Önpusztító Brexit: az Egyesült Királyság végnapjai?
Gazdaság

Önpusztító Brexit: az Egyesült Királyság végnapjai?

Felerősödhetnek a függetlenségi mozgalmak az Egyesült Királyságban, miután az ország szavazóinak többsége a kilépés mellett döntött az EU-tagságról szóló népszavazáson. Az EU-ellenesség ugyanis egyáltalán nem mondható el minden országrészről.

MTI / hvg.hu Világ

Nem történt még hasonló a világon a II. világháború óta

Tavaly 65,3 millióra nőtt a világon a menekültek száma, ebből a szempontból a 2015-ös év a legsúlyosabb volt az emberiség történetében a II. világháború óta. Ennek nagyrészt a szíriai és az afganisztáni konfliktus az oka – olvasható az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) hétfő reggel kiadott jelentésében.

MTI / hvg.hu Világ

Cameron: Ha kilépünk az EU-ból, nincs visszaút

David Cameron brit miniszterelnök szerint nem lenne visszaút az Európai Unióba, ha az EU-tagságról csütörtökre kiírt népszavazáson a brit választók többsége a kilépésre szavazna. A vasárnap nyilvánosságra hozott új közvélemény-kutatások zöme ismét a bennmaradás híveinek előnyét mutatja.

MTI Itthon

Csúszik Orbánék anti-Brexit kampánya a gyilkosság miatt

Az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával megjelenő hirdetést eredetileg szombaton szerették volna megjelentetni, de két nappal elhalasztották a nyilvánosságra hozatalt, tekintettel a Jo Cox munkáspárti képviselő meggyilkolása miatti kampánycsendre.

MTI Világ

Murszi kapott még egy életfogytiglant

Egy kairói bíróság életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte szombaton egy más vádlottakat is érintő kémkedési ügyben Mohamed Murszi volt egyiptomi elnököt, akit korábbi perekben már sújtottak ugyanezzel a büntetéssel, sőt tavaly már halálra is ítéltek.

hvg.hu Itthon

Bild: anti-Brexit kampányba kezd Európában Orbán

„A döntés a tietek, de Magyarország büszke arra, hogy veletek együtt az Európai Unió tagja lehet” – a német Bild szerint ilyen szöveggel jelenik meg a magyar kormány hirdetése jövő héten a brit The Daily Mailben.

MTI Világ

Visszaszerezte az iraki hadsereg a legnagyobb fallúdzsai kórházat

Az iraki hadsereg elfoglalta szombaton a legnagyobb helyi kórház épületét Fallúdzsában, amelynek központját előző nap hódította vissza az Iszlám Állam fegyvereseitől. A katonák folytatják a hadműveleteket, a város 80 százaléka már a kezükön van.

MTI Világ

Cirkuszolt a bíróságon a brit képviselő gyilkosa

Szombaton bíróság elé állították azt az angol férfit, aki a vád szerint két nappal ezelőtt megölte Jo Cox parlamenti képviselőt. Az 52 éves Thomas Mair a londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága előtt halált kiáltott az "árulókra".

MTI Világ

A The Times a bennmaradást pártolja

A The Times című tekintélyes konzervatív brit napilap azt kérte szombati felhívásában a brit választóktól, hogy voksoljanak a bennmaradásra az EU-tagságról jövő csütörtökre kiírt népszavazáson.

1
4 5 6 7 8
5133
A címlapról ajánljuk
„Magyar vagyok, de mégiscsak ide jövök haza, Seattle-be”

„Magyar vagyok, de mégiscsak ide jövök haza, Seattle-be”

Szakácsi Gábor tizenhét éve él az Egyesült Államokban. Nulláról indulva, sok év kitartással végül sikerült egy idegen országban egzisztenciát teremtenie – jelenleg Seattle egyik legfelkapottabb részén él, ahol civil munkája mellett egy amerikai zenekarban zenél.