HVG Extra Business
HVG Extra Business
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minél sikeresebb egy családi vállalkozás, annál inkább szembesül azzal a problémával, hogy a rokonság már nem elég a cég irányításához. A HVG Extra Business két magyar családi vállalkozásnál kutakodott arról, hogyan kezelték a cég növekedésével előálló feladatokat.

Rugalmasabb döntéshozatal, erősebb elköteleződés, generációkon át felhalmozott tudás, stabil szervezet és stratégiai gondolkozás – Peter Leach Családi vállalkozások című könyve ezeket a tulajdonságokat emeli ki a cégforma erősségeként. E cégek alapvető tulajdonsága a más társaságoktól eltérő szervezet és irányítás, vagyis az, hogy a vezetők, de sokszor a munkavállalók is rokoni kapcsolatban állnak egymással. Az otthonról hozott közös értékeik, etikai elveik és viselkedésmintáik pedig érvényesülnek a munkahelyen is – írja a szerző.

Az ilyen típusú vállalkozások a növekedésük során eljuthatnak egy olyan fázisba, ami óhatatlanul együtt jár a családhoz nem tartozó alkalmazottak, vezetők bevonásával. Peter Leach szerint azok, akik ezeknél a cégeknél sikeresek tudnak lenni, általában olyan személyiségek, akik lelki alkatuknak köszönhetően be tudnak illeszkedni a magas elvárásokat támasztó munkakörnyezetbe. Leach a siker érdekében azt tanácsolja a családi vállalkozásoknak, hogy igyekezzenek szakmai alapokra helyezni a cég működését. Ez jelentheti például azt, hogy fokozottabban ügyeljenek a formalitásokra a szervezeten belül, többek között a teljesítményértékelésnél. Az objektivitáson túl fontosnak tartja, hogy a vezetők átgondoltan osszák fel a feladatokat és az erőforrásokat, legyenek előrelátók, és kezeljék hatékonyan a tulajdonjog átadását is.

Szétfeszített keretek

A családi vállalkozásból a professzionális vállalattá vezető utat járja a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. is. A céget 1920-ban alapította a Felvidéken a mai tulajdonos, Mészáros Vilmos édesapja. A cég – mint Gódi Attila ügyvezető, Mészáros Vilmos veje mondja – szerves fejlődésen ment keresztül, ami nem jelenti, hogy már az elejétől gyorsan növekedett volna. A bővülés a kilencvenes évektől indult be, és a cégnek ma már három országban vannak gyártókapacitásai.

©

Vagyis kinőtték a rokoni kereteket, így a család ma már csak a vállalkozás operatív irányításában vesz részt, mindössze négy fővel. A cél ma is az, hogy a tulajdonlás és az irányítás maradjon a család kezében – emeli ki Gódi Attila. Az ügyvezető több előnyt is felhoz érvként. Peter Leachez hasonlóan úgy látja: több generációnyi családtag együtt dolgozása nemcsak a felhalmozott tudás és tapasztalat átadásához járult hozzá, hanem mély szakmai és érzelmi elkötelezettséget is hoz. Ezen túl szerinte a családi cégeket általában a rugalmasabb döntések jellemzik, és a külső környezet megváltozásához is gyorsabban alkalmazkodnak.

Gódi Attila is látja azonban a mára szétfeszített kereteket: a külföldi gyárak és piacok irányítása olyan vállalatvezetési megoldásokat igényel, amilyenekben egy családi cégnek nem feltétlenül vannak tapasztalatai. Elkerülhetetlennek tartja a munkafolyamatok szabványosítását számtalan ponton (például a pénzügyekben és a logisztikában), ugyanakkor olyan, sajátosan nagyvállalati területek is fókuszba kerültek már a Terránnál, mint a beszerzés, a HR vagy az IT. Az új modell kialakítása pedig csak új kollégák belépésével valósítható meg, hiszen az eddigi működés nem termelte ki az új szakterületek munkatársait és vezetőit – mutat rá az ügyvezető.

Újfajta döntési mechanizmusok

Az irányítás megosztásának kérdésével szembesült a Varga Pincészet is, igaz, már a legelején. Ahogy a kis magyar családi cégek túlnyomó többségénél, kezdetben náluk is százszázalékos volt a tulajdonosi, döntéshozói arány. „A változás akkor jött el, amikor 1992 végén megvásároltuk a Badacsonyi Állami Gazdaság badacsonyörsi pincészetét. Mivel a családban nem volt diplomás borász szakember, már a kezdet kezdetén szükség volt középvezetői pozícióban alkalmazottat bevonni az irányításba” – idézi fel Varga Péter, a pincészet vezetője, egyik tulajdonosa.

A Varga Pincészetnek külföldön még nincs ugyan üzeme, ám egy borászat esetében az, hogy másik borvidéken is megjelenik, szintén újfajta döntési mechanizmust kíván. Mint Varga Péter magyarázza, a 2017 novemberében Feldebrőn átadott pincészetnél – amely az egri borvidék legnagyobb ilyen létesítménye – a stratégiai irányítás a badacsonyörsi központból történik, de az operatív döntéseket önállóan hozzák.

Általánosságban úgy látja, hogy a cég növekedésével párhuzamosan a tulajdonosi feladatkörök egyre inkább a szervezés, a stratégia és az ellenőrzés irányába tolódtak el. „Felmerült, hogy operatív szinten több családtaggal is jelen lehetne lenni, de ezeken a területeken van a legnagyobb szükség a legjobb szakemberekre, akik nem feltétlenül családtagok" – fogalmaz Varga Péter.

Gyükeri Mercédesz cikke teljes terjedelmében elolvasható a HVG Extra Business 2018/2-es számában.

Milyen módszerekkel kezelhetjük a családi vállalkozásokra jellemző kihívásokat? Hogyan tervezzük meg az utódlást? Hogyan teremthetjük meg a család értékrendjét tükröző vállalati kultúrát? Családi vállalkozások című könyvében Peter Leach tanácsadó sorra veszi, hogyan lehet harmonizálni a vállalkozás és a család szükségleteit. A könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Megkapta az utolsó parancsot a Kepler űrteleszkóp, örök álomba merült

Megkapta az utolsó parancsot a Kepler űrteleszkóp, örök álomba merült

Handó visszavág

Handó visszavág

Indul az ígéretdömping: kinek (nem) épül tovább a metró?

Indul az ígéretdömping: kinek (nem) épül tovább a metró?

Letiltotta az egyik dalt az X-Faktorból a jogtulajdonos

Letiltotta az egyik dalt az X-Faktorból a jogtulajdonos

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak