Az Iszlám Állam most ősi főníciai templomot robbantott fel

Az Iszlám Állam most ősi főníciai templomot robbantott fel

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet vasárnap újabb templomot rongált meg súlyosan az UNESCO világörökségi listáján szereplő ókori szíriai romvárosban, Palmürában.

Klicskóból pártelnök lett

Klicskóból pártelnök lett

Vitalij Klicsko kijevi főpolgármestert választották pártelnökké az ukrán államfő mögött álló tömörülés, a Petro Porosenko Blokkja - Szolidaritás pénteki kongresszusán. Közben sorra kerülnek napvilágra olyan értesülések, amelyek szerint hamarosan egyesül egymással Ukrajna két legnagyobb parlamenti ereje, az államfő és a miniszterelnök pártja.

MTI

Bevándorlás: Merkel szerint gőzerővel gondolkodnak a megoldáson

Bevándorlás: Merkel szerint gőzerővel gondolkodnak a megoldáson

Németország és Franciaország belügyminisztere, valamint az Európai Bizottság a menekültügyi rendszer átalakítását célzó javaslatokon dolgozik, akár rendkívüli uniós csúcsra is sor kerülhet.

MTI

Megrázó fotók készültek a Líbiánál elsüllyedt menekülthajóról

Megrázó fotók készültek a Líbiánál elsüllyedt menekülthajóról

Egy menekültekkel teli elsüllyedt hajót találtak csütörtökön Líbia partjainál, Zuára városánál, ahonnan Olaszországba szerettek volna eljutni. A hajó fedélzetén afrikai országokból, valamint Pakisztánból, Szíriából, Marokkóból és Bangladesből való migránsok utaztak. A tengerbe fulladt menekültek holttestét csütörtök éjjel emelték ki a vízből. Figyelem, megrázó képek következnek!

hvg.hu

Ukránoknak kínál állampolgárságot Oroszország

A Délkelet-Ukrajnából a fegyveres konfliktus elől Oroszországba menekült emberek és családtagjaik orosz állampolgársághoz jutását könnyítenék meg.

MTI

Igazi menekültpokollá változott a Fekete-tenger idén

Az év eleje óta már több mint 300 ezer menekült választotta az életveszélyes földközi-tengeri utazást, hogy Európába jusson – közölte pénteken Melissa Fleming, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szóvivője. Közülük majdnem 200 ezren Görögországban, további 110 ezren pedig Olaszországban értek partot.

MTI

Meghalt a pedofíliával vádolt volt pápai nuncius

Holtan találták péntek hajnalban vatikáni otthonában Józef Wesolowski volt érseket, akit az egyházi bíróság kizárt a papi rendből, és első fokon elítélte pedofília valamint gyermekpornográfia vádjával.

MTI

A nagy szökés egyetlen túlélője van már csak életben

Százegy éves korában elhunyt Paul Royle egykori ausztrál pilóta, aki 1944-ben részt vett a Stalag Luft-i náci fogolytáborból való nagy szökésben. Royle vasárnap halt meg egy perthi kórházban, ahol medencecsonttörés miatt megoperálták azután, hogy három hete elesett egy idősotthonban – közölte pénteken a fia, Gordon Royle.

MTI

Tizennyolcezren kapnak amnesztiát Vietnamban

Több mint 18 ezer rabnak kegyelmeznek meg Vietnamban az ország függetlenségének 70. évfordulója alkalmából – közölték pénteken helyi tisztségviselők. Az amnesztiában részesülők között nincsenek olyanok, akiket nemzetbiztonság elleni bűncselekményekért ítéltek el.

