Samsung
Samsung

Itt a nyár, ilyenkor egymást érik a különféle nívós sportesemények, nem beszélve a meccsekről, amelyeket most közösen néz öreg és fiatal, férfi és nő. Adunk pár tanácsot, hogy a lehető legjobb körülmények között drukkolhassunk kedvenc csapatunknak.

Élénkzöld gyep, fehér csíkok és persze a kétszer tizenegy sportoló, akik legalább 90 percen keresztül szórakoztatják a nagyérdeműt minden este. Nem véletlen, hogy ez idő tájt tömve vannak a sportbárok, és a baráti társaságok is gyakrabban gyűlnek össze, hogy közösen szurkoljanak kedvenceiknek. De van olyan is, aki a munkája miatt nem feltétlenül teheti meg, hogy minden este leüljön a tévé elé, ilyenkor viszont jól jönnek a digitális videorögzítők, hogy aztán a hétvégén zavartalanul végig lehessen izgulni a mérkőzéseket. De hogyan tegyük mindezt úgy, hogy a lehető legélvezetesebb élményben legyen részünk?

A szemünk világa

A legfontosabb, hogy milyen távolságra ülünk a képernyőtől. Ez már régen is így volt, igaz, akkor még a katódsugárcsöves készülékek vibrálása miatt kellett óvni a szemünket. Ez ma már a múlté, azonban a modern tévéképernyőkkel sem mindegy, hogy honnan kísérjük figyelemmel az akciót.

Ökölszabályként elmondható, hogy sem 20 centiről, sem nagyon távolról nem érdemes nézni a HD-tévéket, hiszen akkor elvesznének azok a részletek, amelyek ezeket a készülékeket jellemzik. Körülbelül 1,2-vel ajánlott felszorozni a képernyő átlóját, így kapjuk meg az ideális nézési távolságot. Tehát egy 100 centi átlójú tévét körülbelül 1,2 méterről nézzünk a legjobb élmény érdekében. Ugyanez egy UHD, vagyis ultranagy felbontású kijelzőnél is igaz, hiszen itt még több finom részletről maradhatunk le, ha túlságosan messze foglalunk helyet.  

Aki pedig különösen kényes rá, hogy rendkívül élénk színeket lásson a képernyőn, jól teszi, ha még most gyorsan beruház egy QLED-technológiával felszerelt készülékre, hiszen ezzel nem csak a focimeccseket, de a kedvenc filmjeit, sorozatait is magas minőségben élvezheti majd. A legmodernebb változatok ráadásul a kábeleket is száműzik a nappaliból.

Az ideális nézőtér

Fontos a testhelyzet is, ugyanis az a legjobb, ha a hátunkat kényelmesen megtámasztjuk, a lábunkat pedig feltesszük egy puffra, vagy akinél nem szentségtörés, a dohányzóasztalra. Így a szemünket is kíméljük és egyetlen apró részletről sem fogunk lemaradni. Arra is figyeljünk – ha barátaink társaságában drukkolunk – hogy a kanapékat, foteleket félköríves alakban rendezzük el a tévé előtt, hogy mindenki mindent jól láthasson.

Drukkolni csak hűvös fejjel!

További fontos szempont a közérzetünk szempontjából a szoba páratartalma és hőmérséklete. Utóbbit 21 Celsius fokra érdemes belőni, körülbelül ennyi a mozik vetítőtermének hőfoka is. Ez kellemes a nyári melegben, így nem fogunk leizzadni, túlhevülni, akkor sem, ha egyszerre több meccset nézünk végig. A páratartalom legalább ilyen fontos, 40-60 százalék az ideális mérték. Ezt barométer segítségével ellenőrizhetjük, illetve a gyerekszobából „kölcsönkért” ultrahangos párologtató készülék használatával biztosíthatjuk.

Egy focimeccs lehet gasztronómiai élmény is!

