HVG Extra Business
HVG Extra Business

Négy éve kezdték, nemsokára pedig Szlovákiában terjeszkednek tovább. A gyerekbarát hinták forgalmazásával foglalkozó ecoBaby.hu webshop alapítója, László Ági tudatosan építette fel cégét. Kis lépésekkel indult, és a vásárlói igényekre reagálva fokozatosan fejlesztette az üzletet.

Az indulás akár klasszikusnak is mondható: a gyerekeivel otthon lévő kismama saját babájának keresett biztonságos, fejlesztőhintát. Miután megtalálta, tapasztalatait barátaival is megosztotta. Ennek során kiderült, hogy sokaknak van igénye hasonló termékre – így az ő kiszolgálásukra Ági létrehozott egy webáruházat.

"Akkor jött az ötlet és a lehetőség, amikor már vágytam a gyerekek mellett némi szellemi kihívásra. Családi tőkével és sok munkával indultunk. Három hónapon keresztül írtam azokat a blogtartalmakat, amelyekkel feltöltöttem az oldalt, és talán ennek is köszönhető, hogy hirdetés és marketing nélkül, gyakorlatilag a webshop indulása után rögtön érkeztek a vásárlók" – mesél a kezdetekről László Ági, az ecoBaby.hu tulajdonosa.

A szülők szájról szájra adták a hinta és a bolt hírét, úgyhogy csak jóval később jött el a pillanat, amikor Ági úgy gondolta, hogy a megrendelések számának növelése érdekében kipróbálja a Google-hirdetéseket is. "Fél évig én próbálkoztam, aztán profikra bíztam a feladatot. Gyorsan kiderült, hogy nekünk nagyon megéri ez a hirdetési forma, ugyanis megnégyszereződött a forgalmunk" – mondja a tapasztalatokról.

Szigorúan családi mikrovállalkozásról van szó, ahol nem alkalmazottakkal, hanem beszállítókkal dolgoznak. A fejlődést jelző komoly lépés volt, amikor a csomagolást és a logisztikát ki lehetett szervezni, és Áginak lett ideje az érdemi üzletépítésre. Először a színválasztékot kezdte bővíteni, aztán a hinták formájába vitt változatosságot, majd a termékekhez kapcsolódó kiegészítők is megjelentek. Mivel a hinták jó minőségűek, így alapvetően nem visszatérő vásárlók adják a rendelők körét.

„Bár az is igaz, hogy éppen most telt el három év az első hinták eladása óta, és a gyerekek többsége kinőtte az akkori darabokat, a szülők pedig újakat keresnek” – mondja a legfrissebb visszajelzésekről Ági. Állítása szerint az sem ritka, hogy a hintával elégedett szülők kisebb gyermeküknek keresnek újabb darabokat otthonra, nyaralóba, utazáshoz.

Ági – amellett, hogy a szájton hasznos tartalommal igyekszik segíteni a szülőket – a vásárolt termék mellé ajándék fejlesztő füzetet ad, a termékkel kapcsolatos állítások hitelességét pedig gyógytornász véleményével próbálja alátámasztani. A hintákkal szembeni bizalmat erősíti az a szolgáltatói gesztus is, hogy az ecoBaby.hu 30 napos visszavásárlási garanciát vállal. A termékeket Ági külföldi gyártóktól szerzi be, a kiválasztásánál fontos szempont a biztonság és a gyerekbarát kialakítás.

Jelenleg egy webshopot üzemeltet, de Ági idővel szeretne egy bemutatótermet is. Az ötlet létjogosultságát jelzi az is, hogy ezekben a hetekben indul a cég szlovákiai franchise webáruház-szolgáltatása. Az ecoBaby ma már nemcsak egy gyártóval dolgozik, hanem többféle terméket forgalmaz, de idővel ezen a szinten is komplexebb szolgáltatást szeretne az alapító.

„A kezdetekben havi 20 hintát adtunk el, ez a szám mára 110-re nőtt. A cég eltartja magát, de a fejlesztésekkel mindig óvatosak voltunk – többnyire a vásárlói igényekre reagáltunk, ahogy ez egy kicsi, családi vállalkozásnál lenni szokott. Vannak terveink, de jelenleg gyakorlatilag egy személyben viszem a céget, és ehhez mérten kell kijelölni a következő lépéseket” – mondja Ági, akit az idén először odaítélt, bátor és ötletes vállalkozásokat jutalmazó Széchenyi-Bridge-díj egyik jelöltje volt.

A fenti cikk a HVG Extra Business közreműködésével készült. A magazin legfrissebb száma a választás és döntés szépségeit és nehézségeit vizsgálja. Keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, ajándékba elküldjük az Alkossunk maradandót! című könyvet! 

Alternatívát kínál a hormonos fogamzásgátlásra - sikeres üzletasszony lett belőle

Újságírónak készült, az egyetem után biztosítási brókerként dolgozott, de a hormonmentes.hu alapítójaként lett sikeres és elégedett. Cserháti-Herold Janka egy hormonmentes fogamzásgátló eszközöket és testbarát intimhigiéniás termékeket forgalmazó webshop tulajdonosa.

Aktuális lapszámunkat itt meg is rendelheti. Ha érdeklik a gazdasági, üzleti témák, lájkolja a HVG Extra Business Facebook oldalát!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A kislánya óvodai menzapénzén spórolt, nyomoznak a NAV-os ellen

A kislánya óvodai menzapénzén spórolt, nyomoznak a NAV-os ellen

Két német műhold az egész Földet letapogatta, lenyűgöző lett az eredmény

Két német műhold az egész Földet letapogatta, lenyűgöző lett az eredmény

A miniszter lépjen félre! Ami az oktatásban fontos, azt kiszervezik az Emmi alól

A miniszter lépjen félre! Ami az oktatásban fontos, azt kiszervezik az Emmi alól

A hatályba lépett hajléktalanrendeletről ír a BBC is

A hatályba lépett hajléktalanrendeletről ír a BBC is

Átkutatják a hatóságok a szaúdi főkonzulátust, ahonnan Dzsamál Hasogdzsi eltűnt

Átkutatják a hatóságok a szaúdi főkonzulátust, ahonnan Dzsamál Hasogdzsi eltűnt

Athéni antifasiszták vernek meg egy magyar szurkolót egy netre feltett videón

Athéni antifasiszták vernek meg egy magyar szurkolót egy netre feltett videón