szerző:
hvg.hu

A bajor paripa immár 31 esztendős, de simán megér annyi pénzt mint egy vadonatúj BMW M2.

A 80-as években az Alpina az 528i és 535i modellekre építette a B7 Turbo nevezetű sportszedánt, mely sorozat mindössze 278 darabot számlált. Készült azonban négy darab olyan B7 Turbo is, mely az említett kiindulási alapoknál durvább, E28-as BMW M5-re épült, és ennek a kvartettnek az egyik tagja most eladósorba került.

©

A 13 éve Németországból Kanadába került, ötsebességes manuális váltós példány eddig mintegy 203 ezer kilométert hagyott maga mögött. 3,5 literes lökettérfogatú soros hathengeres motorján egy nagy K27-es turbófeltöltő található, melynek köszönhetően nem kevesebb mint 320 lóerő jut a hátsó kerekekre.

©

Az eredeti fényezést viselő, megkímélt állapotú, 17 colos kerekeken guruló Alpina B7 Turbora még egy napig lehet licitálni - cikkünk írásakor 64 ezer dollár, vagyis átszámítva mintegy 18,7 millió forintnál tart a licit.

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!