MTI Itthon

Hazamennek a fuvarosok

Befejeződött a fővárosi behajtási díjak elleni demonstráció a budapesti 56-osok terén, a teherautók már elhagyták a tiltakozó akció helyszínét - tájékoztatott Klinka László, a Közúti Fuvarozók Érdekvédelméért Nonprofit Kft. egyik ügyvezetője.

MTI Autó

Hetven kamion, tiltakozó fuvarosok a fővárosban, egérút nincs

A Közúti Fuvarozók Érdekvédelméért Nonprofit Kft. szervezésében megkezdődött a közúti fuvarozók demonstrációja Budapesten az 56-osok terén hétfőn reggel. A fuvarozók a fővárosi behajtási engedélyrendszer idei módosítása ellen tiltakoznak. Akadozik Budapest forgalma.

hvg.hu Autó

Hogyan vezessen sötétben?

Az autóvezetőktől kiemelt figyelmet igényelnek az esti vagy éjszakai vezetés. Az ADAC német autóklub felmérése szerint a halásos balesetek több mint negyven százaléka éjszaka következik be, annak ellenére, hogy ebben a napszakban csupán a szokásos forgalom negyede jellemzi az utakat. Ez a statisztika a magyar közlekedésre is jellemző.

MTI/hvg.hu Autó

Idén 8500 új munkahelyet tervez a Volkswagen

Átalakítási programját követően az idén már 8500 új munkahely létesítését tervezi a Volkswagen-csoport világszerte. A Volkswagennél jelenleg 329 ezren dolgoznak, ebből 169 ezren Németországban.

MTI/hvg.hu Autó

Hogyan halt meg Rudolf Diesel?

Százötven éve, 1858. március 18-án született Párizsban Rudolf Diesel német gépészmérnök, a róla elnevezett belső égésű motor feltalálója.

hvg.hu Autó

Óvatosan az autómosóban

A rendszeres autómosás jót tesz a járműnek, hiszen olyan helyekről is eltávolíthatja a berendezés könnyen a piszkot, amelyhez igen nehéz hozzáférni. Télen, a sózás miatt különösen ajánlott a mosás, hiszen így megkímélheti autóját a rozsdától. Ugyanakkor nem árt megjegyezni, a túl gyakori gépi mosás árthat a járműnek. Ha azonban néhány tanácsot megfogad, elkerülheti a bajt.

MTI Autó

Drágábban taxizhatunk Ferihegyre

A Budapest Airport (BA) kizárólagos taxiszolgáltatója, a Zóna-Service Zrt. 300-800 forinttal emelheti az árait március 15-tól, miután a ferihegyi repülőteret üzemeltető társasággal kötött szolgáltatási szerződés alapján ilyen mértékű áremelést hagyott jóvá a BA menedzsmentje - közölte Szollár Domokos, a BA Zrt. kommunikációs vezetője.

MTI Itthon

Öt ezrelék véralkohol alatt lehet majd vezetni?

További szigorításokat javasol az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az ittas vezetőkkel szemben, ám a közlekedésrendészet vezetője azt ígéri: ha a mai szint harmadára csökken Magyarországon az ittasan okozott balesetek száma, a rendőrség kezdeményezni fogja, hogy egy pohár sörrel vagy borral a magyar autósok is vezethessenek - közölte pénteken a Népszabadság.