MTI Autó

Rövidített munkaidő a Daimlernél

Több tízezer alkalmazottja számára rövidített munkaidőt rendelt el hétfőtől a Daimler. A Mercedeseket is gyártó tekintélyes német autógyár az elmúlt hónapok rendkívül súlyos értékesítési nehézségei miatt határozta el a döntést.

hvg.hu Autó

VW Passat visszahívás kormányhiba miatt

A Volkswagen világszerte közel ezer VW Passat és Passat CC modellt hív vissza a kormányelektronika lehetséges meghibásodása miatt. A VW szóvivője útján a német auto-motor-sport.de-nek elmondta, hogy az akcióban 1000 jármű, Európa-szerte 450 VW Passat CC, Németországban pedig további 450 modell érintett.

hvg.hu Itthon

Maga páratlan, vagy páros? - videó

Vasárnap közlekedési korlátozásokat jelentettek be Budapesten. Nézzünk rá a rendszámunka: páratlan, vagy páros? A hvg.hu videósa az utcán kérdezősködött a szmogiradó első napján: ki, mit tud a rendelkezésről és mit gondol a fővárosi autóhelyzetről és tömegközlekedésről.

hvg.hu/MTI Autó

Ma csak a párosak

Páros napon - azaz ma, hétfőn is - csak a páros számra, illetve nullára végződő rendszámú autók közlekedhetnek a fővárosban, páratlan napokon pedig a páratlanok. A BKV sűríti járatait. Magas a szálló por koncentrációja.

MTI/hvg.hu Autó

Csak Európában van bajban a Skoda

Az autóértékesítés válsága ellenére a német Volkswagen-csoporthoz tartozó Skoda bővíti kapacitásait Európán kívül. A Skoda márkamenedzsere az Auto, Motor und Sportnak elmondta, hogy Kínában például a jelenlegi 50-60 ezres kibocsátást az idén meg akarják kétszerezni.

MTI Autó

Kikre nem vonatkozik a szmogriadó?

A szmogriadó miatt Budapesten vasárnap 11 órától elrendelt forgalomkorlátozások alól számos jármű mentesül, egyebek között a tömegközlekedési és a megkülönböztető jelzést használó járművek, továbbá azok, amelyek teljesítik a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeket.

MTI Itthon

Keddig nem várható, hogy javul a szmoghelyzet

Keddig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében, mert továbbra is gyenge légmozgásra, párás, borongós időjárásra kell számítani - mondta Fodor Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelző meteorológusa vasárnap a szmogriadó elrendelése kapcsán.

MTI Autó

Szmogriadó: sűríteni kell a BKV-járatokat

A BKV járatainak sűrítését szorgalmazza a vasárnap életbe lépett budapesti szmogriadó miatt a Levegő Munkacsoport, valamint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) külön-külön. A VEKE az elővárosi vonatok sűrítését sűrítését is javasolja, a MÁV-START a hétfői tapasztalatok alapján dönt.

Itthon

Összeül a Fővárosi Védelmi Bizottság

A szmoghelyzetre való tekintettel Demszky Gábor főpolgármester vasárnap délután négy órára összehívta a Fővárosi Védelmi Bizottságot - jelenti a HavariaPress.

MTI Itthon

Borult idő várható

Nagyrészt erősen felhős, illetve borult idő várható, főként az Északi-középhegység térségében és északnyugaton azonban időnként kevesebb lehet a felhő. Párás lesz a levegő, helyenként zúzmarás köd képződhet.

MTI Itthon

Miskolcon hétfőn ül össze a szmogbizottság

Miskolcon hétfőn ül össze a szmogbizottság egy esetleges riadó elrendelésének szükségessége miatt - mondta Csizmadia János, a miskolci önkormányzat építési és környezetvédelmi osztályának vezetője vasárnap.

MTI Plázs

Mi bajunk lehet a szmogtól?

A szálló por koncentráció növekedése jellemzően az általános őszi, téli meteorológiai helyzet és a közlekedési eredetű terhelés együttes következménye: számos egészségkárosító hatása lehet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, valamint a légúti és keringési betegségben szenvedők.

MTI Itthon

Marad a hideg idő

Szombaton erősen felhős és derült, napos területek egyaránt lesznek, vasárnap inkább már csak északnyugaton lehet néhányórás napsütés. Párás lesz a levegő, helyenként tartósan megmarad a zúzmarás köd. Csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt légmozgásra számíthatunk.

MTI Itthon

Szmogriadót rendeltek el Budapesten

Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten a főpolgármester; tilos a nyílt téri égetés, az autósoktól pedig önkorlátozást kér a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-hez eljuttatott közleményében szombaton.

hvg.hu Autó

Dögös az új Renault Mégane kupé és már akciózzák

Megérkezett hozzánk is a Renault Mégane új változata, amely szakít elődje formabontó vonalaival és inkább a japános, sportos trendek csábításának engedett. Szép és használható lett a kompakt jövevény, motorjai erősek és takarékosak, és az árversenyben sem áll rosszul. A kupé inkább csak csábításra való, cégautónak és mindennapi használatra az ötajtós a jó.

hvg.hu Autó

Kétnapos Ferrarit zúzott porrá Ronaldo - videókkal

Saját 200 ezer fontos új Ferrari 599GTB Fioranóját törte rommá tegnap Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál labdarúgója. Kocsiját a baleset előtt két nappal vette birtokba a támadó.


A címlapról ajánljuk