hvg.hu Világ

Orosz válasz érkezett a brit kémügyi ultimátumra

Oroszország addig nem válaszol a Szergej Szkripal és lánya ellen Salisburyben elkövetett merénylet után megfogalmazott brit ultimátumra, amíg Moszkva nem juthat hozzá a gyilkossági kísérlethez használt idegméreghez – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

MTI Világ

Moszkva a kémügyről: May bejelentése cirkuszi előadás

Cirkuszi előadás a brit parlamentben – az orosz külügyi szóvivő így minősítette Theresa May brit kormányfőnek azt a bejelentését, amely szerint "nagyon valószínű", hogy Oroszország áll Szergej Szkripal volt orosz hírszerző és lánya megmérgezése mögött.

hvg.hu Világ

Meghalt Oskar Gröning, az „auschwitzi könyvelő”

Az egykori SS-őrt 2015-ben négy évi börtönre ítélték 300 ezer ember halálában való közreműködéséért. A büntetés letöltését azonban nem kezdte meg, a 96 éves férfi egy kórházban hunyt el.

MTI Világ

Terrorfrász Londonban

Gyanús anyagot tartalmazó csomagot találtak hétfő délután a brit parlament londoni épületének közelében. A parlament szóvivője nem sokkal később bejelentette, hogy veszélytelen anyagról van szó.

hvg.hu Világ

A Terminátor az olajcégek ellen

Szándékos emberölés vádjával bíróság elé akarja citálni Arnold Schwarzenegger a legnagyobb olajipari társaságokat. A színészből, majd kaliforniai kormányzóból lett környezetvédelmi aktivista szerint az olajipari nagyok ugyanúgy tudták, hogy tevékenységükkel emberek halálát okozzák, mint a már felelősségre vont dohányipari cégek. Schwarzenegger később a legújabb Terminátor-filmről is beszélt.

hvg.hu Világ

Nagy-Britannia odacsapna az idegméreg miatt?

Theresa May kormánya londoni jelentések szerint azt vizsgálja, miként csapjon vissza Oroszországnak azért, hogy a dél-angliai Salisburyban – vélhetően orosz kapcsolatokkal rendelkező merénylők – idegméreggel merényletet követtek el az egykori orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal és lánya ellen. Moszkva szerint a gyilkossági kísérlet brit provokáció, s a cél a nyári oroszországi foci-vb ellehetetlenítése.

1
4 5 6 7 8
5554

A címlapról ajánljuk