vettek részt szombaton Párizs központjában egy, a Gázai övezetben élő palesztinok melletti tüntetésen, amelyen a tüntetők egy része összecsapott a rendőrséggel.

MTI
Hirdetés

Ukrajna egy 450 kilométer hosszú árkot ás

Az ukrán hatóságok megkezdték egy 450 kilométer hosszú árok ásását a Moldovától egyoldalúan elszakadt, részben oroszok lakta Dnyeszter menti Köztársaság határán.

MTI

Izrael elfogadja a gázai tűzszünet meghosszabbítását

Jeruzsálemi kormányforrások szerint Izrael szombaton kora este elfogadta, hogy a reggel életbe lépett 12 órás humanitárius tűzszünetet négy órával meghosszabbítsák.

MTI

Összeolvad két román párt

A román Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Demokrata Liberális Párt (PDL) szombaton tartotta első közös kongresszusát, amelyen megszavazták a két párt összeolvadását.

MTI
Hirdetés

Visszatért Moszkvába a Zvezda televízió Tallinnban feltartóztatott stábja

Visszatért Moszkvába szombaton a Zvezda orosz tv-csatorna kéttagú forgatócsoportja, amelyet előző nap az észt hatóságok a tallinni repülőtéren feltartóztattak.

MTI

Donyeck felé nyomulnak az ukrán kormányerők

Az ukrán kormánycsapatok elérték a Donyeck megyei Horlivkát, melyet ha sikerül bevenniük, megnyílik az út Donyeck, a megyeszékhely felé - közölte szombaton Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője.

MTI

Egyiptom berágott Törökországra

Be fogják kéretni Törökország kairói ügyvivőjét Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnöknek az országot bíráló kijelentései miatt - közölte szombaton az egyiptomi külügyminisztérium.

MTI

A gázai tűzszünet meghosszabbítását szorgalmazták a külügyminiszterek

A gázai konfliktusról Párizsban tanácskozó külügyminiszterek szombaton az izraeli erők és a Hamász között aznap reggel életbe lépett 12 órás humanitárius tűzszünet meghosszabbítását szorgalmazták.

MTI

Bezárta az USA líbiai nagykövetségét

Az amerikai külügyminisztérium átmenetileg bezárta a líbiai amerikai nagykövetséget, és a szomszédos Tunéziába menekítette annak személyzetét az ellenlábas líbiai milíciák közötti harcok nyomán egyre romló biztonsági helyzet miatt.

MTI

Hétfőn kezdik feltárni a fosszília-kincseket rejtő wyomingi barlangot

Több tízezer kihalt állat tetemét rejti egy wyomingi barlang, Észak-Amerika fosszíliákban egyik leggazdagabb lelőhelye, amelynek átfogó tudományos feltárása hétfőn veszi kezdetét.

MTI

Gáza miatt összeültek a külügyminiszterek

Külügyminiszteri tanácskozás kezdődött szombaton Párizsban a gázai konfliktusról. A megbeszéléseken Laurent Fabius francia, John Kerry amerikai, Frank-Walter Steinmeier német, Philip Hammond brit külügyminiszter, valamint Olaszország, Katar, Törökország képviselői, továbbá Catherine Ashton, az Európai Unió külügyi főképviselője vesznek részt.

Hirdetés
1456784391
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X