Népszavazást tarthatnak az EU-ból való kilépésről a csehek is
Világ

Népszavazást tarthatnak az EU-ból való kilépésről a csehek is

Nem kizárt, hogy Csehországban is népszavazást tarthatnak az ország európai uniós tagságáról. Az ellenzéki Úsvit párt javaslatát, miszerint a kérdést tűzzék napirendre, kedd este a képviselőház általános meglepetésre megszavazta - írja a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap.

MTI Világ

Orosz-amerikai légi incidens volt a Balti-tenger fölött

Pénteken egy orosz SZU-27-es veszélyesen közel, tíz méterre repült el egy amerikai felderítő mellett, orsómanőverrel elhúzva fölötte. A Pentagon összevonta szemöldökét, és felhívta a figyelmet, hogy egy pilóta felelőtlensége is elég a diplomáciai fagy fokozódásához. Az orosz fél szerint az amerikai gépek kikapcsolt transzponderrel lopakodnak oda, ezért kell közel repülni és megnézni őket.

MTI Világ

Leégett egy muszlim imaház Korzikán, gyújtogatás lehetett

Leégett az egyik ajacciói muszlim imaház, a hatóságok gyújtogatásra gyanakodnak. A múlt év végén erőszakos rasszista és muzulmánellenes tüntetések voltak, kifosztottak egy muzulmán imaházat, Koránt égettek a Franciaországhoz tartozó szigeten.

MTI Világ

Nagyobb területen oszt jódtablettát Hollandia az atomerőműveknél

Hollandia 15 millió olyan jódtablettát rendelt, amely megvédi a pajzsmirigyet a radioaktív sugárzással szemben. Az atomerőművek körül élőket látnák el a tablettákkal, az eddiginél nagyobb területen - közölte pénteken az ország egészségügyi minisztériuma.

MTI Világ

Migránsbörtönöket se zárna ki állítólag az EU Líbiában

A menekültválság kezeléséről Törökországgal kötött megállapodásnál szélesebb körű, akár migránsbörtönök közös üzemeltetésére is kiterjedő egyezményt köthetne az Európai Unió Líbiával, hogy már az észak-afrikai országban megállítsa a területére készülő embereket - vetette fel az Európai Külügyi Szolgálat (EKSZ) a Spiegel hírportálja szerint.

MTI Világ

Mutyiztak az űrrepülőtéren, több évet kapott egy hídépítő fejes

Három év három hónapos szabadságvesztésre ítélte csalás miatt pénteken egy moszkvai bíróság Igor Nyesztyerenkót, a Csendes-óceáni Hídépítő Vállalat (TMK) vezérigazgatóját, akinek cége részt vett Oroszország új, távol-keleti űrrepülőtere, Vosztocsnij kivitelezésében.

Világ

Újra tanítanák a Mein Kampfot Németországban

Újra tanítanák a bajor iskolákban Adolf Hitler Mein Kampfját. A baloldali ellenzéki pártok szerint a diákok így könnyebben megérthetnék Németország történelmét. A zsidószervezetek tiltakoznak, a tervezet már elkészült.

1
4 5 6 7 8
5095
A címlapról ajánljuk