Nagy Sándor Gyula Világ

A katalán kormány tett egy gesztust, de Madrid ellen ez kevés lesz

A katalán parlament kedd esti ülésén Carles Puigdemont katalán tartományi miniszterelnök, a Generalitat (a katalán kormány) elnöke bejelentette Katalónia függetlenségét, de a döntést azonnal fel is függesztette, hogy „időt adjon” a spanyol kormánynak a tárgyalások megkezdésére. Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatójának elemzése a hvg.hu-n.

hvg.hu Világ

Belengették Katalónia függetlenségét és azonnal fel is függesztették

A katalán elnök gyakorlatilag meghirdette Katalónia függetlenségét, de azzal a lendülettel fel is függesztette a folyamatot, arra hivatkozva, hogy arról még tárgyalni kell. Carles Puigdemont este negyed nyolckor kezdett beszélni a katalán parlament kedd esti ülésén. Napközben mindenki azt találgatta, miről fog beszélni. A beszéd után is sok kérdőjel maradt.

MTI Világ

Új részlet derült ki a Las Vegas-i vérengzés estéjéről

A Las Vegas-i lövöldözés elkövetője, Stephen Paddock a tömegmészárlás előtt pár perccel meglőtte a szálloda egyik biztonsági őrét is – osztott meg egy eddig nyilvánosságra nem került információt Joe Lombardo seriff hétfői sajtótájékoztatóján.

MTI Világ

Elsüllyedt a rohingyák hajója, 10 gyerek is meghalt

Mintegy száz emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy Mianmarból menekülő rohingyákat szállító hajó. Legalább 12-en meghaltak, és többtucatnyian eltűntek – tudatta hétfőn a bangladesi parti őrség.

1
4 5 6 7 8
5451

A címlapról ajánljuk