Engedélyezték az eutanáziát Kaliforniában, ez az ötödik állam

Engedélyezték az eutanáziát Kaliforniában, ez az ötödik állam

Kalifornia lett hétfőn az ötödik amerikai állam, amelyben engedélyezték az eutanáziát.

MTI

Százakat tartóztattak le Kubában a pápa látogatása alatt

Százakat tartóztattak le Kubában a pápa látogatása alatt

Több mint 350 ellenzéki aktivistát tartóztattak le a kubai hatóságok Ferenc pápa szeptember 19. és 22. közötti kubai látogatása alatt - jelentette egy ellenzéki emberi jogi szervezet.

MTI

Megint kapott pár tojást az ellenzéktől a koszovói miniszterelnök

Ismét tojással dobálták meg ellenzéki aktivisták Isa Mustafa koszovói kormányfőt kedden, a koszovói-szerb határ közelében fekvő Podujevo településen. Az akciót magára vállaló Önrendelkezés (Vetevendosje) nevű párt keddi közleményében azzal indokolta ezt, hogy a miniszterelnök a szerb kisebbség mellett áll ki. A rendőrség két aktivistát elfogott.

Szijjártó: Igazságtalan, ahogy bírálják Magyarországot

Szijjártó: Igazságtalan, ahogy bírálják Magyarországot

A magyar külügyminiszter az Al Jazeera arab hírtelevíziónak adott interjújában igazságtalannak nevezte Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak a magyar kormányt bíráló kijelentéseit, szerinte ez is csak a média egyoldalú tájékoztatásának az eredménye. Az interjút készítő James Bayes jelezte a külügyminiszternek, hogy a főtitkárt nem lehet egy kalap alá venni a médiával.

hvg.hu

Hollande: Elfogadhatatlan, hogy kis híján meglincselték az Air France vezetőit

Hollande: Elfogadhatatlan, hogy kis híján meglincselték az Air France vezetőit

Megszólalt a hétfői Air France-erőszak ügyében a francia államfő. Manuel Valls miniszterelnök is jelezte, hogy felkeresi az üzemi tanács ülésén megtámadott vezetőket.

MTI

Az Iszlám Állam állásait bombázták ma az oroszok

Orosz harci gépek első alkalommal bombázták az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásait a szíriai Palmüra ókori romváros közelében.

MTI

EUB: Összezúzták az amerikai-európai adatvédelmi egyezményt

EUB: Összezúzták az amerikai-európai adatvédelmi egyezményt

Az Európai Unió legfelsőbb bírósága érvénytelenítette a "Biztonságos Kikötő" egyezményt, amely alapján az amerikai cégek hozzáférhettek uniós polgárok adataihoz, ha a cégek vállalják, hogy betartják az EU adatvédelmi irányelveit. Ez betehet több amerikai központú internetes szolgáltatásnak is – például a Facebooknak –, illetve európai szerverparkok létrehozására kényszerítheti őket. Az amerikai hírszerzés minden adatot megfigyelhetett, ami amerikai szerverekre érkezett Európából.

NATO-főtitkár: aligha volt véletlen a török légtér megsértése

Orosz katonai gépek kétszer is megsértették a török légteret. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint ez aligha lehet véletlen, Moszkva pedig eddig nem adott valódi magyarázatot az incidensekre.

MTI

Meghalt egy menekült a felgyújtott befogadóállomáson

Tűz ütött ki egy menedékkérőket befogadó állomáson a németországi Türingia tartományban hétfőn. A lángok eloltása után egy holttestet találtak a hatóságok.

MTI

Megjelenhetnek az orosz "önkéntesek" Szíriában

Megjelenhetnek az orosz "önkéntesek" Szíriában

A Kelet-Ukrajnában és a Krím-félszigeten látott felségjelzés nélküli katonákhoz hasonlóan Szíriában is megjelenhetnek "önkéntes" szárazföldi harcoló alakulatok Bassár el-Aszad rezsimjének oldalán.

hvg.hu

Úgy tűnik, újra erőre kap az iszlámellenes Pegida Németországban

Úgy tűnik, újra erőre kap az iszlámellenes Pegida Németországban

Németországban a menekülthullám hatására ismét sok ezer embert mozgat meg az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom, amelynek hétfő esti drezdai tüntetésén független becslés szerint csaknem 10 ezren vettek részt.

