HVG Extra Business
HVG Extra Business
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az informatikus szakma elférfiasodása globális jelenség, amelyre világszerte keresik a megoldást. A HVG Extra Business cikke három hazai céges példát mutat be a női munkavállalók támogatására.

GE Digital: GE Women's Network

A GE Women's Network 60 országban, több mint 160 lokális munkacsoporttal segíti több mint 20 éve a nők előrelépését. A hálózat egyik célja annak az előítéletnek a megszüntetése, miszerint a technológiára épülő hivatások kizárólag férfiszakmák, és a cég azt szeretné elérni, hogy 2020-ra globálisan minél több nő dolgozzon műszaki területen.

A magyarországi Women’s Network csoport 400 nőből áll, akik rendszeres találkozók, tréningek keretében fejlesztik önmagukat és egymást. A résztvevők helyi, regionális és globális rendezvények során osztják meg tapasztalataikat arról, hogyan válhatnak sikeressé a munkahelyükön, teremthetnek egyensúlyt karrier és magánélet között, miként építhetik kapcsolataikat, segíthetik mentorként a fiatalabbakat. A tagság önkéntes, minden munkavállaló számára nyitott.

A GE Women's Network emellett Magyarországon évek óta támogat olyan programokat, mint a Lányok Napja vagy a Digitális Témahét. Az egyetemistákat szólította meg a Female Heroes in IT meetup című tavalyi rendezvényük, ahol az érdeklődők inspiráló történeteken keresztül ismerhették meg a szakmát sikeresen képviselő nőket, valamint saját szakmai lehetőségeiket. A rendezvény előadói közül a GE Women’s Network támogatta például a szakmai karrierjét annak a File Ágnesnek, aki a GE műszaki termékmenedzsereként lett csapatvezető, még 30 éves kora előtt. De jó példának számít a lapunknak a GE Women’s Network regionális vezetőjeként nyilatkozó Paál Laura is, aki négy különböző üzletágban és több funkcióban már több mint 18 éve építi a karrierjét a cégnél.

Ericsson: Fejlesztő programok és támogató csoportok

A sokszínűség olyan paraméter, amivel a tehetséget és az innovációt világszerte azonosítják – vallja az Ericsson, amelynek stratégiája, hogy munkavállalói bázisa és vezetői csapata változatos legyen. Elkötelezett így az iránt is, hogy minél több nő legyen a hagyományosan alulreprezentált információs és kommunikációs technológiában, és célja, hogy 2020-ig munkatársaik egyharmada nő legyen.

Fejlesztési programjaiban az Ericsson kiemelt figyelmet fordít az egyéni kihívások leküzdésére, és fontosnak tartja a nők megfelelő arányú képviseletét. Belső programjainak alapvető célkitűzése, hogy a résztvevők tapasztalati alapon tudjanak másoktól tanulni, ezért a tehetség- és vezetőfejlesztő programokat mentorálással és coachinggal egészíti ki. Míg a fejlesztési programokban a valós viszonyok leképezése az elsődleges, a támogató csoportokban a cég inkább arra koncentrál, hogy a hasonló helyzetben lévő kollégák megoszthassák egymással nehézségeiket és megoldásaikat.

„Nagy hatása van annak, ha ebben magas beosztású vezetők is részt vesznek, ezért szervezünk speciálisan nők számára vezetői klubokat. Ezekben a kollégáink Magyarországra látogató, magas beosztású ericssonos vezető nőkkel találkozhatnak kötetlen, inspiratív beszélgetések, vagy workshopok keretében. A svéd szervezetekben példaértékű a nők beágyazottsága a vezetők között, hosszú idők óta töltenek be kulcsfontosságú szerepet cégek vezetésében” – meséli Érsek Gizella képzési és fejlesztési vezető.

Az Ericsson coach csapata 2016 tavaszán indított el a vezetői coachingot az arra pályázó nőknek. Törekszik arra is, hogy megmutassa a fiatalabbak nőknek, hogy a telekommunikációs és informatikai terület igenis vonzó lehet számukra. A Programozd be a jövődet című program kiindulópontja, hogy a fiataloknak nincs reális képük a cégek működéséről, arról, hogy mit csinálnak például a programozók vagy a mérnökök. Ezt próbálják megmutatni a cég képviselői 2011 óta a Lányok Napja elnevezésű foglalkozásaikkal is, ahol szakmai bátorságra tanítanak minden érdeklődő nőt.

Microsoft: „FLOW” (Female Leaders On the Way)

Mentori lehetőség mindenki számára adott a cégen belül, és ezt a kollégák rendszeresen ki is használják, akár önkéntes mentorként, akár mentoráltként. A Microsoft kifejezetten hölgyek számára indított, európai szintű karriertámogató programja a FLOW (Female Leaders On the Way), amelybe azokat a tehetséges munkatársnőket vonják be, akikben vezetői potenciált látnak. A programra jelentkezők 2-3 tréningen vesznek részt, valamint mentorálásban is részesülnek.

„A kezdeményezésnek köszönhetően olyan szakmai hálózat épül ki nőknek, amelyben a résztvevők megoszthatják egymással élményeiket, problémáikat. A felek között így szorosabb együttműködés és bizalom alakul ki, és ezáltal jobban segítik egymást a munkájuk során. Cégünknél különösen fontosnak tartjuk, hogy a nők egymás példáiból is tanulhassanak, ebben segít nekik a FLOW” – mondja Szentpétery Boglárka, a Microsoft magyarországi HR-vezetője.

A Microsoft célja csökkenteni a nemek közötti különbségeket a természettudományos, technológiai, műszaki és matematikai (STEM) végzettséget igénylő szakmákban. A cég ezért is csatlakozik évről évre az Európai Kódolás Hetéhez, a Kódolás Órájához és az olyan eseményekhez, mint a DigiGirlz vagy a Girls in ICT Day, amelyek célja, hogy jobban megismertessék a lányokkal az informatika világát.

Kovács Bernadett cikke teljes terjedelmében a HVG Extra Business 2017/4-es számában olvasható el.

Miért nincs több női vezető? Miért sikeresebbek a férfiak? Sheryl Sandberg Dobd be magad című könyve nem vitatja a társadalmi korlátok szerepét, de önkritikusan elemzi, hogyan korlátozzák a nők, akarva-akaratlan, maguk is karrierjüket. A könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!