Vitray Tamás a stadionavatóról: Haza akkor tér a magyar válogatott, ha elkezd nyerni

HVG360

1 perc

2019.11.15. 13:10

2019.11.17. 08:36

A legendás tévést a Puskás Aréna megnyitása előtt kérdeztük. Reméli, az új létesítmény hozzájárul ahhoz, hogy a magyar válogatott ismét emelkedő pályára álljon. Kíváncsiak voltunk arra is, ki volt szerinte a legnagyobb zseni, akit a pályán látott, milyen volt élőben látni Puskást?

Az új stadion segíthet abban, hogy ne legyenek ilyen kínosan nehezek a világtornákra való kijutásról döntő selejtezők – mondta Vitray Tamás a HVG 360 videóinterjújában. Fontos, hogy egy válogatottnak legyen otthona, vallja a Népstadionban számtalan meccset közvetítő kommentátor. Először egy Magyarország–NSZK mérkőzésen ült a mikrofon mögött, méghozzá a második félidőben. Akkoriban a rutinszerzés érdekében a kommentátorokat a szünetben lecserélték.

Egy kommentátor drukkolhat, ha a mieink játszanak, ez természetes, de ez nem egyenlő azzal, hogy elfogult is lehetne

– mondja Vitray. A műsorvezető szerint a Népstadion építésekor sem volt divat futókört rakni a pálya köré, mert úgy a nézők messzebb kerülnek a játéktól. Egy oka volt az atlétikai pályának: szükség volt rá. A magyar futók és dobóatléták kedvéért meg is telt.

Vitray Tamás interjú előtt

Legendás kommentátort kérdeztünk

Máté Péter

A Népstadionnak az adta a varázsát, hogy a mienk. Hogy van egy ekkora játékhelyünk – emlékezik vissza Vitray. Bár vannak dolgok, amiket nem ért a mai szurkolókban és meccsszervezőkben. Sokat kell azon dolgozni, hogy hasonlóan fényes emlékek fűződjenek az új arénához, mint a régi stadionhoz.