Kakukktojás lehetett az ausztrál szociális rendszerben a sydney-i túszejtő

Kakukktojás lehetett az ausztrál szociális rendszerben a sydney-i túszejtő

Alapos vizsgálatot rendelt el szerdán Tony Abbott ausztrál miniszterelnök a sydney-i túszdrámával kapcsolatban.

MTI

Kakukktojás lehetett az ausztrál szociális rendszerben a sydney-i túszejtő

Alapos vizsgálatot rendelt el szerdán Tony Abbott ausztrál miniszterelnök a sydney-i túszdrámával kapcsolatban.

MTI

Durva légörvény kapott el egy utasszállítót – 14 sérült

Az American Airlines Szöulból Dallasba tartó gépe Japán felett ciklonba került, és kényszerleszállást hajtott végre. Az előzőleg felszolgált vacsora maradékai szanaszét szóródtak, néhány utas pedig pánikba esett. Egy utaskísérőt a plafonnak lökte az egyik heves rázkódás.

MTI

Egy magyar egyetem sincs a 10-es kelet-európai rangsorban

Egy magyar egyetem sincs a 10-es kelet-európai rangsorban

Taroltak az orosz és cseh egyetemek a QS friss kelet-európai és közép ázsiai egyetemi rangsorában: a TOP 10-ben mindkét ország 3-3 helyet foglal el. Két lengyel intézmény is bekerült az élvonalba, magyar viszont nincs. Az itthoni egyetemek közül az ELTE érte el a legjobb helyezést: a százas felsorolás készítői a tizenötödik helyre tették.

hvg.hu

Elhidegül egymástól Kína és Észak-Korea?

Kína tiszteletben tartja, hogy nem hívták meg Pekinget a Kim Dzsong Il észak-koreai vezető halálának harmadik évfordulójára rendezett megemlékezésekre – nyilatkozta a kínai külügyi szóvivő.

MTI

Obama aláírta a költségvetési törvényt

Az amerikai elnök aláírta kedden a 2015. szeptember 30-ig tartó pénzügyi év 1100 milliárd dolláros költségvetéséről szóló törvényt.

MTI

Iskolai terror: Háromnapos gyász van Pakisztánban

Háromnapos gyász kezdődött Pakisztánban szerdán a tálib fegyveresek terrortámadásában megölt katonaiskolás gyermekek és tanáraik emlékére. A brutális pesavari támadásban az eddigi ismeretek szerint körülbelül 150-en haltak meg.

MTI

Megint felgyújtotta magát egy tibeti Kínában

Ismét felgyújtotta magát egy tibeti férfi az északnyugat-kínai Kanszu tartományban, egy olyan helyen, ahol tibetiek élnek – jelentették hírügynökségek szerdán a Szabad Ázsia Rádióra hivatkozva. Az eset még kedden délelőtt történt, állítólag a helyi rendőrőrs épülete előtt. Úgy tudni, a tüzet a rendőrök megpróbálták eloltani, de a 33 éves férfi, Szangje Kar meghalt. Meg nem erősített források szerint testét a Labrang kolostorban már elhamvasztották.

MTI

Obamának könyörög az Iránban fogva tartott amerikai tengerészgyalogos

Éhségsztrájkba kezd az Iránban évek óta fogva tartott volt amerikai tengerészgyalogos, akit az iszlám köztársaság kémkedés vádjával bíróság elé állított.

MTI

A gyerekek lemészárlása még az afgán táliboknak is sok volt

Ártatlan emberek, gyerekek és nők szándékos megölése sérti az iszlám alapelveit – közölte az afgán tálibok szóvivője a véres pesavari merényletre reagálva.

MTI

Túszdráma Sidneyben: Fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be

"Mindnyájan láttuk az emberek arcát a Martin Place-en, és félelemről árulkodtak" – mondta egy rendőrparancsnok. Szerdán több száz rendőrt rendeltek ki az utcákra az ausztrál városban.

MTI

Megtalálhatták az amerikai családirtó katona holttestét

Az Egyesült Államokban valószínűleg megtalálták az iraki veterán holttestét, aki a feltételezések szerint megölte hétfőn hat családtagját, köztük 14 éves unokahúgát Philadelphia közelében.

MTI
Hirdetés

Népszavazás jön Írországban a melegházasságról

Írországban a kormány kezdeményezésére népszavazást írnak ki a melegházasság engedélyezéséről – jelentette be Enda Kenny miniszterelnök kedden.

MTI

A Bush családból érkezhet 2016-ban a republikánus elnökjelölt

Jeb Bush volt floridai kormányzó "aktívan tanulmányozza" annak a lehetőségét, hogy induljon a republikánus jelöltségért a 2016-os amerikai elnökválasztáson.

MTI

Ebola: Meggyógyult egy amerikai orvos, visszamegy Libériába

Visszatér gyógyítani Libériába egy amerikai orvos, aki túlélte az ebolát. A fertőzést ott kapta meg, ahová most visszamegy.

MTI
Hirdetés

Újabb amerikai büntetést kaphat Oroszország

Az amerikai elnök hét végéig aláírja a kongresszusban múlt pénteken elfogadott törvényt, amely újabb gazdasági szankciókat vezet be Oroszország ellen, és növeli az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást – közölte a Fehér Ház kedden.

MTI

Pokolgépek öltek meg sok embert Jemenben

Autóba rejtett pokolgépek robbanásában legkevesebb 25 ember meghalt kedden a délnyugat-jemeni Baida tartományban - közölték a helyi és egészségügyi források.

MTI

Még keresik a családirtó katonát Pennsylvaniában

A rendőrség még mindig keresi azt az iraki veteránt, aki feltételezések szerint az előző napon megölte hat családtagját, köztük a 14 éves unokahúgát az egyesült államokbeli Philadephia közelében.

MTI

Kerry: napok alatt el lehetne törölni az orosz szankciókat

Ha a Kreml megfelelő döntéseket hoz, akár napokon belül fel lehetne számolni a szankciókat - mondta John Kerry amerikai külügyminiszter.

MTI

Nem létező címleteket is nyomtattak az olasz euróhamisítók

Ötven és százeurós bankókat hamisító pénznyomdát leplezett le az olasz rendőrség a Nápoly közeli Castelnuovo egyik házában, ahol 23 millió eurónak megfelelő hamis pénz volt felhalmozva.

MTI

Életfogytiglant kaphatnak az Erdogan ellen tüntetők török drukkerek

Államcsínykísérlet vádjával kezdődött büntetőper kedden Isztambulban török futballszurkolók ellen, akik részt vettek a múlt évi kormányellenes tömegtüntetéseken. A 35 drukker életfogytiglani börtönbüntetést kaphat, ha elmarasztalják őket az "erőszakos kormánybuktatás" kísérletének vádjában.

MTI
Hirdetés
1456784571
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X