Bejelentkezés  

Ferenc pápa elismeri az evolúciót

Ferenc pápa elismeri az evolúciót

Az ősrobbanás, amelyről manapság úgy tartják, magyarázatot ad a világ teremtésére, nem ellentétes az isteni teremtés elméletével, mivel az evolúció működésének feltétele azoknak a lényeknek a megteremtése, amelyek továbbfejlődnek - fejtette ki a katolikus egyházfő.

MTI

Meghalt egy 14 éves lány az amerikai lövöldözés után

Belehalt sebesülésébe vasárnap este annak a középiskolai lőfegyveres ámokfutásnak az egyik áldozata, amely az egyesült államokbeli Seattle melletti Marysville-ben történt két nappal korábban. A merényletben életét vesztette egy diáklány, a tettes pedig szintén meghalt még tisztázatlan körülmények között.

MTI

Videón üzent az ottawai lövöldöző

Az ottawai lövöldöző közvetlenül a bűncselekmény előtt videoüzenetet készített, és most már egyértelmű, hogy ideológiai, illetve politikai indíttatásból gyilkolt – közölte helyi idő szerint vasárnap a kanadai rendőrség.

MTI

Égre-földre keresik a Szibériában lezuhant helikoptert

Már tizenhetedik napja keresik azt a helikoptert, amely Szibériában tűnt el 12 emberrel a fedélzetén.

MTI

Nem lesz új elnök Brazíliában, pár százalékkal nyert a régi

Szűk többséggel újraválasztották Brazíliában a hivatalban lévő elnököt a vasárnapi elnökválasztás második fordulójában. A választási bizottság a voksok 99,66 százalékának összeszámlálása alapján közölte, hogy Dilma Rousseff a szavazatok 51,6, kihívója, Aécio Neves pedig a szavazatok 48,4 százalékát gyűjtötte össze.

MTI

Szanyi: a rendszerváltást idézi Ukrajnában a hangulat

Az európai normáknak megfelelően zajlottak a parlamenti képviselői választások azokban a kijevi szavazókörökben, amelyeket meglátogattam - jelentette Szanyi Tibor, az Európai Parlament (EP) megfigyelői csoportjának helyettes vezetője.

MTI

Ukrajna menni Európa: az exit poll szerint Porosenko pártja nyerte a parlamenti választást

Ukrajna menni Európa: az exit poll szerint Porosenko pártja nyerte a parlamenti választást

Az egyik első exit poll-felmérés eredménye szerint az ukrán elnök, Petro Porosenko Blokkja nyerte a vasárnap megrendezett előrehozott parlamenti választást Ukrajnában, összességében pedig az ország európai közeledését támogató erők sikerét hozta a voksolás.

Utcai tömegharc Kölnben: rendőrök és szélsőjobbos tüntetők csaktak össze

Utcai harcba torkollott vasárnap a németországi Kölnben egy szélsőjobboldali tüntetés, a rendőrség vízágyúkat és könnygázt is bevetett a több ezer demonstráló megfékezésére.

MTI

Ausztriában a menekülteknek is adnának munkát

Támogatja a menekültek ausztriai munkavállalását és sürgeti a menedékkérők elhelyezésének megoldását az osztrák államfő.

MTI

A brit hadsereg befejezte a harcot Afganisztánban

13 éve harcolnak Afganisztánban a brit katonák, 453-an haltak meg közülük, most véget ér az akció.

MTI

Magyar túrázókat kellett kimenteni Stájerországban

Két fiatal magyar turista 1450 méternél elakadt egy stájer hegyen, olyan rossz volt az idő, hogy mentőhelikoptert nem lehetett bevetni a kimentésükhöz.

MTI
Hirdetés

Bulgáriában árvíz pusztít és hóvihar tombol

Halálos áldozata is van a havazásnak és árvíznek Bulgáriában.

MTI

Ukrajna választ

Előrehozott parlamenti választást tartanak ma, de az oroszok által elcsatolt Krím félszigeten és ott, ahol most is harcok dúlnak, nem tudják megtartani a voksolást.

MTI

Merényletek miatt szükségállapot a Sínai-félszigeten

Szükségállapotot rendelt el péntek éjjel Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő az Észak-Sínai kormányzóság egyes részein az aznap elkövetett két merénylet miatt, amelyben a legfrissebb hírek szerint 33 katona vesztette életét és sok megsebesült. Az elnök később külföldi erőket vádolt azzal, hogy ők állnak a merénylet mögött.

MTI
Hirdetés

Iszlám Állam: Ellentámadásba lendültek a kurd erők

A kurd helyi erők szombaton visszafoglalták az Iszlám Állam (IÁ) fegyvereseitől az észak-iraki Zumar városát, és hatalmukba kerítettek néhány környező falut, a szíriai Kobaninál pedig ellentámadásba lendültek a dzsihadista egységekkel szemben.

MTI

Egyre több az iszlám radikális Németországban

Azért van egyre több híve a 18 és 30 év közötti fiatalok körében az iszlám radikális irányzatának, mert nincs semmifajta világos elképzelésük arra vonatkozóan, hogy miként is éljenek. A radikálisok viszont megmondják nekik, hogy mi fekete, és mi fehér – erről beszélt a német alkotmányvédelmi hivatal elnöke szombaton.

MTI

Már majdnem ötezren haltak bele az ebolába

Megközelíti az 5000-et az ebola halálos áldozatainak a száma – derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szombaton Genfben közzétett jelentéséből.

MTI

Felakasztották a támadójával végző iráni nőt

A nemzetközi tiltakozások ellenére felakasztották Iránban szombat reggel Rejháneh Dzsabbárit, azt a 26 éves nőt, aki 2007-ben leszúrt egy őt bántalmazó és megerőszakolni akaró férfit.

MTI

Meghalt Ronald Reagan asztrológusa

Elhunyt Joan Quigley, Ronald Reagan és felesége asztrológusa, aki jelentős befolyással volt az Egyesült Államok néhai elnökére. Állítólag ő győzte meg a politikust arról, hogy enyhítsen a Szovjetunióval kapcsolatos álláspontján.

MTI

A lelassult idő és elképesztő kontrasztok országa

A lelassult idő és elképesztő kontrasztok országa

„Régen rengeteg magyar járt ide, sajnos ma már jóval kevesebb. Szeretnénk, ha ez nem így lenne” – sopánkodott egy bácsi a tunéziai Kairouan szívében, amikor kiderült, honnan érkeztünk. De nyomban rátért arra, hogy október 26-án parlamenti választást tartanak az országban, és ezzel már bizakodóvá vált: "Idővel minden jobb lesz!”.

Megölte magát az iskolai menzán lövöldöző diák

Tüzet nyitott egy diák pénteken egy Seattle környéki középiskolában, a lövöldözésben legalább öten megsebesültek, egyikük belehalt sérülésébe. A tettes öngyilkos lett.

MTI
Hirdetés
1456784509
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X