Ki mondta, hogy a foci csak egy buta sport? Elvégre, egy kis rákészüléssel kész kulturális programot is kanyaríthatunk az estéből! Készüljünk fel a két térfélen játszó országra jellemző finomságokkal, így minden este igazi különlegesség lesz. Bár korábban már említettük a sört, mint a labdarúgó mérkőzések állandó kísérőjét, arra azért figyeljünk, hogy ne fogyasszunk túl sok alkoholt a meccsek alatt, ez ugyanis azzal fog járni, hogy állandóan a mosdóba kell majd ingáznunk, így lemaradhatunk az akcióról – persze a digitális videorögzítők korában ez már nem áthidalhatatlan probléma, de mégis jobb élőben látni egy nagy gólt, mint azután, hogy már hallottuk a többiek üdvrivalgását.

Egy kis kreativitással pedig még a gyerekekkel is megkedveltethetjük a labdarúgást, ők ugyanis készíthetnek saját gyártmányú zászlókat a kedvenc csapataiknak, de akár játszva gyakorolhatnak egy csomó mindent: például, ha megszámolják, hogy hányszor passzolnak a játékosok egy támadás alatt, vagy hányszor érnek a labdához a következő gól előtt. De akár az idegen nyelvekkel is ismerkedhetnek a különböző országok legalapvetőbb kifejezéseinek elsajátításával. Ugye, hogy mindjárt más hangulata lesz az esti meccsnek így?

Persze nem kell feltétlenül ennyire komolyra venni a figurát, a gyerekeket például meg lehet bízni azzal, hogy a két félidő közti szünetre keressenek olyan vicces tartalmakat, amelyek kapcsolódnak a mérkőzéshez. A Think with Google felmérése szerint ez meglehetősen gyakori, a tavalyi év során például 50 százalékkal ugrott meg a vicces sportvideók utáni kereslet, amikor valamilyen sporteseményt közvetítettek a tévében. A mostani nagy megmérettetésre való készülődés, várakozás jegyében pedig 90 százalékkal többen kerestek a leglátványosabb akciókat bemutató, úgy nevezett „highlight” videókra.

A mérkőzésekhez jó szórakozást kívánunk, a meccsek értékeléséért, a következő összecsapásokkal kapcsolatos esélylatolgatásért pedig kattintson bátran a hvg.hu Sport rovatára!

 

A közös meccsnézés akkor tökéletes, ha mindenki hibátlan vizuális élményben részesül, függetlenül attól, hogy a szoba melyik részén ül. A Samsung QLED TV nagy betekintési szögének köszönhetően a kép akkor sem torzul, ha csak a kanapé legszélén jut hely, és oldalról látjuk a képernyőt. A valósághű színek, az egységes és részletgazdag képminőség, valamint az ideális fényerő nyújtotta megnövelt kontraszt gondoskodik arról, hogy a QLED TV-vel minden mérkőzés valósághű élményt jelentsen.Az oldalon elhelyezett tartalom az Samsung megbízásából a HVG BrandLab közreműködésével jött létre. A tartalom előállításában a hvg.hu és a HVG hetilap szerkesztősége nem vett részt.

Samsung BrandChannel

Növelné otthona értékét? Ezekre lesz szüksége!

Bár az ingatlanok értéke mostanában elég magasan jár, néhány, nem túl drága eszközzel tovább gyarapíthatjuk lakásunk értékét, nem beszélve arról, hogy ezzel párhuzamosan kényelmesebb és fenntarthatóbb életet élhetünk bennük. Mutatjuk, mivel érdemes bővíteni otthonunk gépparkját.

Visszavásárolhatják lakásukat az eszközkezelő bérlői

Visszavásárolhatják lakásukat az eszközkezelő bérlői

„Mondtam, hogy ne csinálja!” - a bőnyi rendőrgyilkos felesége is hallható a segélyhívásról készült hangfelvételen

„Mondtam, hogy ne csinálja!” - a bőnyi rendőrgyilkos felesége is hallható a segélyhívásról készült hangfelvételen

Utoljára ülésezik a parlament, újabb tüntetés készül

Utoljára ülésezik a parlament, újabb tüntetés készül

Összevissza beszél a Google vezetője a titokzatos kínai keresőről

Összevissza beszél a Google vezetője a titokzatos kínai keresőről

Chuck Norris potom pénzért turnézott Budapesten

Chuck Norris potom pénzért turnézott Budapesten