Lavrov a grúziaihoz hasonló bevonulással fenyegeti Ukrajnát

Lavrov a grúziaihoz hasonló bevonulással fenyegeti Ukrajnát

Az orosz külügyminiszter a grúziai bevonulásra utalva úgy fogalmazott: "ha az oroszok érdekeit közvetlen támadás éri, ahogy az Dél-Oszétiában is történt, nem látok semmilyen más megoldást, mint a nemzetközi joggal összhangban reagálni arra".

2014. április 23., szerda, 12:04

Moszkva polgárháborúról beszél és beavatkozással fenyeget

Oroszország megakadályoz minden kísérletet a polgárháború kirobbantására Ukrajnában - jelentette ki az orosz külügyminiszter az után, hogy mozambiki kollégájával tárgyalt Moszkvában.

2014. április 21., hétfő, 12:45

A harmadik magyar is nekiindult a Himalájának

A szolnoki Szlankó Zoltánnal együtt elindult Nepál fővárosából, Katmanduból és a 8516 méter magas Lhoce felé tart az a nemzetközi hegymászócsapat, amely a napokban vízumproblémák miatt eredeti tervét, a 8027 méteres Sisapangma főcsúcsának megmászását feladva a világ 4. legmagasabb hegycsúcsának északi gerincét tűztek ki új céljául.

2014. április 21., hétfő, 12:14

Hosszú idő után véget érhet az afgán elnök uralma

Továbbra is Abdulla Abdulla volt külügyminiszter vezet az afganisztáni elnökválasztáson a vasárnap közzétett újabb részeredmények szerint, de minden bizonnyal második fordulóra lesz szükség az április 5-i voksolás után.

2014. április 21., hétfő, 12:05

Rendkívüli árvízi helyzet van Szerbiában

Kiöntött a Déli-Morava folyó hétfőn Dél-Szerbiában, a hóolvadás miatt egyre több települést fenyeget árvízveszély, több helyen rendkívüli helyzetet hirdettek.

2014. április 21., hétfő, 11:38

Nyolcan meghaltak egy repülőbalesetben

Lezuhant, majd a földbe csapódás után kigyulladt egy ejtőernyősöket szállító kisgép Finnország délnyugati részén, a szerencsétlenségben nyolcan életüket vesztették.

2014. április 21., hétfő, 11:12

Megszorítások előtt áll az új szerb kabinet

Az ország pénzügyi helyzetének stabilizálására, az állami vállalatok működésének módosítására, az iparosításra, a foglalkoztatásra, a korrupció ellenes harcra és az európai uniós tárgyalásokra kell összpontosítani az Aleksandar Vucic vezette új szerb kormány első intézkedései között - hangsúlyozták politikai és gazdasági elemzők a Blic című szerbiai napilap hétfői cikke szerint.

2014. április 21., hétfő, 10:58

Tüntetők követelték a legális kannabiszt

Több ezren követelték Kanada nagyvárosaiban a marihuána legalizálását.

2014. április 21., hétfő, 09:13

A maffia cipelte volna Krisztus szobrát

Ismét lemondta a dél-olaszországi Sant'Onofrio és Stefanaconi püspöke a húsvéti körmenetet, miután a hatóságok nem engedték, hogy a 'ndrangheta helyi bűnszervezet tagjai vigyék a feltámadt Krisztus és Szűz Mária szobrát.

2014. április 21., hétfő, 09:05

Komp-katasztrófa: "gyilkossághoz hasonló" a kapitány tette

Hevesen bírálta hétfőn az elsüllyedt dél-koreai komp kapitányának és legénysége néhány tagjának viselkedését Pak Gun Hje, az ország elnöke, aki szerint a több száz utas és a hajó sorsára hagyása gyilkossággal ér fel.

2014. április 21., hétfő, 08:55

Robbanás egy kínai bányában: 13 halott

Legkevesebb tizenhárom bányász meghalt hétfőre virradóra sújtólégrobbanás következtében a délnyugat-kínai Jünnan tartományban, egy vájárt még keresnek.

