A józan ész trónfosztása - itt tart az amerikai elnökválasztási kampány
Világ

A józan ész trónfosztása - itt tart az amerikai elnökválasztási kampány

Politikai valóságshow-vá alacsonyította az amerikai elnökválasztást a republikánus Donald Trump, akinek menetelését pártja és az egész világ is elhűlve szemléli. A globálisan legfontosabb politikai pozícióért folyó versenyben a saját hitelességi problémáival küzdő demokrata Hillary Clinton legnagyobb előnyévé így az vált, hogy ő nem Trump.

MTI Világ

Európa észak-afrikai befektetésekkel fékezné a migrációs hullámot

Az észak-afrikai országokban történő uniós- és magánberuházásokkal fékeznék az Európába tartó migrációs áradatot az Európai Bizottság készülő javaslata értelmében - közölték nevük elhallgatását kérő diplomaták kedden a Politico című brüsszeli hírportállal.

hvg.hu Világ

Véres bosszút állt gazdáján a tűző napon hagyott teve

Szó szerint leharapta gazdája fejét egy teve, miután az állatot egész nap kikötve hagyta a hőségben. A Times of India szerint az eset szombaton történt. A tulajdonos állítólag elfelejtkezett a tevéről, és amikor hűvös helyre akarta vinni, a patás megvadult.

MTI Világ

Áder zöld kérdésekről egyeztetett Cameronnal

Elsősorban környezetvédelmi kérdésekről tárgyalt David Cameron brit miniszterelnökkel kedden Londonban Áder János köztársasági elnök. Cameron a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban fogadta a magyar államfőt – jelenti az MTI.

MTI Világ

Elkapták a wroclawi kuktás pokolgép készítőjét

Őrizetbe vett kedden a lengyel rendőrség egy fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy a múlt héten Wroclawban házi készítésű pokolgépet hagyott egy városi buszban – jelentette be Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter.

MTI / hvg.hu Világ

Máris beszólt az új osztrák kancellár Orbán Viktornak

"Illúzió" azt gondolni, hogy a menekültek jelentette problémát ki lehet iktatni azzal, hogy az államot vezérelvű berendezkedéssé változtatjuk, ahogy azt Orbán Viktor magyar miniszterelnök teszi – ezt mondta újságíróknak kedden az új osztrák szövetségi kancellár a Kleine Zeitung című osztrák újság honlapja szerint. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csalódottságát fejezte ki a nyilatkozattal kapcsolatban.

hvg.hu Világ

5 dolog, ami megtörténhet, ha kilépnek a britek

A font mindenképpen esni fog, a brit GDP akár 1 százalékkal is eshet, még drágább lesz egy londoni garzon. Többek közt ez lehet a következménye, ha a britek fogják magukat, és itt hagyják az uniót.

MTI Világ

Kiürítik az idomeni menekülttábort

Egy új fogadóközpontba szállítják a több mint 8 ezer menedékkérőt, akik eddig a görög-macedón határon, az idomeni sátortáborban rekedtek.

MTI Világ

A németek többsége megszavazná a büntetést Orbánéknak

A németek 61 százaléka egyáltalán nem, vagy csak kissé aggódik amiatt, hogy a menekültek beáramlása jelentősen megváltoztathatja az ország lakosságának együttélését és veszélyeztetheti az értékeket. A felmérésben részt vevők 69 százaléka helyesnek tartaná, ha pénzügyi szankcióval sújtanák a menekültkvótától elzárkózó országokat, így például Magyarországot.

MTI Világ

Többszörösen büntetett neonáci gyilkolt az ausztriai koncerten

2013-ig a Vér és Becsület nevű neonáci hálózat tagja volt az a 27 éves férfi, aki vasárnap hajnalban két embert megölt, 12 másikat pedig megsebesített egy ausztriai rockkoncerten. A szerb gépkarabéllyal végrehajtott ámokfutás előtt összeveszett az élettársával.

MTI Világ

Még egy pofont kapott az Iszlám Állam Irakban

Az iraki kormánycsapatok hétfőn kiszorították az Iszlám Állam embereit a nyugat-iraki Fallúdzsa környékén fekvő mezőgazdasági területekről, a rég várt hadművelet kezdete sikeresnek mondható Fallúdzsa visszafoglalására.

1
4 5 6 7 8
5114
A címlapról ajánljuk