Vezettük a Volkswagen legszebb Bogarát, a Karmann Ghiát
Autó

Vezettük a Volkswagen legszebb Bogarát, a Karmann Ghiát

A Volkswagennél ki tudja, hogyan, de már az ötvenes évek végén ráéreztek arra, hogy nagyon jön az Édes élet korszaka. Fogták hát az autóipar legnagyobb példányszámban gyártott autóját, a Volkswagen Bogarat és az olaszokkal csináltattak belőle egy szívdöglesztő autót. Ez lett a Karmann Ghia.

MTI Itthon

Baleset: rendőr hajtott autójával a vonat alá

Dunaújváros rendőrkapitánya vezette azt a személygépkocsit, amelyik vasárnap hajnalban Dunaújváros és Budapest között egy személyvonat ütközője alá szorult - erősítette meg a rendőrség.

hvg.hu Autó

Fiat 500: amikor felnyerítenek a pónik

Ilyen háttérrel, ennyi rajongóval, gazdag történelemmel könnyű sikeresnek lenni - mondhatjuk az új Fiat 500-ra. De csakugyan megfelel a magas elvárásoknak?

automenedzser.hu Autó

Forza Fiat 500!

1957-ben egy igazi népautót dobott piacra a Fiat.

MTI Karrier

Kilencezer sztrájkoló nem dolgozik a Daciánál

Mintegy 9 ezren nem vették fel a munkát csütörtökön a román Automobile Daciánál. A negyedik sztrájknapon a szakszervezeti vezetők úgy nyilatkoztak, addig folytatják a munkabeszüntetést, amíg követeléseiket nem teljesítik.

MTI Itthon

Újabb sebességmérők az M1-esen

Újabb két fix telepítésű sebességmérő berendezést helyeztek üzembe az M1-es autópálya elválasztó sávjában, így az autópályán kialakított nyolc mérőhelyen lévő dobozok közül négyben már biztosan működik sebességmérő berendezés - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken.

MTI Itthon

Buszbaleset a 8-as főúton, több gyerek megsérült - fotókkal

Hárman, köztük egy gyerek sérült meg súlyosan abban a buszbalesetben, amely péntek reggel történt a 8-as főúton Rönök és Vasszentmihály között; a román felségjelű buszon 10-14 éves gyerekek utaztak, 13-an könnyebben megsérültek - közölte a katasztrófavédelem és a Vas megyei rendőrség az MTI-vel.

MTI Autó

Megfeneklett a lízingcsalókkal szembeni védekezés

A Magyar Lízingszövetség – a Bankszövetséggel egyetértve - átfogó, a finanszírozási szerződéseken túlmutató, összehangolt intézkedéseket javasol az autólízing üzletkörben - közölte a szakmai képviselet csütörtökön az MTI-vel.

hvg.hu Autó

Lenyeltek egy forintot a benzinkutak

A mára virradóra várt 4-4 forintos benzin- és gázolajár-csökkentést nem mindegyik töltőállomás hajtotta végre: több nagy hálózat is csak 3-3 forintot módosított árain, jobbára csak a hálózatoktól független magánkutak voltak következetesek a mai napi árcsökkentésben.

MTI/hvg.hu Autó

Szerbia felé kacsint a Volkswagen

A német Volkswagen járműgyártó üzemet szeretne Szerbiában - értesült a Handelsblatt című német üzleti lap, mely szerint ehhez esetleg a kragujevaci Zastava autógyár kapacitásait szerezné meg a Volkswagen. A Zastava szerepel a szerb kormány privatizációs terveiben, a gyártó iránt érdeklődik a General Motors, a Ford, a Fiat, sőt az indiai Tata és a kínai FAW vállalat is.

hvg.hu Autó

Audi-teszt: a kupék királya

Az Audi A5 nem a takarékos kedvű nyugdíjasok autója, hanem az ifjú titánoké, akik úgy hajszolják a tőkét, mint ahogy az élvezeteket. E két tevékenység között szeretnek autókázni, ebben partner az A5 és társ a bivalyerős dízelmotor.

MTI Autó

Sok volt a húsvéti baleset, de csak feleannyian haltak meg

A személyi sérüléssel járó balesetek száma 32 százalékkal, a halálos balesetek száma 55,5 százalékkal csökkent húsvétkor az elmúlt évi adatokhoz képest - közölte Oberling József ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján, ahol beszámolt a rendőrség háromnapos húsvéti közlekedésbiztonsági akciójának eredményeiről.

MTI Gazdaság

Az indiai Tatáé a Jaguar és a Land Rover

Az indiai Tata Motors veszi meg 2,3 milliárd dollárért a Ford két luxusmárkáját, a Jaguárt és a Land Rovert - jelentették be szerdán. Az ügylet lezárása június vége felé várható.

HavariaPress Autó

Kisiklott a fogaskerekű

Kisiklott a fogaskerekű vasút egyik szerelvénye a városmajori végállomáson.