Bejelentkezés  

Terrorriadó van Olaszországban

Terrorriadó van Olaszországban

A belügyminisztérium a legmagasabb szintű biztonsági intézkedéseket léptette életbe, miután kiderült, hogy az Iszlám Állam 48 fegyverese Olaszországon át jutott el Irakba vagy Szíriába. Olaszországban több toborzóközpontja van a terrorszervezetnek.

Diáklázadást vertek le Hongkongban

A hongkongi rendőrség őrizetbe vett szombaton több mint egy tucat, a "demokrácia kiszélesítését" követelő diákot, akik társaikkal együtt az éjjel megrohamozták a kormányzat központját és összetűztek az épületegyüttest védő rohamrendőrökkel.

MTI

Még nagyon fáj Szerbiának Koszovó

A szerb elnök az ukrán válsággal összefüggésben arra emlékeztette a nemzetközi közösséget pénteken, hogy Szerbiától a nemzetközi jogot megsértve ragadták el területének egy részét, Koszovót.

MTI

Mahmúd Abbász Izrael-ellenes beszéde kiverte a biztosítékot Washingtonban

Keményen bírálta Washington pénteken a palesztin elnököt az ENSZ-közgyűlés ülésszakán elhangzott beszéde miatt.

MTI

Horaszan: egy újabb terrorcsoport, amitől retteghetünk

Az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal vezetője szerint "egyértelmű és létező veszélyt" jelent az amerikai és európai személy- és teherszállító repülőgépekre a Horaszan néven a minap ismertté vált szíriai terrorszervezet.

MTI

Kelemen Hunor tabudöntögetést ígért elnöki kampányában

Az RMDSZ államfő-jelöltje, Kelemen Hunor kampánynyitóján tabuk nélküli beszédet ígért.

MTI

Komoly gondok vannak a német hadseregnél

Több kínos helyzet keletkezett a napokban a német hadseregnél (Bundeswehr), mert technikai gondok miatt nem tudták a tervezett menetrendben eljuttatni Irakba az Iszlám Állam (IÁ) iszlamista terrorszervezet elleni küzdelemhez felajánlott német támogatást. A német sajtó szerint nem egyedi esetekről, hanem súlyos technikai lemaradást jelző tünetekről van szó.

MTI

Tüntetések készülnek Mubarak ítéletének hirdetésekor Egyiptomban

Egyiptomban számos mozgalom bejelentette, hogy tömegesen az utcára vonul szombaton, amikor kihirdetik, hogy milyen büntetésre ítélik Huszni Mubarak egykori elnököt. Egyes mozgalmak a kivégzését követelik - derül ki a világhálón terjesztett felhívásokból.

MTI

Lavrovnak nem tetszik az Iszlám Állam elleni légicsapás

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bírálta a szíriai Iszlám Állam elleni légicsapásokat.

MTI

Élete végéig rács mögött akarják tudni Karadzicot

Radovan Karadzic egykori boszniai szerb vezetőnek élete végéig börtönben kellene maradnia, ha az ellene felhozott vádak jelentős része bizonyítást nyer - írják a perről készült végső beszámolójukban a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnök elkövetőinek ügyeben eljáró hágai ENSZ-törvényszék ügyészei.

MTI

Korlátozzák a külföldi tulajdonrészt az orosz sajtóban

Az orosz parlament alsóháza elfogadta azt a törvénymódosítást, amely 50 százalékról 20 százalékra szorította le a külföldi tulajdonrészt plafonját az orosz nyomtatott és elektronikus sajtótermékekben, így a rádiókban és televíziókban is.

MTI
Hirdetés

Szijjártó helyettes államtitkára bekérette az amerikai ügyvivőt

Szijjártó helyettes államtitkára bekérette az amerikai ügyvivőt

Bekérette a külügy André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivőt a magyarországi civil társadalom helyzetéről Barack Obama amerikai elnök beszédében elhangzottak, valamint az ügyvivő csütörtöki televíziós interjújában elmondottak miatt. Az ügyvivő nemrég azt mondta: szerinte Magyarország imidzse csorbát szenved, ha nem rendezi megnyugtatóan a civilek ügyét, és ilyen képet fog sugallni magáról a szövetségesei felé és erről szólt Obama beszéde is.

A britek és a belgák is bekapcsolódnak az Iszlám Állam elleni harcba Irakban

Jóváhagyta a brit parlament Nagy-Britannia bekapcsolódását a légi hadműveletekbe Irakban. Egyelőre nincs szó arról, hogy Nagy-Britannia a szélsőséges milícia szíriai állásai elleni támadásokba is bekapcsolódjon. Belgium is csatlakozik az iraki légi hadjárathoz, egyelőre egy hónapra.

MTI

Al-Kaida tagokat öltek meg Szíriában

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő, an-Núszra Front nevű szíriai iszlamista lázadószervezet legkevesebb huszonnégy tagjával végeztek a pénteken a Bassár el-Aszad elnökhöz hű kormányerők - közölte a pánarab al-Majadín televíziós csatorna.

MTI
Hirdetés

24 al-kaidással végeztek Szíriában a kormányerők

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő, an-Núszra Front nevű szíriai iszlamista lázadószervezet legkevesebb huszonnégy tagjával végeztek a pénteken a Bassár el-Aszad elnökhöz hű kormányerők - közölte a pánarab al-Majadín televíziós csatorna.

MTI

Népirtással vádolja Izraelt a palesztin elnök

Népirtással, fajgyűlölettel és gyarmatosítással vádolta meg Izraelt Mahmúd Abbász palesztin elnök az ENSZ Közgyűlés előtti felszólalásában pénteken.

MTI

Meleg ikonná választottak egy közismert brit politikust

Meleg ikonná választottak egy közismert brit politikust

Tony Blair megtiszteltetésnek tartja a Gay Times méltatását. Kifejtette, büszke arra a munkára, amit a melegek jogaiért végzett, és politikai öröksége részeként tekint rá.

MTI

Újabb tömegsírokat találtak a visszafoglalt ukrán területeken

Három tömegsírt találtak a Donyeck megye északi részén lévő Szlovjanszk városában az ukrán fegyveres erők azután, hogy visszafoglalták a várost a Moszkva-barát szeparatistáktól – erősítette meg pénteki kijevi sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, a Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője.

MTI

Kilenc volt minisztert gyanúsítanak korrupcióval Romániában

Közbeszerzéseket manipuláltak korrupció miatt volt román miniszterek, akiket most meggyanúsítottak.

MTI

Teljesen megbénult a közlekedés Chicago mindkét repülőterén

Tűz ütött ki a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) helyi légiirányító központjában, emiatt több mint félezer járatot kellett törölni Chicagóban és további járatkimaradások várhatók a Midway és O'Hare repülőtéren.

MTI

Önkéntes hadsereget állítanának fel Lengyelországban félkatonai szervezetek

Stanislaw Koziej tábornok, a lengyel nemzetbiztonsági hivatal (BBN) főnöke a jövő héten fogadja a lengyel félkatonai szervezetek képviselőit, akik a kelet-ukrajnai konfliktus miatt egy önkéntes hadsereg felállítását követelik - jelentette pénteken a Rzeczpospolita.

MTI
Hirdetés
1456784473
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X