MTI Világ

Elengedték a londoni gázolót, szó sincs terrorról

Szabadlábon védekezhet a szombati londoni gázolásos tömegbaleset okozója. A Scotland Yard vasárnap jelentette be, hogy elengedték a gépkocsi 47 éves vezetőjét, de a közlekedési baleset ügyében folytatódik a vizsgálat.

MTI Világ

Dízelkocsi-kiárusítás Németországban

Rekordszintet ért el szeptemberben a dízelautókra adott árengedmény Németországban, mivel nő a valószínűsége annak, hogy kitiltják őket a belvárosokból. Emellett már szinte mindegyik autógyár kínál valamilyen "roncsprémiumot" a koros dízelautók kivonására a forgalomból, új autó vásárlása esetén - írja a Duisburg-Essen Egyetem CAR autóipari kutató intézetének havi rendes jelentése.

MTI Világ

Jamaica-koalíció alakulhat Berlinben

A liberális FDP-vel és a Zöldekkel kezdeményez kormányalakítási tárgyalásokat a CDU/CSU - jelentette be Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke.

hvg.hu Világ

Robbanás gyilkolt Ghánában

Több ember meghalt, amikor felrobbant egy üzemanyagszállító tartálykocsi egy benzinkúton Ghána fővárosában. Akrában az első robbanást egy második is követte, az is sokakat megsebesített. A robbanásról készült videókon hatalmas lángoló gombafelhő látszik.

MTI Világ

Szijjártó a néppárti Sebastian Kurznak drukkol

Nagyon fontos Magyarország szempontjából is az Ausztriában zajló választási kampány, hiszen ha egy néppárti vezetésű kormány alakulhat, akkor újabb fontos szövetségesünk lesz egy kormány vezetője - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Béndek Péter Világ

Béndek Péter: A vérző szívű baloldal esete Katalóniával

A filozófus szerzőt igazán az döbbentette meg, miként teszi magáévá a szélső- és újbaloldal – egyéb alkalmas narratíva híján – az etnicista beszédmódot, és válik etnicista alapú elszakadó törekvés támogatójává a széljobbal karöltve. Vélemény.

1
5 6 7 8 9
5451

A címlapról ajánljuk