Pozsony nem nyugszik: Béla, segget csináltál a szádból
Világ

Pozsony nem nyugszik: Béla, segget csináltál a szádból

Robert Fico kormányfő lemondása sem volt elég, hogy lecsillapítsa a kedélyeket Szlovákiában. Az emberek átverve érzik magukat, miután a kabinet új arcokkal, de a régi elvek szerint működne tovább. Bugár Béla pedig sokak számára az a politikus, aki megakadályozta az előre hozott választásokat. A voksolás jogáért tüntettek tízezren a szlovák fővárosban, és szerte az országban.

hvg.hu Világ

Kilenc év börtön a lányát agyontaposó ördögűző apának

Egy svájci bíróság kilenc évre börtönre ítélt egy német férfit, aki agyontaposta saját lányát, miközben megpróbálta kiűzni belőle a szerinte belé költözött ördögöt. Utána pedig szexuálisan is molesztálta, hogy megpróbálja feléleszteni őt.

hvg.hu Világ

Montenegróban is megszállja a kormány az állami médiát?

A kormányhoz közeli álcivilekkel váltották fel Montenegróban a helyi médiatanács korábban független két tagját. Így a kormányzó erő, a Szocialisták Demokratikus Pártja (DPSZ) bármikor ráerőltetheti akaratát a testületre.

hvg.hu Világ

Hét évre ítélték „Amerika leggyűlöltebb emberét”

Martin Shkrelit a bíróság azzal vádolta, hogy becsapta a befektetési alapjába pénzt fektető embereket. Shkreli korábban azért vált közutálat tárgyává, mert az általa alapított Turing nevű cég révén 2015-ben megvásárolta egy gyógyszer szabadalmi jogait, s azonnal 5000 százalékkal megemelte az AIDS-betegek, terhes nők és idős emberek által használt életmentő medicina árát.

hvg.hu Világ

Bizonyított: az álhíreknek áll a zászló

Az álhírek sokkal gyorsabban terjednek, mint a valódiak – állapította meg a Massachusettsi Műegyetem (MIT) legújabb tanulmánya. Az egyik társszerző szerint egyértelműen a hamisítóknak áll a zászló.

hvg.hu Világ

Melyek a világ leghangosabb városai?

Évente világszerte ötmillió ember hal meg a légszennyezés miatt, de a jóval kevesebbszer emlegetett hangszennyezés is öl: a túl nagy zaj depressziót, stresszt, cukorbetegséget és szívrohamot okoz. Világszerte sok városban elviselhetetlen a zajszint.

hvg.hu Világ

Brit kémügy – már a hadsereget is bevonták

Már 180 brit katona is részt vesz az egykori orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal elleni angliai mérgezéses merénylet következményeinek a felszámolásában. Közben az idegméreggel vasárnap, Salisburyben megtámadott 66 éves férfi és 33 éves lánya változatlanul kómában fekszik.

1
5 6 7 8 9
5552

A címlapról ajánljuk