MTI

Elkaphatták az embercsempészeket, akik hagyták megfulladni a menekülteket

Elkaphatták az embercsempészeket, akik hagyták megfulladni a menekülteket

A Kronen Zeitung információi szerint elkapták azokat az embercsempészeket, akik felelősek lehetnek a hűtőkamionban megfulladt menekültek haláláért. A nyomozás szálai Magyarországra vezettek, az első hírek szerint három embert vettek őrizetbe, később már hétről írt az osztrák lap. A háttérből valószínűleg románok irányíthatták őket. Az osztrák belügyminisztérium nem erősítette meg a Kronen Zeitung pénteki információját.

hvg.hu

71 halott volt a menekültekkel teli kamionban

71 halott volt a menekültekkel teli kamionban

Nem egy szlovák cégé, hanem a magyar Mastermobilker Kft.-é volt az a teherautó, amelyben menekültek holttestét találták meg csütörtökön, egy osztrák autópályán, közel a magyar határhoz. Eddig nem lehetett tudni, pontosan hány holttest volt a hűtőkocsiban, 20 és 50 közötti számokat említettek a források. Péntek reggel aztán az osztrák belügyminisztérium azt közölte, hogy több mint hetven halott volt a járműben. Az már csütörtökön kiderült, hogy a teherautó magyar rendszámát Kecskeméten váltotta ki egy román állampolgár.

hvg.hu

Molotov-koktéllal támadtak menekültekre Németországban

Egy észak-németországi faluban dobtak Molotov-koktélt egy lakásba, amelyben menekültek éltek, de nem sérült meg senki.

MTI
Hirdetés

Újabb fejek hullottak Észak-Koreában

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető leváltott több magas beosztású tisztségviselőt, akinek köze volt a Dél-Koreával való viszony kiéleződéséhez – jelentette pénteken a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. Az AP hírügynökség szerint ez arra utal, hogy Kim felelősnek tartja a leváltott tisztségviselőket a konfrontációért, amelyet végül tárgyalások útján sikerült rendezni.

MTI

Kipakolták a rendőrök a virginiai tévés gyilkos kocsiját

Kipakolták a rendőrök a virginiai tévés gyilkos kocsiját

Parókát, napszemüvegeket, három rendszámtáblát és sok lőszert találtak Vester Lee Flanagan kocsijában, aki élő adásban lőtt agyon két tévést szerdán Virginiában. A rendőrség szerint ez arra utal, hogy bízott a menekülésben, és előre eltervelt módon gyilkolt.

MTI

Rég nem látott nagyságú hadgyakorlatra készül ősszel a NATO

Nagyszabású hadgyakorlatot tart októberben Dél-Európában a NATO – jelentette be csütörtökön Washingtonban az észak-atlanti szervezet egyik parancsnoka.

MTI
Hirdetés

Újabb buszok indultak menekültekkel Belgrádból Magyarország felé

Kétezerötszáz ember indult Belgrádból a magyar határ felé mintegy ötven busszal.

MTI

Véletlenül leközölte egy orosz lap, hogy orosz katonák haltak meg Ukrajnában

Egy hadsereg költségeiről szóló orosz cikkben valószínáleg véletlenül benne maradt, hogy Ukrajnában kétezer orosz katona halt meg és 3200-an sebesültek. Az orosz felületről el is tűnt a cikk.

MTI

Románia tagadja, hogy érintett lenne az Ausztriában talált halott migránsok ügyében

A román külügy tagadja, hogy román állampolgároknak köze lenne a halott migránsokkal teli, Ausztriában talált magyar rendszámú teherautó ügyében.

MTI

Újabb menekültekkel teli hajó süllyedt el Líbiánál

Több százan veszthették életüket Líbia partjainál, ahol elsüllyedt egy migránsokkal teli hajó.

Budapest mellől indulhatott a menekültek holttestével megtalált teherautó

Budapest mellől indulhatott a menekültek holttestével megtalált teherautó

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan utaztak annak a teherautónak a rakterében, amelyben csütörtök délelőtt találtak halott migránsokat. Az osztrák rendőrség nem zárta ki, hogy nők és gyerekek is vannak az áldozatok között. A jármű nem egy tipikus embercsempész kocsi volt, ugyanis egy jól záródó hűtőkocsiról van szó. A teherautó szerda reggel Budapest környékéről indulhatott.

hvg.hu

Hároméves kislányt lőttek hasba Londonban

Nagy erőkkel nyomoz a rendőrség az egyelőre ismeretlen elkövető után, aki egy parkban játszó hároméves kislányt lőtt gyomron Nyugat-Londonban.

hvg.hu
Hirdetés
1456784858
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X