szerző:
hvg.hu

Nem ért egyet a kerület vezetése azzal, hogy mostantól tilos balra kanyarodni a Pomázi úti kereszteződésben.

Mint azt reggel megírtuk, a Bécsi úton a város felé vezető autósok eddig szabályosan, telezöld jelzés mellett kanyarodhattak a kétsávos út belső sávjából a Pomázi útra. (Még ezt az állapotot ábrázolja borítóképünk is.)

Hétfőtől azonban megváltozott a forgalmi rend: ezentúl már tilos balra kanyarodni, amire jól látható módon elhelyezett új, kötelező haladási irányt jelző táblák hívják fel a figyelmet.

A III. kerület vezetése nem ért egyet az intézkedéssel, szerintük a Főváros egyoldalúan változtatta meg a forgalmi rendet a Bécsi úton. Az erről szóló, lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a polgármester sajnálatosnak tartja, hogy a kerületet érintő fontos változtatásokról, mint például az 1-es villamos meghosszabbításának elmaradásáról, az utóbbi időben kizárólag a sajtóból értesül a kerület vezetése. A Polgármesteri Hivatal azt is hozzáfűzte, hogy nincsen kamera a kereszteződésnél, így nem is bírságolnak.

Az eddigi telizöldes forgalmi rend, vagyis a szembejövő forgalom kötelező bevárása miatt a kereszteződés előtt gyakran feltorlódott a város irányába tartó forgalom, de hivatalosan nem ez az oka a mostani változásnak, hanem a balesetmegelőzés. Pedig a dolog érdekessége az, hogy ez a kereszteződés is azon az útvonalon fekszik, amin – egyes értesülések szerint – Tarlós István főpolgármester reggelente dolgozni jár autójával.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A meleg miatt drágul az áram

A meleg miatt drágul az áram

Trump nem hisz a CIA-nak

Trump nem hisz a CIA-nak

A magas árak és a korrupció miatt vonultak utcára Bulgáriában

A magas árak és a korrupció miatt vonultak utcára Bulgáriában

Tarlós: Márciusban adhatják át a 3-as metró északi szakaszát

Tarlós: Márciusban adhatják át a 3-as metró északi szakaszát

Új madárfaj érkezett Magyarországra – fotó

Új madárfaj érkezett Magyarországra – fotó

6000 napig bírja az új Xiaomi-csúcstelefon csúszkás megoldása – videó

6000 napig bírja az új Xiaomi-csúcstelefon csúszkás megoldása – videó