Londoni brit fejezte le James Foleyt az Iszlám Állam videóján

Londoni brit fejezte le James Foleyt az Iszlám Állam videóján

Felfedték a kilétét annak az iszlamista fegyveresnek, aki az Iszlám Állam több lefejezős videóján feltűnt, és saját kezűleg fejezte le James Foley amerikai újságírót. A férfi brit állampolgár, Nyugat-Londonban élt.

hvg.hu

Bocsánatot kért a füllentő veteránügyi miniszter

Bocsánatot kért a veteráncsoportoktól és a kormánytól kedden Robert McDonald amerikai veteránügyi miniszter, amiért valótlanul azt állította, hogy a hadsereg különleges egységeinél szolgált.

MTI

Nem emelnek szövetségi vádat a fekete fiatalt agyonlövő Zimmerman ellen

Nem emelnek szövetségi vádat George Zimmerman volt önkéntes rendész ellen, aki a floridai Sanfordban 2012 februárjában agyonlőtte a szerinte gyanúsan viselkedő, 17 éves afroamerikai Trayvon Martint - közölte kedden az amerikai igazságügyi minisztérium.

MTI

A siklósi önkormányzat pénze is a DRB Bankban ragadt

Válságstábot hívott össze Marenics János siklósi polgármester, miután kiderült, hogy az önkormányzat számlavezető intézete, a DRB Bank is érintett a kedden kirobbant Buda-Cash botrányban. Az önkormányzat számláján csaknem 170 millió forint van, amelyhez egyelőre nem férhet hozzá a hivatal, hasonlóan a pénzintézet többi ügyfeléhez – írja a Siklós Híradó.

hvg.hu

Tűzoltóállomásnál és focipályánál robbantottak Bagdadban, diákok is meghaltak

Kettős pokolgépes merényletet követtek el kedden az iraki fővárosban, a támadásban legalább huszonöt ember meghalt, ötvenen megsebesültek.

MTI

Humanitárius folyosót kér a Vöröskereszt Kelet-Ukrajnába

Kelet-ukrajnai "humanitárius folyosó" létrehozását sürgette kedden a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága, hogy megkönnyítsék a segélyszállítmányok célba juttatását.

MTI

Araboktól vehetnek fegyvert az ukránok

Katonai és technikai együttműködésről szóló szerződést írt alá Ukrajna és az Egyesült Arab Emírségek – mondta kedden az ukrán elnök az Abu-Dzabiban zajló fegyverkiállításon. Petro Porosenko a megállapodásról nem árult el részleteket, elmondta viszont még azt, hogy fegyverek vásárlásáról is megegyeztek.

MTI

Magyar sofőr halt meg Spanyolországban

Meghalt egy magyar férfi Spanyolországban, amikor furgonja egy kamionnal ütközött az autópályán Valenciától északkeletre – erősítette meg a barcelonai főkonzulátus kedden.

MTI

Szexuális zaklatással vádolták meg egy ENSZ-testület vezetőjét

Lemondott posztjáról a klímaváltozás kérdését vizsgáló, Nobel-békedíjjal kitüntetett ENSZ-testület vezetője kedden, miután egy volt kollégája szexuális zaklatással vádolta meg.

MTI

Alaszkában engedélyezték a rekreációs marihuána-fogyasztást

Az egyesült államokbeli Colorado és Washington állam után keddtől Alaszkában sem büntetik a marihuána élvezeti cikként való felhasználását.

MTI

Nagy-Britannia kiképzőket küld Ukrajnába

Nagy-Britannia kisebb létszámú kiképző egységet küld Ukrajnába az ukrán hadsereg felkészültségének erősítésére, fegyverszállításokat azonban továbbra sem tervez - mondta kedden a brit miniszterelnök.

MTI

"Európa minden országára nézve fenyegetést jelent a terrorizmus"

A terrorizmus és a Közel-Keleten harcoló európai szélsőséges fegyveresek Európa minden országára nézve súlyos fenyegetést jelentenek - közölte Robert Wainwright, az Europol igazgatója kedden, a budapesti székhelyű Európai Rendőrakadémián (CEPOL) tett látogatása alkalmával.

MTI
Hirdetés

Újra vitáznak a kanyaró elleni oltásról, miután meghalt egy kisgyerek Berlinben

Németországban vita kezdődött a kanyaróoltás kötelezővé tételéről, miután Berlinben halálos áldozatot szedett a hónapok óta tartó kanyarójárvány.

MTI

Hat diákot és egy tanárt csapott agyon a villám Tanzániában

A természeti csapás Kigoma térségében történt február 22-én: hat diák és egy tanár életét vesztette, tizenegy tanuló megsérült. A diákok 11-14 évesek voltak.

MTI

Kisiklott egy vonat Los Angelesben, sokan megsérültek - fotók

Kisiklott egy vonat Los Angelesben, sokan megsérültek - fotók

Teherautóval ütközött, majd kisiklott egy elővárosi vonat Los Angeles északnyugati-részén. Az AP hírügynökség szerint több tucatnyian megsérültek.

hvg.hu
Hirdetés

Harms: ENSZ-békefenntartók lennének az igazán megfelelőek Ukrajnában

Az Európai Parlament (EP) zöldpárti frakciójának társelnöke azt mondta: Oroszország - amelynek vétójoga van a világszervezet Biztonsági Tanácsában - egyáltalán nem nyitott arra, hogy az ENSZ feladatává tegye a kelet-ukrajnai békefenntartást.

MTI

Elraboltak egy francia nőt és tolmácsát Jemenben

A francia nőt a főváros, Szanaa központjában rabolták el kedd reggel, a támadók a két nőt ismeretlen helyre hurcolták.

MTI

Lövöldöztek egy csehországi étteremben – 9 halott

Lövöldöztek egy csehországi étteremben – 9 halott

Cseh televíziós források szerint kilencen haltak meg egy éttermi lövöldözésben kedden a csehországi Uhersky Brodban. Egy idős férfi rontott be a vendéglátóhelyre, és úgy tudni, két fegyvere is volt. Sorban lőtte le a bent lévőket, majd végzett magával. A helyieket sokkolták a történtek.

hvg.hu

Visszaállítják a sorkatonaságot Litvániában

Visszaállítják a sorkatonaságot Litvániában

Korlátozott létszámmal ugyan, de visszaállítják a sorkatonaságot Litvániában, a tervek szerint az év végétől – jelentették be kedden. Az egyre erősödő orosz haditevékenységgel indokolták ezt.

hvg.hu

Elefántokkal keresnék a bombákat Dél-Afrikában

Olyan elefántokat képeznek ki a Dél-Afrikai Köztársaságban, amelyek rendkívül érzékeny szaglásuknak köszönhetően képesek lehetnek robbanószerkezetek, taposóaknák és orvvadászok kiszimatolására.

MTI

Buszállomáson robbantottak Nigériában

Az első hírek szerint legalább tizenketten meghaltak és húszan megsérültek, amikor felrobbantotta magát egy férfi egy zsúfolt buszállomáson Nigéria északkeleti részén, Potiskum városban.

hvg.hu
Hirdetés
1456784668
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X