hvg.hu Világ

Steven Seagal is zaklató?

Az utóbbi időben diktátorokkal és illiberális államfőkkel is barátkozó hollywoodi színészt, Steven Seagalt is utolérték a zaklatási vádak. Az orosz útlevelét személyesen Vlagyimir Putyin orosz államfőtől átvevő sztárt Lisa Guerrero színésznő vádolta azzal, hogy egy éjszakai „magánpróbára” hívta őt a házába.

hvg.hu Világ

Törökország – újabb tömeges letartóztatás

Száz volt rendőr ellen adtak ki letartóztatási parancsot Törökországban azzal a váddal, hogy közük volt a tavalyi törökországi puccskísérlethez. Hasonló vádak alapján eddig már több mint ötvenezer embert vettek őrizetbe az országban, s további 150 ezret bocsátottak el állásukból.

MTI Világ

A britek elégedetlenek a kormányukkal

A britek csaknem kétharmada elégedetlen azzal a teljesítménnyel, amelyet a kormány a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalásokon nyújt. A legújabb felmérés szerint a kilépést rossz döntésnek minősítő, jó ideje relatív többségben lévő tábor előnye is nőtt a Brexitet változatlanul helyeslőkkel szemben.

hvg.hu Világ

Elefántcsontpart - légikatasztrófa

Tengerbe zuhant egy repülőgép Elefántcsontpartnál szombaton, röviddel azután, hogy felszállt az abidjani nemzetközi repülőtérről - közölték hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva. A baleset idején vihar, heves eső volt a térségben és villámlott is.

hvg.hu Világ

Kiszorul az Iszlám Állam a fővárosából

A teljes vereség küszöbén áll a szíriai Rakkában az Iszlám Állam (IS). A város jelentőségét az adja, hogy Rakka volt az IS szíriai központja. A másikat, az iraki központot, Moszult már elvesztette az iszlamista terrorista szervezet.

Techet Péter Világ

Ausztria unatkozik, és ezért megvadul

Ausztria az eurózóna egyik leggazdagabb állama, a németeknél is nagyobb jóléttel. A gazdaság újra növekszik, a munkanélküliség pedig folyamatosan csökken. Bécs évek óta a világ legélhetőbb városának számít. Ilyen körülmények között az ember nyugodt választási kampányra, a kormányerők győzelmére és a jelenlegi kancellár újrázására számíthatna. A valóság azonban éppen ennek az ellenkezője.

hvg.hu/ élelmiszer online Világ

Botrányos kiállítást zártak be Kínában

Állatokról és fekete afrikaiakról készült képekből álló kiállítást zártak be idő előtt a kínai Vuhan városában. A szervezőket rasszizmussal vádolják, talán nem alaptalanul.

1
4 5 6 7 8
5454

A címlapról ajánljuk