hvg360 loader

Korábbi cikkek

Finn miniszterelnök: Senki nem támadja Orbánt, csak az országért aggódunk

eu
2019.10.01. 05:00 5 perc

Finnország tölti be az EU soros elnökségét, Antti Rinne szociáldemokrata miniszterelnök pedig Magyarországra érkezett hétfőn, ahol megbeszélései mellett interjút adott a hvg.hu-nak. Rinne és a finn elnökség egyik legfontosabb célkitűzése, hogy jogállami kritériumokhoz kössék az EU-s pénzeket, ugyanis szerinte az a legfontosabb, hogy megőrizzék az unió közös értékeit. „Ha valamelyik tagállamban sorozatosan megsértenék a közösség alapértékekeit, akkor mód nyílna arra, hogy megvágják az uniós támogatásokat” – mondta az interjúban.

„Migráció nélkül még magányosan ücsörögnénk a fákon”

eu
2019.07.08. 05:00 8 perc

Jóléti veszteség éri azokat az országokat, amelyek lemondanak a migrációban rejlő előnyökről – mondja Klaus F. Zimmermann, a világ egyik legbefolyásosabb munkapiaci professzora, több kormány, az Európai Bizottság, a Világbank tanácsadója, az Európai Tudományos Akadémia közgazdasági szekciójának elnöke. Néhány hónapig „Soros György egyetemén” is tanított. Interjú.

Barátom az ellenségem: hogy lett Macron Orbán szövetségese?

eu
2019.06.30. 06:15 5 perc

Vasárnap este élesben folytatódik a nagy uniós alkudozás az EU csúcspozícióiról, és a vita különös szövetségeket hozott össze. Például a magyar kormányfő és a francia elnök partnerségét.

Tovább tarthat Orbán Viktor pávatánca az Európai Néppártban

eu
2019.09.27. 05:00 5 perc

Valószínűleg novemberben, az Európai Néppárt zágrábi kongresszusán sem születik majd végleges döntés a Fidesz sorsáról. A felfüggesztés felülvizsgálatával megbízott Bölcsek Tanácsa ugyanis csak ezután kezdheti el az érdemi munkáját. Mindeközben a Néppártban is meglepve tapasztalják, mennyire megkedvelte a Fidesz felfüggesztéséből származó játékterét a magyar kormányfő. Orbán Viktor folyamatosan a leshatáron mozog, és az új uniós költségvetés vitájában is helyzetbe akar kerülni. Függetlenül attól, hogy végül ki lesz a magyar uniós biztos.

Hol vannak a bevándorlásellenes EU-vezetők, Orbán úr?

eu
2019.07.03. 09:00 3 perc

Bárki, csak Timmermans ne – így foglalható össze Orbán Viktor európai stratégiája, és mivel a minimális célt elérte, győztesnek érezheti magát. Az alkuból viszont mások profitálnak.