"Végignéztem, ahogy meggyilkolt egy kislányt" - magyar szemtanú a müncheni mészárlásról
Világ

"Végignéztem, ahogy meggyilkolt egy kislányt" - magyar szemtanú a müncheni mészárlásról

Egy fiatal magyar eladónő egy fehérneműüzlet pultja mögött rettegte végig a pénteki müncheni lövöldözés óráit, beszámolója szerint csak egy mozdulaton múlt az élete. Amikor a támadó távolodott a bolttól, és a lány gyorsan bezárta az üveg ajtókat, holttesteket, vértócsákat látott a földön. Aznap éjjel nem tudott aludni a rettegéstől.

MTI Világ

Megölték egy orosz hírcsatorna operatőrét Moszkvában

Moszkvában több lövéssel megölték a Rosszija 24 állami hírtelevízió egyik munkatársát – közölte maga a csatorna csütörtökön. A 43 éves operatőr, Andrej Nazarenko holttestére lakásában találtak rá több golyóval a testében.

hvg.hu Világ

Meghalt Mahmud Abbász fia

Rákban hunyt el Mahmud Abbász palesztin elnök fia. A férfit egy izraeli kórházban is kezelték egy ideig Tel Avivban.

hvg.hu Világ

Nagyon furcsa karlendítéssel üdvözölték Trumpot

Egy konzervatív rádiós műsorvezető félreérthetetlennek tűnő kézmozdulattal üdvözölte a színpadra lépő Trumpot. Bár Laura Ingraham azonnal próbált menteni, valószínűleg így sem ússza meg a botrányt.

hvg.hu Világ

17 ember fulladt a tengerbe

Csak idén több mint 3000 ember halt bele az átkelésbe Afrikából Európába Most napról napra többen kelnek megint útra ezen a veszélyes útvonalon.

hvg.hu Világ

25 ezren voltak a jeruzsálemi Pride-on

Az idei volt az egyik legsikeresebb melegfelvonulás Jeruzsálemben, miután idén számos olyan ember is csatlakozott a menethez, akik korábban nem vettek rajta részt. Ezzel többek között a tavalyi felvonuláson elkövetett gyilkosság ellen is tüntettek.

hvg.hu Világ

Szúrja Törökország szemét egy romániai magániskola-hálózat

Törökország azt akarja, hogy zárják be Romániában a Lumina-iskolákat, mert azokat állítólag Fethullah Gülen hitszónok körei finanszírozzák, és valójában a fiatalok iszlamizációját végzik - írja a Transindex. A török kormány szerint az Egyesült Államokban élő Gülen állhat a múlt heti sikertelen puccskísérlet mögött, ezért Törökországban most égre-földre üldözik a híveit.

hvg.hu Világ

Szoros pórázra fogják Erdoganék a török sajtót

A törökországi tisztogatás részeként visszavonták egy sor televízió és rádió működési engedélyét – derül ki a Committee to Protect Journalists nevű nemzetközi szervezet és török hírportálok beszámolóiból.

hvg.hu Világ

Tippeket ad az Iszlám Állam az olimpiára

A magát Brazíliai Kalifátusnak nevező helyi szervezet az interneten kezdett propagandaanyagok közlésébe portugál nyelven. Ezekben többek között arra is adnak eligazítást, hogyan érdemes támadni a világ legfontosabb sporteseményét.

Dercsényi Dávid Világ

A gülenisták Erdogan szabadkőműves bűnbakjai

Mi fán terem a gülenizmus, amely ma Erdogan elnök Törökországában betölti a bűnbak szerepét? És mi a török Orbán–Simicska-harc lényege? Erre próbáltak választ adni egy csütörtöki budapesti konferencián.

hvg.hu Világ

Terrorveszélyre figyelmeztet az amerikai nagykövetség

Felhívást tett közzé az Egyesült Államok ankarai nagykövetsége, melyben figyelmeztetik állampolgáraikat, hogy legyenek nagyon óvatosak, ha Törökországba utaznak, mert az országban potenciális terrorveszély leselkedik rájuk.

MTI Világ

Az ügyészség szerint botrányosan enyhe Pistorius büntetése

A dél-afrikai ügyészség bejelentette csütörtökön, hogy megfellebbezi az Oscar Pistorius ügyében július 6-án hozott bírósági ítéletet. Hat év börtönnel sújtották a dél-afrikai paralimpiai bajnok futót barátnője szándékos megölése miatt. Az ügyészség szerint a "botrányosan enyhe" ítélet újabb igazságtalansághoz vezet.

hvg.hu Világ

Újabb helyen engedélyezték a melegházasságot Európa szélén

Szabad a szerelem Man szigetén: péntektől nemtől függetlenül bárki házasodhat bárkivel a felnőttek között, pontosabban már az egynemű párok házasságát is engedélyezi törvény. A jogszabályban a bejegyzett élettársi kapcsolat is szerepel, így akár ezt is választhatják a párok, legyen szó akár hetero-, akár homoszexuálisokról.

hvg.hu Világ

Élne alapvető emberi jogaival? Ne menjen Törökországba!

Felfüggeszti az egyik legalapvetőbb emberi jogi dokumentum rendelkezéseit ideiglenesen a török kormány. Ezt a lépést a rendkívüli állapot bevezetésével összhangban tették meg. Az alapvető jogok és a szólásszabadság is veszélybe kerülhetnek.

MTI Világ

Hajónak csapódott a britek egyik atom-tengeralattjárója

Összeütközött egy brit atom-tengeralattjáró egy kereskedelmi hajóval Gibraltár közelében – jelentette be a spanyol külügyminisztérium csütörtökön, egyúttal magyarázatot kért az Egyesült Királyságtól az előző napi balesetre, amelyben senki sem sérült meg, és nem keletkeztek komoly károk sem.

1
4 5 6 7 8
5159
A címlapról ajánljuk