5 dolog, ami alapján eldöntheted, neked való-e az új i20-as

5 dolog, ami alapján eldöntheted, neked való-e az új i20-as

Utolsó frissítés:

Hyundai Szerző:

Hyundai
Hyundai

A divat éppúgy mulandó az autóiparban, mint az élet bármely más területén. Szerencsére van közös metszete a divatos és a praktikus négykerekűek halmazának: úgy hívják, hogy crossover.

Pár évtizede még csupán egy-két kombi típusra épülve jelentek meg az első crossoverek a piacon. A crossoverépítés receptje azóta sem változott, ezek a modellek manapság is a masszívabb lökhárítóikkal, általában fényezetlen sárvédő-burkolataikkal, karosszéria-kiegészítőikkel és nagyobb, szabad magasságukkal tűnnek ki a tömegből. A hajdani kombi crossoverek hatalmas csomagtere és tágas utastere ugyanazt a kényelmet nyújtotta, mint az alapul szolgáló kombi testvértípusoké – ez manapság is elmondható. A crossoverekkel tulajdonosaik bátrabban letérhetnek a kiépített utakról, amit különösen nagyra értékelnek az aktív életet élő, sportkedvelő felhasználók, például egy-egy sportolásra, kirándulásra alkalmas helyszín megközelítésekor. No és persze városi használatban is egyszerűbb a szintkülönbségek leküzdése, mondjuk, ha parkoláskor fel kell állni az útpadkára, vagy ha a fővárosban a Róbert Károly körút felé visz az utunk.

1. Nincs több „padkázás”

Nyilván a crossoverek városi használata során tapasztalható előnyök adták az ötletet az autógyártóknak, hogy ne csak nagy kombik, hanem kisebb, városban praktikusabb típusokból is készítsenek crossovert. Ezek kifejezetten divatosak, hiszen megjelenésükkel abszolút hozzák a mai trendi SUV modellek stílusjegyeit, ám azoknál valójában ügyesebbek és remekül használhatók. A kisautókra épülő crossoverek tulajdonképpen a leginkább ideális városi járművek, hiszen többnyire emelt szabad magasságuknak köszönhetően kiválóan boldogulnak „városi terepen”, mégis ugyanolyan gazdaságosak és ugyanúgy könnyű velük a parkolás, mint bármely más kisautóval. Éppen ezért fiataloknak és nyugdíjaskorúaknak egyaránt remek társ lehet egy kis crossover.

©

2. Díjeső jár a méretéért

A Hyundai is éppen Európa legkeresettebb kategóriájában, a kisautók között kínál sokoldalú, gazdaságos és praktikus, mégis dögös, vonzó crossovert. Az egyebek mellett Arany Kormánykerék és Red Dot formatervezési díjjal is elismert Hyundai i20 alapváltozatánál vagányabb megjelenésű, mégis ésszerű és kiváló ár-értékarányú modellt keresőknek találták ki az Active kivitelt.

3. Kibírja a karcolásokat

A hagyományos i20 modellek megjelenésén túl ez mutatós légterelőt hord a csomagtérfedelén, műanyag ajtóvédői, lökhárítóbetétei és sárvédő-szélesítései jóvoltából kisebb sérülés esetén sem kell azonnal a fényezőműhelybe rohanni.

4. A tetőn viszi a sílécet, vagy a kenut

A tetőlécek pedig nem csak a látványt fokozzák, de az aktív életet élők sporteszközeinek szállítása is csupán egy pár keresztrúd felszerelésével megoldott. A választható erőforrások között is mindenki megtalálja a neki tetszőt, hiszen a dízel mellett szívó- és turbófeltöltős benzinmotor egyaránt szerepel a kínálatban.

©

5. Kilométer-korlátozás nélküli garancia jár hozzá

Ez a garanciatípus természetesen ehhez a Hyundai modellhez is alapáron jár, csakúgy, mint bármelyik másikhoz. Ha pedig az autó már a garanciális időszak alatt eladásra kerül, az 5 év garancia természetesen automatikusan átszáll az új tulajdonosra. Ezzel is jelentősen javul az autó értékállósága a használtautó piacon.