2014. április 21., hétfő, 08:18

Nyomát sem találja a maláj gépnek a kutatórobot

Újabb küldetésén sem találta nyomát az eltűnt MH370-es malajziai járatnak a Blufin-21 kutatórobot - közölték hétfőn a kutatásban részt vevő hivatalok munkáját koordináló központ (JACC) munkatársai.

2014. április 21., hétfő, 08:10

Fegyvereket kér Moszkvától a szlovjanszki önvédelem

Moszkva beavatkozását kérte a kelet-ukrajnai Szlovjanszk önvédelmi csapatának vezetője, miután kora reggel halálos áldozatokkal járó lövöldözés volt a település közelében - jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség vasárnap.

2014. április 20., vasárnap, 20:51

Amikor csodát ünnepel a világ - Nagyítás-fotógaléria

Önmagukat ostorozó hívők, körmenetek és hímes tojás - a világ minden táján megemlékeznek Krisztus megfeszítéséről és feltámadásáról. Képes körkép a húsvéti készülődésről.

2014. április 20., vasárnap, 20:00

Nem tudni, ki lövöldözött Ukrajna legveszélyesebb régiójában

Tagadja a Jobboldali Szektor nevű ukrajnai szervezet, hogy köze lenne a vasárnap hajnali szlovjanszki lövöldözéshez, amelyben hírek szerint több ember is életét vesztette mindkét oldalról.

2014. április 20., vasárnap, 18:21

Oroszország elengedte Észak-Korea adósságának nagyját

Oroszország elengedte Észak-Koreának majdnem 10 milliárd dollár adósság megtérítését. Ez Észak-Korea szovjet időkből visszamaradt adósságának 90 százaléka. Az ügylet várhatóan elősegíti, hogy gázvezeték épülhessen Észak-Korea területén át Oroszországból Dél-Koreába - jelentette a Reuters hírügynökség.

2014. április 20., vasárnap, 16:20

Egységes uniós autópályadíjat javasolnak

Az EU-ban egységesen kötelező autópálya-használati díj bevezetését javasolja az Európai Bizottság német tagja.

2014. április 20., vasárnap, 15:52

Német külügyminiszter: "nem lesz már sok lehetőségünk a békés rendezésre" Ukrajnában

A genfi megállapodás után már nemigen lesz több lehetőség az ukrajnai válság békés rendezésére, ezért az Oroszország elleni újabb szankciók helyett inkább arról kellene beszélni, miként lehet elkerülni, hogy tovább romoljon a viszony Moszkvával - fejtette ki a német külügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban.

2014. április 20., vasárnap, 15:26

Moszkva beavatkozását kérte a szlovjanszki önvédelem vezetője

Moszkva beavatkozását kérte a kelet-ukrajnai Szlovjanszk önvédelmi csapatának vezetője, miután kora reggel halálos áldozatokkal járó lövöldözés volt a település közelében - jelentette a Ria Novosztyi orosz hírügynökség vasárnap.

2014. április 20., vasárnap, 15:22

Felháborodott a donyecki antiszemita szórólapokon Jacenyuk

Felháborodását hangoztatta Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök egy tévéinterjúban amiatt, hogy Kelet-Ukrajnában a héten antiszemita szórólapokat osztogattak, amelyek a zsidók összeírására szólítottak fel. A kormányfő követelte, hogy kerüljenek bíróság elé "ezek a gazemberek".

2014. április 20., vasárnap, 13:13

Moszkva provokációnak tartja a szlovjanszki lövöldözést

Az orosz külügyminisztérium provokációnak tartja a kelet-ukrajnai Szlovjanszkban történt lövöldözést és vasárnapi közleményében felszólította Kijevet a genfi négyoldalú megállapodás betartására.

2014. április 20., vasárnap, 12:41

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X