Jobline.hu

Csapatban dolgozol? Így védd meg a saját ötleted

A menedzserek szeretik a csapatmentalitás erényeit magasztalni, és úgy tartják, a csapatmunka nagyjából mindenre megoldás. Pedig előnyei ellenére túlzás lenne ezt állítani, hiszen a csapat-teljesítmény ritkán tényező az év végi egyéni teljesítményértékelés során.

Jobline.hu

Így írj jó önéletrajzot az életedből

Ha szeretnéd, hogy az önéletrajzod olvasója kapcsolódni tudjon a történetedhez, és behívjon egy interjúra, akkor az önéletrajzodat a történetmesélési szabályoknak megfelelően kell elkészítened. Nem is gondolnád, de ezzel az erőteljes stratégiával rendkívüli eredményeket érhetsz el.

Jobline.hu

Az álláskeresők 9 pontja, amire biztosan vevők a HR-esek

Már az állásinterjún is kiderülhetnek rólad azok a személyiségjegyek, melyek nagyot nyomhatnak a latba a kiválasztás során, ezért nem árt ezeket kidomborítani a beszélgetés alkalmával. Persze nem szabad gőgösnek tűnnöd, elég, ha észben tartod, mely tulajdonságok vonzóak a HR-esek számára, és ennek megfelelően, a saját tapasztalataidból vett példákkal válaszolsz a kérdéseikre. Melyik lehet igaz rád az alábbi 9 tulajdonság közül? Gondold át, hogyan tudnál kitérni rá, mielőtt interjúzni mennél!

Jobline.hu

Hogyan írjunk ütős motivációs levelet?

Egy jól megírt, lenyűgöző motivációs levél győzi meg a HR-est igazán arról, hogy behívjon egy interjúra. Sajnos a legtöbb motivációs levél gyenge és felejthető, legtöbbször pedig túl hosszú.

Jobline.hu

10 biztos jele annak, hogy ideje végre felmondanod

Ha arról ábrándozol, hogy vállalkozó leszel, vagy már találtál is egy jobb állást, akkor nem kérdéses, hogy itt az ideje váltani. De ezeken kívül akadhat számos más indokod is arra, hogy felmondj. Például az, hogy az élet túl rövid.

Jobline.hu

Így lelhetjük örömünket a munkában

„Hivatás, flow – szenvedélyesen szeretni azt, amivel a hétköznapokat töltjük” – fogalmazza meg röviden Szily Nóra, hogy neki mit is jelent a karrier. A sokszor negatív előjellel használt kifejezés ennek ellenére, mára alapköve lett a jövő tervezésének. Éppen ezért nem mindegy hogyan is közelítünk céljaink megvalósításához.

Jobline.hu

Megelégszik a tűrhető állással, vagy jobb lehetőséget szeretne?

Ma már nem számít kirívó esetnek, ha valaki egy-két éven belül munkahelyváltásra szánja rá magát. Gondolta volna, hogy az X generációs (1965 és 1975 között született) szakemberek 64%-a fontolgatja, hogy új kihívást keres magának? Mit tehet azért, hogy a gyakori újratervezés helyett olyan munkahelyet találjon, ahol biztosítják az elvárásainak megfelelő körülményeket?

Jobline.hu

Így lassítsd le az időt, hogy jusson másra is

Észrevetted már, hogy rohan az idő, ha sok a teendő? A feszített tempóban azonban nemcsak az időérzékelésed zavarodik meg, hanem számos fontos dologra nem tudsz koncentrálni, és az egész nap kifolyik a kezeid közül. Elárulunk pár stratégiát, amivel, ha megakadályozni nem is, de le tudjuk lassítani az idő múlását.

Jobline.hu

Ha ezt a 7 tippet betartod, biztosan elolvassák az önéletrajzod

Tudtad, hogy ha egy információra sem kapja föl a fejét a HR-es vagy a munkáltató az önéletrajzod kézhez vételétől számított 5-6 másodpercen belül, akkor megy a papír a kukába? Ennél több időt nem töltenek az önéletrajzok átnézésével, és ha ezalatt semmilyen érdekes információra nem akadnak, akkor esélyed sincs arra, hogy kiszúrják, milyen értékes munkaerő is vagy valójában. Egy jó önéletrajz rövid bekezdéseket vagy felsorolásokat tartalmaz; a hosszú, terjengős leírásoknak egyáltalán nem szentelnek figyelmet.

Jobline.hu

„Miért jelentkezett erre a pozícióra?” – 4 rossz válasz, amit jobb elkerülnöd

A HR-esek gyakran nem fedik fel, mi lehet a konkrét céljuk egy-egy kérdéssel. A „Miért jelentkezett erre a pozícióra?” tipikusan egy olyan kérdés, amelyre érdemes felkészülni, mert nagy valószínűséggel előkerül majd az interjú folyamán. Ráadásul nem is gondolnád, de a válaszod sok mindent elárul a képességeidről, rátermettségedről, a pozícióra való alkalmasságodról, melyek alapján az interjúztató értékelni fog téged.

Jobline.hu

5 tanács, hogy építsd nőként a karriered

Elenyészően kevés a női csúcsvezető, van olyan kormány, amely kizárólag férfiakból áll (a magyar), egyes szakmákban furcsállják, ha nők is próbálnak érvényesülni. Szemléletváltás kell az áttöréshez – a nők részéről is.

Jobline.hu

Hogyan találd meg a hozzád illő karriert?

Ugye Te is emlékszel még, amikor csillogó szemekkel és izgatottan, gondolkodás nélkül válaszoltál arra a kérdésre, hogy „Mi akarsz lenni, ha nagy leszel”? Doktor, felfedező, asztronauta, tűzoltó és még számtalan lehetőség kavargott egyszerre a fejedben, és a válasz a kérdésre, hogy melyik karrierutat választod, még nem tűnt olyan nehéznek, mint pár évvel később.

Jobline.hu

Te mennyit fektetsz önmagadba?

Sokszor gondolsz úgy a szakmai előlépésedre, mint rajtad kívülálló, a gazdasági környezetnek és versenyhelyzetnek kiszolgáltatott folyamatra? Pedig elképzelni sem tudod, mekkora befolyásod van rá.

Jobline.hu

Hol leszel 5 év múlva?

Felnőtt életünk legtöbb óráját munkahelyünkön töltjük, így kiemelten fontos, hogy munkánkban ki tudjunk teljesedni. Ez meglehetősen idillinek tűnik, és tény, nem könnyű eljutni odáig.

1 2 3 4 5 6

Az oldalon elhelyezett tartalom a Jobline.hu közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.