"Veszett Kutya" lesz Trump védelmi minisztere
Világ

"Veszett Kutya" lesz Trump védelmi minisztere

James Mattis tábornok miniszteri kinevezéséhez a kongresszus rendkívüli felhatalmazására lesz szükség, mert ő még csak 3 éve vonult nyugdíjba a seregből, a törvény pedig legalább hét évet ír elő.

MTI Világ

Hivatalos: Merkel újra pártelnök és kancellár akar lenni

Angela Merkel német kancellár ismét pályázik a Kereszténydemokrata Unió elnöki tisztségére, és pártja kancellárjelöltjeként kíván indulni a 2017 őszi parlamenti választáson – ezt a politikus hivatalosan is bejelentette vasárnap este Berlinben.

MTI Világ

Porosenko: Az oroszok Ukrajna destabilizálásán dolgoznak

A Kremlnek az a célja, hogy folyamatosan destabilizálja a belső helyzetet Ukrajnában, és előrehozott parlamenti választásokat kényszerítsen ki – állítja az ukrán elnök. Petro Porosenko szerint így próbálja Oroszország visszafordítani az ukrán külpolitika európai integrációs irányvonalát.

MTI Világ

Két elhunyt hegymászót találtak a Fogarasi-havasokban

Két férfi holttestét találták meg a csendőrök és a hegyimentők a romániai Fogarasi-havasokban a hétvégén – közölte a Digi24 hírtelevízió. A holttestek hivatalos azonosítása még nem zajlott le, minden bizonnyal a múlt szombaton eltűnt gyergyószentmiklósi testvérpárt találták meg.

MTI Világ

Trump még a musical színészekre is berágott

Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke bocsánatkérést követelt szombaton a Hamilton című Broadway-musical szereplőitől, miután a színészek nyilvánosan aggodalmukat fejezték ki a leendő republikánus kormány politikájával kapcsolatban, a New York-i előadást megtekintő alelnökjelöltnek, Mike Pence-nek címezve szavaikat.

MTI Világ

Megállás nélkül bombázzák Aleppót

Legalább 27 polgári személy halt meg, miután a szíriai kormányerők légiereje és tüzérsége Aleppó város lázadók kezén lévő keleti negyedeit bombázta szombaton, a hadsereg offenzívájának ötödik napján - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

MTI Világ

Százezrek tüntetnek a dél-koreai elnök ellen

Dél-koreaiak százezrei tüntettek ismét szombaton este Szöulban, a korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hje elnök lemondását követelve. Ez volt a negyedik ilyen szombati megmozdulás: a mostani gyertyás menetben a szervezők szerint ötszázezren vettek részt, a rendőrség 170 ezerre tette a tüntetők számát.

hvg.hu Világ

Moszkvában félnek a miniszterek

A korrupciós ügybe keveredett orosz gazdasági miniszter, Alekszej Uljukajev letartóztatása után a többi kormánytag is félelemben él, a kabinet tagjai újabb őrizetbe vételektől tartanak – írta a Rebublic.ru nevű moszkvai híroldal.

Németh András Világ

Trump vs. Clinton – a harc bojkottal folytatódik

Kölcsönös bojkottfelhívásokkal folytatják a harcot a megválasztott amerikai elnök, Donald Trump és a vesztes, Hillary Clinton hívei. Az áldozatok között van a Pepsi, illetve a New Balance cipőgyár is.

1
4 5 6 7 8
5245
A címlapról ajánljuk