A legrosszabb döntés az, ha nem döntünk valamiről

A legrosszabb döntés az, ha nem döntünk valamiről

Utolsó frissítés:

HVG Extra Business Szerző:

HVG Extra Business
HVG Extra Business

A HVG Extra Business legfrissebb lapszámában megszólaló közgazdászok, vállalkozók, pszichológusok, filozófusok szerint elég, ha az adott pillanatban az éppen megfelelő döntésre törekszünk.

©

Döntéseink mutatják meg, kik vagyunk, kivé, mivé válhatunk. Nemcsak azért, mert időről időre választanunk kell, mit tartunk elsődlegesen fontosnak az életünkben, a karrierünkben, hanem mert hétköznapi rutinunkat is behálózzák a folyamatos választási kényszerek.

Kivel találkozzunk, kivel ebédeljünk, inkább kire hallgassunk? Milyen információkra van szükségünk egy-egy döntéshez? Melyik a legmegfelelőbb termék, a személyiségünket legjobban kifejező autó, és elégedetté is tesz? Ezernyi apró tényező bonyolítja a kérdést: mikor – és főleg hogyan – hozunk jó döntést.

A HVG Extra Business legfrissebb lapszámában megszólaló közgazdászok, vállalkozók, pszichológusok, filozófusok szerint

elég, ha az adott pillanatban az éppen megfelelő döntésre törekszünk.

Minél inkább tisztában vagyunk azzal, mit akarunk, annál könnyebb lesz a lehetőségek szinte végtelennek látszó sorát kezelhető mennyiségűre csökkenteni. Mert bár látszólag a korlátlan választási lehetőség a szabadság ígéretét nyújtja, boldogulásunkat, boldogságunkat mégis az befolyásolja, mennyire vagyunk elégedettek a döntéseinkkel.

Olvasóinkat azzal igyekszünk segíteni, hogy sorra vesszük, tipikus döntési helyzetekben hányféle módon közelíthető meg a döntéshozatal folyamata, és mely tényezők segítettek már sikerre különböző embereket. Egy dolog biztos: a legrosszabb döntés az, ha nem döntünk valamiről, így ha elhatározzuk magunkat, az már mindenféleképp pozitívum.

Tartalmi ajánló a legfrissebb lapszámból: „Ha úgy érezzük, minden csodálatos, kezdjünk aggódni” (interjú Charles Handy filozófussal) | Daniel Kahneman életútja és úttörő kutatásai | Dizájngondolkodás az SAP-nél | Kik állnak a döntéshozók mögött? | Önismereti teszt karrierépítőknek | Átalakítások menedzselése | Döntéshozói típusok és befolyásolás a munkahelyen | Közösségi iroda dolgozó anyáknak | Motoros zarándoklat a Selyemúton | Mindfulness az üzleti világban | Vezetői technikák a Trónok harca sorozatban és még sok minden más 114 oldalon.

Keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, ajándékba elküldjük az Alkossunk maradandót! című könyvet! 

Aktuális lapszámunkat itt rendelheti meg. Ha érdeklik a gazdasági, üzleti témák, lájkolja a HVG Extra Business Facebook oldalát!