hvg.hu/MTI Világ

Megtalálták Jeruzsálem ostromának a nyomait

Közel 2000 év után megtalálták a római hadsereg által folytatott jeruzsálemi ostrom legújabb nyomait az Óvároson kívül. A várost a legmodernebb harci gépezetekkel lőtték. A közel féléves ostrom során semmisítették meg a rómaiak a zsidók legszentebb épületét, a Szentélyt, a Templom-hegyen.

hvg.hu Világ

Véres holttestekkel akarják rávenni a civileket, hogy meneküljenek

Putyin meghosszabbítaná a humanitárius fegyverszünetet Aleppóban és előbb-utóbb új választások kiírását tartaná indokoltnak. A fegyverszünet alatt létrehozott humanitárius korridort viszont alig használják, az emberek többsége nem meri elhagyni az otthonát, pedig a szír kormányerők holttesteket ábrázoló szórólapokkal próbálják rávenni erre őket.

hvg.hu/MTI Világ

A műsorvezető győzött, Clinton a második, Trump pedig óriásit bukott

Trump nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy elfogadja-e a választások eredményét, sokak szerint ezzel a demokrácia lényegét megcsúfoló válaszával bukta el a tegnapi vitát, míg Hillary Clinton felkészült volt, és képes volt frappáns válaszokat adni a republikánus elnökjelölt kijelentéseire. A lapok szerint viszont a legfelkészültebb versenyző a műsorvezető volt.

hvg.hu Világ

Mentik a keresztényeket a moszuli ostromból

Elkezdték felszabadítani a keresztény és jazidi falvakat a kurdok Moszul ostrománál. Hamarosan kiderül, hány templomot és keresztény közösséget pusztítottak el az iszlamisták, ha sikerül tőlük megtisztítani a településeket. Az Iszlám Állam hamarosan feladhatja a város keleti részét, a dzsihadisták menekülnek.

MTI Világ

Timmermans: Aggasztó a Népszabadság bezárása

Aggodalomra ad okot "a Népszabadság bezárása", az ellenzéki lap kiadásának felfüggesztése "bizonyos összefüggésben történt", nyilvánvalóan nem pusztán gazdasági döntésről van szó – jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke.

MTI Világ

Ismert román politikust indíthat az RMDSZ a választáson

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) azt mérlegeli, hogy Sebastian Bodut, a román adóhatóság (ANAF) volt elnökét indítsa a decemberi parlamenti választásokon a tengerparti Konstanca megyében - írta a Krónika című erdélyi lap.

HVG Világ

A harmadik világháború réme

Nukleáris következményekkel fenyegetőzött egy Kreml-közeli újságíró-propagandista arra az esetre, ha arcátlanul viselkednek Oroszországgal szemben.

hvg.hu Világ

Kivégeztek egy szaúdi herceget

Gyilkosságért ítélték halálra. Az áldozat családja ragaszkodott a kivégzéshez. Szaúd-Arábiában tavaly 158 embert végeztek ki, legtöbbjüket lefejezték.

hvg.hu Világ

Szélsőjobboldali férfi lőtt rendőrökre Németországban

A házkutatást végző rendőrökre lőtt egy 49 éves, szélsőjobboldali csoporthoz tartozó férfi Németországban. Birodalmi polgárnak nevezte magát a náci birodalom után. Négy rendőrt megsebesített, többen közülük súlyos állapotban vannak.

Bihari Ádám Világ

Ég veled, Kalifátus! - Az Iszlám Állam most tényleg megsemmisülhet

Megsemmisítő csapás lehet az Iszlám Államra, ha elveszíti iraki fővárosát, Moszult, Törökország ugyanis már belengette, hogy a szíriai Rakka lehet a következő célpont, amelyet az Egyesült Államokkal közösen támadnának meg. Erbilben, a moszuli fronttól nem messze Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is segíti az ott élőket, hogy az országban maradhassanak. Ennek ellenére akár egymillióan menekülhetnek el Moszul városából, ez pedig az utóbbi idők legnagyobb humanitárius katasztrófájához vezethet.

1
4 5 6 7 8
5224
A címlapról ajánljuk