MTI/hvg.hu Világ

Holtan találták a német kalózpárti képviselőt

A gyakran fejkendőben, kertésznadrágban mutatkozó német ellenzéki politikus a Bundestagban politizált. Holttestét egy másik férfié mellett találták meg. Haláluk oka még ismeretlen, a Kalózpárt öngyilkosságra gyanakszik.

MTI/hvg.hu Világ

Brüsszel nem áll el a kötelező uniós kvótarendszer tervétől

Sokan félreértelmezték Jean-Claude Juncker múlt heti szavait a szívből jövő szolidaritásról. Az Európai Bizottság szóvivője szerint "a közösségi jog nem fakultatív", a menedékkérők és az hozzájuk kapcsolódó eljárások szétosztása folyamatban van, csak nem olyan gyorsan megy, mint szeretnék.

MTI Világ

A Frontex elhatárolódik a magyar rendőri erőszaktól

Az EU-s határőrizeti ügynökség missziója együtt járőrözik a magyar katonákkal a szerb határon. A Libération című francia lap arra kérdezett rá, miért vesz részt az ügynökség abban "a magyar nyomorúságban, ahol a határellenőrzés leplezetlenül egyfajta migránsvadászatra hasonlít". A Frontex szóvivője szerint a magyar rendőrség által elkövetett erőszak jól dokumentált.

MTI/hvg.hu Világ

Fotók: Már tervezik az osztrákok az új vasfüggönyt

Jelölőoszlopokat szúrtak le az osztrák-magyar határon Hegyeshalom közelében. A burgenlandi rendőrség szerint a kerítésépítés még csak terv, de az nem lehet, hogy a nickelsdorfi határnál az autópályán ellenőrzik az áthaladókat, és pár méterrel arrébb korlátozás nélkül bejöhetnek emberek az országba.

MTI / hvg.hu Világ

Őt keresik a New York-i robbantás miatt

Azonosították a szombati, New York-i robbantás egyik gyanúsítottját. A rendőrség a 28 éves Ahmad Khan Rahami ellen adott ki elfogatóparancsot.

MTI Világ

Merkel legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét

Legszívesebben visszaforgatná az idő kerekét, mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság – mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

MTI Világ

Gyanús csomagot talált New Jersey-ben két utcaseprő

A rendőrség megsemmisített egy gyanús csomagot hétfőn New Jersey állam Elizabeth városának vasútállomása közelében, mert attól tartottak, robbanóanyag van benne - közölte a település polgármestere.

1
4 5 6 7 8
5206
A címlapról ajánljuk