Bejelentkezés  

ENSZ BT: A békére is veszélyes az ebola

ENSZ BT: A békére is veszélyes az ebola

Az ENSZ BT rendkívüli ülésén határozatot fogadott fel, amelyben arra szólította a világszervezet tagországait, hogy a lehető leghamarabb nyújtsanak helyszíni és anyagi segítséget a válság kezeléséhez. A tanács döntött arról is, hogy saját missziót küld a legsúlyosabb helyzetben lévő három országba.

MTI

Több budapesti járatot is töröltek az Air France sztrájkja miatt

Csütörtökön a 3 Párizsból érkező és 3 Budapester induló járatból egy sem közlekedik. A szerdai 15.50 órás járat a déli információk szerint elindul a francia fővárosba.

MTI

Nem lélegezhetnek fel a szlovák állampolgárságuktól megfosztott magyarok

Elutasította a szlovák alkotmánybíróság az állampolgársági törvénnyel kapcsolatos beadványt, ugyanis sem az elutasításnak, sem az igenlő döntésnek nem sikerült megfelelő többséget szereznie.

MTI

Három ember tűnt el a szerbiai árvizekben

Továbbra is rendkívül veszélyes a helyzet Kelet-Szerbiában, a Vaskapu-szoros környékén. Az áradásokban hárman eltűntek.

MTI

Október elsejéig van ideje felkészülni Navracsicsnak

Október elsejéig van ideje felkészülni Navracsicsnak

Október elsején lehet Navracsics Tibor meghallgatása az Európai Parlament (EP) kulturális bizottsága előtt - derül ki az uniós biztosjelöltek EP-meghallgatásának előzetes, EP-illetékesek által egyelőre hangsúlyozottan nem véglegesnek mondott parlamenti menetrend-tervezetéből.

MTI

Lavrov: az uniós szankciók semmit sem segítenek az ukrán válságban

Az orosz külügyminiszter azt mondta: az EU új szankciós csomagját úgy tekintik, mint "a realitásoktól elrugaszkodott választ Brüsszel részéről az ukrajnai helyzet rendezésén fáradozó összekötő csoport minszki találkozójának eredményeire". Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy meghozza a szükséges intézkedéseket törvényes érdekeinek, ezen belül nemzetbiztonságának védelmében – mondta Lavrov.

MTI

Ismét ostrom alatt van a donyecki repülőtér

A repülőtér környékén két helyen sűrű fekete füst gomolyog. Egy lövedék gázvezetéket talált el.

MTI

Rasszista támadás áldozatául esett egy magyar család Belfastban

Bedeszkázott ablakkal él az észak-írországi Belfastban egy magyar család. A nő nem mer ajtót nyitni, mióta betörték az ablakukat. A rendőrség szerint rasszista támadás történt, egy férfit és egy nőt gyanúsítanak az ügyben.

hvg.hu

Teherautó tarolt le egy kínai buszmegállót – nyolc halott

Buszmegállóba rohant egy teherautó Kínában. A balesetben nyolcan meghaltak, hatan megsérültek – adta hírül szerdán a kínai központi televízió.

MTI

Ebola: háromezer amerikai katonát vezényelnek Nyugat-Afrikába

Az Egyesült Államok jelentős szerepet vállal az ebola elleni küzdelemből – mondta az amerikai elnök kedden Atlantában. Barack Obama globális fellépést sürgetett az ebola ügyében. A járványügyi megelőzési központ atlantai főhadiszállásán bejelentette azt is, hogy 3000 katonát vezényelnek Nyugat-Afrikába, elsősorban Libériába. Összesen 17 százágyas egészségügyi létesítményt építenek és több ezer járványügyi segélymunkást képeznek majd ki.

MTI

Vadászgépet kapott ajándékba az orosz pátriárka

Harci repülővel ajándékozta meg az orosz ortodox egyház fejét egy távol-keleti orosz gyár. Kirill pátriárka egy SZU-35-ös, együléses vadászgépet kapott – adta hírül kedden egyházának hivatalos honlapja.

MTI
Hirdetés

Úszva akart eljutni Észak-Koreába egy amerikai fiatal

Kim Dzsong Unnal akart találkozni, ezért megpróbált a Han folyón úszva Dél-Koreából Észak-Koreába jutni egy amerikai férfi. Nem sikerült.

MTI

A nők tarthatják Skóciát az Egyesült Királyságban

A függetlenséget elvetők szűk többségét mutatják a csütörtöki skót népszavazás előtt elvégzett utolsó közvélemény-kutatások. Az adatokból kitűnik az is, hogy a brit uniót a női szavazók menthetik meg: a férfiak sokkal nagyobb arányban támogatják az elszakadást, mint a nők.

MTI

Ebola: Egy afrikai országban sikerült legyűrni

Miközben a Kongói Demokratikus Köztársaságra és Szenegálra is átterjedt a járvány, Nigériában, ahol korábban 21 ebolás beteg volt, most nincs fertőzött ember – jelentette be Goodluck Jonathan államfő.

MTI
Hirdetés

Házomlás Nigériában, sokan meghaltak

Összeomlott egy pünkösdi egyház vendégháza a nigériai Lagosban. A balesetben legalább hatvankét ember meghalt – közölte kedden a Reuters brit hírügynökség a helyi sürgősségi szolgálatok tájékoztatására hivatkozva.

MTI

Most először üléseztek Berlinben a Zsidó Világkongresszus vezetői

Története során először ülésezett Berlinben a Zsidó Világkongresszus kormányzó testülete. A tanácskozás résztvevői arra szólították fel a német hatóságokat, hogy továbbra is tartsák fenn a Mein Kampf árusítására vonatkozó tilalmat, emellett az antiszemitizmus elleni küzdelem fokozására sürgették Európát.

MTI

96 évesen megtörte a hallgatást Hitler egykori "kóstolója"

Ma is él Adolf Hitler egykori kóstolója, aki egyike volt annak a 14 fiatal nőnek, akiket arra kényszerítettek, hogy a mérgezéstől tartó Führer ételét kóstolják. A most 96 éves Margot Woelk egy dokumentumfilmben mesélt erőszakkal teli múltjáról.

hvg.hu

Verhofstadt: A magyar kormány már a magánszférába is benyomul

A demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről szervezett meghallgatást kedden az Európai Parlament (EP) liberális frakciója Strasbourgban. A civil szervezetek elleni rendőrségi vegzálásról volt szó.

MTI

Magyar tanú is lehet egy auschwitzi őr ellen indított német perben

Vádat emelt a hannoveri ügyészség az egykori auschwitz-birkenaui haláltábor egy őre ellen, a 93 éves férfi ellen egy magyar holokauszt-túlélő is tanúskodni akar. A hatóság szerint a vádlott bűnrészes legkevesebb 300 ezer ember meggyilkolásában. Az illetékes bíróság később dönt arról, hogy elindítják-e a pert.

MTI

Aknagránátot lőttek ki Izraelre

Ez volt az első ilyen támadás azóta, hogy augusztus 26-án tűzszünet vetett véget egy hét hétig tartó súlyos fegyveres konfliktusnak a palesztinok és Izrael között.

MTI

Dzsihadistákra csapott le az amerikai légierő

Legalább huszonkét dzsihadista vesztette életét kedden az Egyesült Államok által Irak északi részén végrehajtott légitámadásokban.

MTI
Hirdetés
1456784459
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X