HVG Extra Business
HVG Extra Business
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A közösségi média különböző oldalaira egyszerű publikálást lehetővé tevő Buffer a teljes átláthatóság jegyében működik. A dolgozói fizetéseken kívül nyilvánosak többek között a cég bevételei, költségei és árazási modelljei, a csapat összetétele, az alkalmazottak által olvasott könyvek listája – és mindezek az adatok ráadásul a cég honlapján valós időben is elérhetők.

A Buffer vezetője, Joel Gascoigne szerint az átláthatóság a bizalom alapja, a bizalom pedig a hatékony csapatmunka feltétele. Állítása szerint a teljes nyitottság azt mutatja meg, hogy a cég átgondoltan és méltányosan jár el alkalmazottaival, akiknek így nem kell felesleges bizalmatlansági köröket futniuk, és a legjobb tudásuk szerint végezhetik munkájukat.

Az információk megosztása ezen felül a vállalati innovációt is erősíti (a cégnél bárki kezdeményezhet, a céltudatosságot el is várják), sőt tapasztalatuk szerint az átláthatóság a felhasználói lojalitásra is hatással lehet azáltal, hogy megmutatja a vállalat emberi oldalát.

Néhány példa a cég által közzétett adatokból

©
©

Egy hasonló magyar példa

Részben a Buffer átlátható modellje inspirálta a nemzetközi piacra dolgozó, digitális termékek dizájnját megálmodó magyar vállalat, a UX studio cégmodelljét is, amely három pilléren alapul: szabadság, átláthatóság és önszerveződés.

Az átláthatóság elve egy éve került be a UX studio vállalati értékei közé. Ennek értelmében minden dolgozó hozzáférhet a céges pénzügyi adatokhoz: láthatja a bevételeket, a fizetéseket és a szerződéseket. Emellett mindenki részesül a profitból: a UX studiónál a próbaidő letelte után a dolgozók részvényeket kapnak.

A HVG Extra Business friss számában megjelent cikkünkben részletesebben is beszámolunk a UX studió cégmodelljéről. Kíváncsi, hogyan segíthetik karrierjét vagy cégének sikerét a történetek, és hogyan aknázzák ki a sztorik erejét a profik? A HVG Extra Business friss számának középpontjában a történetmesélés áll. Keresse az újságárusoknál, vagy rendelje meg itt kedvezménnyel!

Ha érdeklik a gazdasági, üzleti témák, lájkolja a HVG Extra Business Facebook-oldalát!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szeviép-ügy: Botkának ez kínos lesz

Szeviép-ügy: Botkának ez kínos lesz

Mit tehet a cég, ha el akarja tüntetni a tagi kölcsönöket?

Mit tehet a cég, ha el akarja tüntetni a tagi kölcsönöket?

Kiderült, hogy melyik Chuck Norris kedvenc Chuck Norris-vicce

Kiderült, hogy melyik Chuck Norris kedvenc Chuck Norris-vicce

Magyar győztese van a bahreini MMA-világbajnokságnak

Magyar győztese van a bahreini MMA-világbajnokságnak

A kormány szerint Gruevszki különleges bánásmódot igényel, pedig nem terhes nő

A kormány szerint Gruevszki különleges bánásmódot igényel, pedig nem terhes nő

13 ember fagyott halálra szeptember óta

13 ember fagyott halálra szeptember óta