szerző:
hvg.hu

Kicsit olyan ez, mint egy puzzle, melynek egyes részleteit nem sikerült hibátlanul kirakni. De persze van mód az újrapróbálkozásra.

Az elmúlt napokban komoly port kavart a hír, miszerint Debrecenben BUSZ helyett BUZS feliratot sikerült felfesteni a buszsávra, mi pedig kiderítettük, hogy hogyan is történhetett ez a nem sokkal később szerencsére gyorsan javított aszfalt-nyomdahiba. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy az alábbi zavart az erőben vajon mikorra sikerül majd orvosolni Győrben:

©

Jól látszik, hogy a gyalogos-átkelőhely egyes felfestései egy kicsit összekavarodtak, és olyan érzése lehet a gyanútlan szemlélődőnek, mintha a zebra pixelről pixelre próbálna megszökni.

Könnyen kikövetkeztethető módon csatornajavítási munkákat végeztek az út ezen szakaszán, melyet a csatornafedél környéki friss aszfalt is jelez. Ennek folyományaként a térkövek egy részét is fel kellett szedni, a munka végeztével azonban nem sikerült úgy visszahelyezni a puzzle darabkákat, ahogy azokat a felfestésük indokolná.

Akad persze más magyarázat is. "Ez egy fejlett, geo-mechanikus Tetris játék, amelynek az a lényege, hogy a többnyire diplomás útburkolóknak, a baloldali szürke trapézban (start mezőben) úgy kell elhelyezniük az építőelemeket, hogy a lemeztektonikai kéregmozgások, azokat 25 éven belül, szabályos oszlopokba rendezzék. Ezt borzasztó nehéz kivitelezni! Az utolsó 2 oszlop 87,6%-on áll, az alattuk lévőből pedig már csak 2 sor hiányzik, de a kövek épp odatartanak. A játékosoknak még 5 hónapjuk van hátra a ciklusból, ha addig minden elem a helyére kerül, akkor egy szinttel feljebb léphetnek" – vélekedett Zsolt a Facebookon.

"Így működik az ország, na" – fogalmazta meg tömören a véleményét Balázs. "A burkolók ezt szándékosan csinálják. Egyfajta lázadás, rendszerbomlasztás, anarchizmus" – vélekedett egy másik Balázs.

"És azt senki sem gondolja, hogy a terv volt ilyen? És a melósnak mennyire kellett figyelni, hogy pontosan tervszerűen készüljön el?" – teszi fel a költői kérdéseket Tibor. Gábor szerint pedig: "Hát, nem az a dögunalom, az biztos. Homo ludens."

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ki beszél már szenzorszigetről? Izgalmas megoldást talált ki helyette a Samsung

Ki beszél már szenzorszigetről? Izgalmas megoldást talált ki helyette a Samsung

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

Magyar tévéfilm nyerte az Európa legjobbjának járó díjat

Magyar tévéfilm nyerte az Európa legjobbjának járó díjat

Fotók: mint egy durva sci-fi játékban, úgy dolgoznak az amerikai katonák

Fotók: mint egy durva sci-fi játékban, úgy dolgoznak az amerikai katonák

Demeter Márta: az adatok nem titkosak, legfeljebb a kormány titkolódzik

Demeter Márta: az adatok nem titkosak, legfeljebb a kormány titkolódzik