"Hű, a rossz oldali kart húztam meg!" - mondta a Tajvanon lezuhant gép pilótája

"Hű, a rossz oldali kart húztam meg!" - mondta a Tajvanon lezuhant gép pilótája

A rossz kart húzta meg és véletlenül leállította a működő motort annak a tajvani gépnek a pilótája, amelyik még februárban zuhant le. A tragédiában több mint 40-en haltak meg.

hvg.hu

Dánia vissza akarja állítani a határellenőrzést a német határon

Dánia a schengeni övezet szabályait szem előtt tartva vissza akarja állítani a határellenőrzést a német-dán határon – erről tájékoztatta kedden a nemrég kinevezett Kristian Jensen dán külügyminiszter német kollégáját.

MTI

Apokaliptikus látványt nyújt az indonéziai repülőszerencsétlenség helyszíne

Apokaliptikus látványt nyújt az indonéziai repülőszerencsétlenség helyszíne

Lakott területre zuhant egy repülőgép Indonéziában, több mint száz ember meghalt. Túlélő nincs.

Felgyújtotta magát valaki egy japán szupervonaton, ketten meghaltak

Tűz ütött ki és sűrű füst keletkezett kedden a japán Sinkanzen gyorsvasút egyik szerelvényén, miután egy férfi felgyújtotta magát. Az elkövető belehalt sérüléseibe, egy további utas meghalt és legalább húszan megsérültek – számolt be kedden a helyi média.

MTI

Halott 17 éves fiú testében mutatták ki az ebolát Libériában

Libériában egy elhunyt 17 éves fiú holttestében mutatták ki az ebola vírusát – jelentette be az afrikai ország egészségügyi miniszterhelyettese.

MTI

Újabb városból menekültek el tízezrek az Iszlám Állam miatt

Legalább harmincezer ember kényszerült lakóhelye elhagyására az Iszlám Állam offenzívája miatt az északkelet-szíriai, kurd többségű Haszake városban – jelentette a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság nevű humanitárius szervezet hétfőn. Sam Duerden, a szervezet illetékese azt mondta, hogy a menekülteknek élelmiszerre, ivóvízre és egészségügyi ellátásra van sürgősen szükségük.

MTI

Tunéziai merénylet: katonai gépet küldtek a brit sérültekért

Tunéziai merénylet: katonai gépet küldtek a brit sérültekért

A brit kormány szerint hivatalosan 18 brit állampolgárt azonosítottak eddig a múlt heti tunéziai merénylet halottai között. A Downing Street szóvivője hétfőn közölte ugyanakkor azt is, hogy a brit áldozatok végleges száma valószínűleg 30 körül lesz.

MTI

Aligátor rántott víz alá egy 13 éves fiút Amerikában

Túlélt egy aligátortámadást egy 42 éves férfi és 13 éves fia. Mindketten nagyon bátrak voltak, ennek köszönhetik az életüket.

hvg.hu

Tűz ütött ki egy Dreamliner fedélzeten, vészjeleket adott a gép

Tűz ütött ki egy Dreamliner fedélzeten, vészjeleket adott a gép

A Mexikóból Párizsba tartó járat csomagterében tűz ütött ki, de sikerült biztonságosan letenni a gépet Írországban.

hvg.hu

Nem tudták megmenteni az egyiptomi főügyész életét

Belehalt a hétfői merényletben szerzett sérüléseibe Hisám Barakat egyiptomi főügyész – közölte az ország igazságügyi minisztere. A főügyészt szállító autókonvojt pokolgépes támadás érte az egyiptomi főváros egyik lakónegyedében.

MTI

Tengerparti merénylet Tunéziában: őrizetbe vettek több embert

Tengerparti merénylet Tunéziában: őrizetbe vettek több embert

A tunéziai hatóságok többeket őrizetbe vettek a három nappal ezelőtti, harminckilenc, többségében külföldi áldozatot követelő szúszai merénylettel kapcsolatban – jelentette be az észak-afrikai ország belügyminisztere hétfőn.

MTI

Majmok szabadultak el egy kutatóközpontból Puerto Ricóban

Több mint kéttucat majom szabadult ki Puerto Ricóban egy kutatóközpontból, miután valaki letörte a zárat a ketrecükről. A rendőrség szerint a rhesus makákók vasárnap délelőtt szaladtak széjjel Toa Baja városában.

MTI
Hirdetés

Fotók: Így búcsúzik Putyin egy volt orosz miniszterelnök koporsójánál

Fotók: Így búcsúzik Putyin egy volt orosz miniszterelnök koporsójánál

Vlagyimir Putyin orosz elnök is részt vett és felszólalt Jevgenyij Primakov volt orosz miniszterelnök gyászszertartásán a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában hétfőn. Primakov, aki Borisz Jelcin elnöksége idején volt kormányfő, pénteken, 85 éves korábab hunyt el, hosszú betegség után.

Meghalt az aquaparki tűz félezer sérültjének egyike

Egy 20 éves nő az első halálos áldozata a hétvégi tajvani aquaparkban történt tűzesetnek, amelynek közel 500 sérültjéből több mint 200-nak súlyos az állapota, legalább heten vannak életveszélyben - jelentette a helyi média hétfőn.

MTI

Ferenc pápa embertelennek nevezte a keresztények üldözését

Ferenc pápa embertelennek nevezte a keresztények üldözését

Ferenc pápa úgy fogalmazott, hogy a keresztények üldözése "borzalmas, embertelen és megmagyarázhatatlan, és sajnos ma is a világ számos részén megtörténik mindenki szeme láttára és mindenki hallgatása közepette".

MTI
Hirdetés

Medve támadt egy pásztorra Székelyföldön

Az 53 éves pásztort a karján, a vállán és a fején érték karmolások, harapások. Sérülései nem súlyosak, de a nap folyamán kórházi felügyelet alatt tartják Csíkszeredában.

MTI

Kim Dzsong Un állítólag az új reptér építészét is kivégeztette

Kim Dzsong Un állítólag az új reptér építészét is kivégeztette

Az észak-koreai diktátor a nemrég ünnepélyes keretek között átadott repülőtér főépítészét az építkezés utolsó szakaszában kivégeztette, mert nem tetszett neki a formaterv - írja a Mirror oldala.

hvg.hu

Tóban találták meg két diák holttestét, meglincselték az iskolaigazgatót Indiában

Egy 10 és egy 11 éves diák holttestét találták meg egy tóban, a feldühödött tömeg ezután meglincselte annak az iskolának az igazgatóját, ahová a fiúk jártak. A két gyermek holttestén végzett boncolás alapján haláluk oka fulladás volt.

MTI

Merénylet volt Kairóban, megsebesült a főügyész

A pokolgépet az egyiptomi főügyész autókonvojának egyik járműve alatt rejtették el, s akkor lépett működésbe, amikor munkába indult. A Giza Népi Ellenállás nevű, kevéssé ismert csoport röviddel a támadás után magára vállalta a merénylet elkövetését.

MTI

Iohannis jobbágyként kezeli a románokat Ponta szerint

Victor Ponta román miniszterelnök már korábban is többször előrángatta Klaus Iohannis német származását, most viszont már egyenesen azzal támadja az államfőt, hogy jobbágynak tekinti a románokat.

MTI

A román államfő lenácizásáért marasztaltak el egy polgármestert

A román államfő lenácizásáért marasztalta el a romániai diszkriminációellenes tanács Szatmárnémeti polgármesterét.

MTI
Hirdetés
1456784802
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X