Pozsony nem nyugszik: Béla, segget csináltál a szádból
Világ

Pozsony nem nyugszik: Béla, segget csináltál a szádból

Robert Fico kormányfő lemondása sem volt elég, hogy lecsillapítsa a kedélyeket Szlovákiában. Az emberek átverve érzik magukat, miután a kabinet új arcokkal, de a régi elvek szerint működne tovább. Bugár Béla pedig sokak számára az a politikus, aki megakadályozta az előre hozott választásokat. A voksolás jogáért tüntettek tízezren a szlovák fővárosban, és szerte az országban.

MTI Világ

Trump hisz Kim Dzsong Unnnak

Észak-Korea ígéretet tett, hogy szünetelteti rakétakísérleteit az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások idejére - írta Donald Trump amerikai elnök szombaton Twitter-üzenetében.

hvg.hu Világ

Tengerbe temetkező németek

Évről évre nő azon németek száma, akik azt kérik, hogy hamvaikat szórják a tengerbe. Egyre kevesebb embernek van ideje és kedve temetőbe járni.

hvg.hu Világ

Kitört James Bond vulkánja

A japán hatóságok figyelmeztették a lakosságot, több kilométeres távolságba is eljuthatnak a Kjúsú szigetén lévő Sinmodake vulkánból kirepülő kődarabok. A több napja aktív tűzhányó az 1967-ben bemutatott Kétszer élsz című James Bond-filmben kapott szerepet: az aktuális gonosz a vulkán kráterében rendezte be titkos bázisát.

hvg.hu Világ

A fagyiimádó kettősügynök, Szergej Szkripal

A szovjet hadsereg elitalakulatában, a desszantosoknál szolgált a később az orosz hírszerzésnek dolgozó Szergej Szkripal. Utána pedig átállt a britekhez, és pénzért elárulta a külföldön beépített orosz ügynököket. Most – lányával együtt – kómában fekszik egy angliai kórházban, miután egy hete ismeretlen tettesek idegmérget juttattak a szervezetébe.

hvg.hu Világ

Kilenc év börtön a lányát agyontaposó ördögűző apának

Egy svájci bíróság kilenc évre börtönre ítélt egy német férfit, aki agyontaposta saját lányát, miközben megpróbálta kiűzni belőle a szerinte belé költözött ördögöt. Utána pedig szexuálisan is molesztálta, hogy megpróbálja feléleszteni őt.

hvg.hu Világ

Montenegróban is megszállja a kormány az állami médiát?

A kormányhoz közeli álcivilekkel váltották fel Montenegróban a helyi médiatanács korábban független két tagját. Így a kormányzó erő, a Szocialisták Demokratikus Pártja (DPSZ) bármikor ráerőltetheti akaratát a testületre.

hvg.hu Világ

Hét évre ítélték „Amerika leggyűlöltebb emberét”

Martin Shkrelit a bíróság azzal vádolta, hogy becsapta a befektetési alapjába pénzt fektető embereket. Shkreli korábban azért vált közutálat tárgyává, mert az általa alapított Turing nevű cég révén 2015-ben megvásárolta egy gyógyszer szabadalmi jogait, s azonnal 5000 százalékkal megemelte az AIDS-betegek, terhes nők és idős emberek által használt életmentő medicina árát.

1
4 5 6 7 8
5551

A címlapról ajánljuk