A sínek között gyalogolnak haza az utasok – a hó a vasúti közlekedést is sújtja

A sínek között gyalogolnak haza az utasok – a hó a vasúti közlekedést is sújtja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A november végi havazás nemcsak az autósok életét nehezíti meg, hanem a vonattal közlekedőkét is.

Az elmúlt órákban az ország északi részén tartósan és kiadósan havazott, a hóréteg vastagsága egyes helyeken a 25 centimétert is meghaladja. A télies útviszonyok országszerte megnehezítik az autósok életét, és a hótól roskadozó fák miatt van, ahol a vasúti közlekedés is akadozik.

Az alábbi felvételek Szokolya és Berkenye között, valahol Pest és Nógrád megye határán készültek, ahol a vonatpályára belógó ágak miatt a szerelvény megállásra kényszerült, az utasok pedig gyalog indultak haza a sínek között.

©

 

©
©
©

A MÁV a honlapján azt írja, reggel több helyen is fa dőlt a vasúti pályára a Vác–Balassagyarmat-vasútvonalon. A kimaradó szakaszokon a közúti helyzet miatt vonatpótlóbusz nem tud közlekedni. Emiatt jelentős késésekre kell számítani. Szintén fa dőlt a sínekre a Balassagyarmat–Aszód-vasútvonalon is, itt az akadályt már eltávolították, a menetrend dél körül helyreállt. A Vác–Balassagyarmat-vonalon Vác-Szokolya között is eltávolították az egyik kidőlt fát, de Nagyoroszi és Drégelypalánk között továbbra is szünetel a forgalom.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.