MTI

Népszavazást szeretne a CÖF minden EU-államban

Országonkénti véleménynyilvánító népszavazást vagy népi konzultációkat javasol az uniós országokban a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) a menekülthelyzet kezeléséről, a szervezet erről nyílt levelet írt mind a 28 tagállam miniszterelnökének.

MTI
Hirdetés

Fotó: Fejkendős Merkel és minaretek a német köztévé adásában

Fotó: Fejkendős Merkel és minaretek a német köztévé adásában

Erősen provokatív illusztrációt közölt a német köztévé, az ARD az egyik műsorában. A német kancellárt fejkendőben ábrázolták, a háttérben pedig minaretek díszítették a német fővárost. A csatorna visszautasítja, hogy iszlámbarát propagandát folytatna.

hvg.hu

Nem korlátozhatják a menedékkérők mozgását EU-tagállamon belül

Nem korlátozhatják a menedékkérők mozgását EU-tagállamon belül

Az Európai Unió Bíróságának jogtanácsosa szerint nem korlátozható két szír állampolgárságú, kiegészítő védelemben részesülő személy EU tagállamon belüli szabad mozgása, kizárólag akkor, ha ennek komolyan megindokolt integrácós politikai oka van.

hvg.hu

Ankara kétszer is bekérette az orosz nagykövetet

A török külügyminisztériumba másodszor is bekérették az orosz nagykövetet egy újabb, vasárnap történt légtérsértés miatt.

MTI
Hirdetés

Nem alszanak a presevói befogadóközpontokban a migránsok

Minél hamarabb papírokhoz szeretnének jutni, és tovább akarnak menni Horvátország felé a Macedóniából Szerbiába érkező migránsok, ezért már megpihenni sem akarnak a presevói befogadóközpontban.

MTI

Összeütközött két teherhajó a belgiumi Zeebruggénél

Gázszállító tartályhajóval ütközött, majd elsüllyedt egy holland teherhajó kedden kora hajnalban a belgiumi Zeebruggénél. A legénység mind a tizenegy tagját kimentették.

MTI

Leszavazták az Orbán-kormány elleni indítványt Strasbourgban

Leszavazták az Orbán-kormány elleni indítványt Strasbourgban

A liberálisok indítványát elbuktatta az EP állampolgári jogi bizottsága. Viszont szocialista felvetésre kérdőre vonják Junckert: az Európai Bizottság a felszólítás ellenére miért nem léptette életbe azt a mechanizmust, amelynek alapján el lehetne ítélni Magyarországot, akár a szavazati jogát is megvonva tőle.

hvg.hu

Ponta: Nem kell föltétlenül Magyarországgal lennünk a többiek ellen

A román kormányfő szerint országa hibázott, amikor Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával együtt a befogadási kvóták ellen szavazott az Európai Unió igazságügyi és belügyminisztereinek szeptemberi rendkívüli tanácskozásán.

MTI

Kihagyhatja most az ünnepi rakétakilövést a Kedves Vezető

Észak-Korea várhatóan mégsem ünnepli interkontinentális ballisztikus rakéta fellövésével szombaton a Koreai Munkapárt megalakulásának hetvenedik évfordulóját – vélekednek Dél-Koreában.

MTI

Rakétagránáttal találtak el egy ádeni szállodát

Ismeretlen támadók rakétagránáttal találtak el kedden reggel a jemeni Ádenben egy szállodát, amelyet magas rangú kormánytisztviselők hivatalnak használnak – közölték helyi lakosok. Egészségügyi források szerint legalább 18-an életüket vesztették, többségük a hotelt védő emírségekbeli elitkatonák voltak.

MTI
Hirdetés
1456784903
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X