Invitech
Invitech

A technológiai újítások mára már életünk minden szegmensét érintik. Nincs ez másképp a mezőgazdaságban sem, különös tekintettel az olyan érzékeny terepekre, mint a tejhozamú szarvasmarha-tenyésztés. Egy Győr melletti ultramodern tejgazdaságban jártunk, hogy megmutassuk, miként lesznek elégedettebbek a tehenek egy vezeték nélküli hálózatnak és az arra épülő infokommunikációs megoldásnak köszönhetően.

A globális felmelegedés egyik hozadéka a meleg napok számának növekedése, aminek következménye a hőstressz, mely szorosan összefügg az állatok táplálkozási szokásaival, ilyenkor a tehenek is kevesebbet esznek, így kevesebbet is tejelnek. De hogyan lehet minderre felkészülni? Erre a kérdésre kerestük a választ alábbi videóriportunkban, melyben egy izgalmas összefogásra láthatunk példát, melynek főszereplői a rábapordányi tejgazdaság Holstein-tehenei és az Invitech Insights nevű, komplex rendszerű megoldása (IoT).Az oldalon elhelyezett tartalom az Invitech közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

Invitech BrandChannel

Elérni, hogy az iskola ne kudarc legyen

A Szociális Innováció Alapítvány InDaHouse programja négy éve foglalkozik Miskolc környéki falvakban élő hátrányos helyzetű, zömmel roma gyerekek felzárkóztatásával. Több mint száz önkéntesük személyesen és Skype-on keresztül is tanul velük, illetve már egészen pici kortól kezdve részt vesz a gyerekek korai fejlesztésében. A programot megalkotó és vezető szociális munkással, Benkő Fruzsinával beszélgettünk.