szerző:
hvg.hu

Akadnak olyan élethelyzetek, amikor a régi szovjet technika nélkül teljesen megáll az élet. Mutatunk egy ilyet.

Az alábbi videó egyik főszereplője egy 2014-es gyártmányú Nissan Patrol, mely Örményországban szorult helyzetbe került: teljesen elakadt a tengelyig érő sárban. Még szerencse, hogy a közelben volt a felvétel másik főszereplője, egy 1972-ben készült UAZ-469-es, mely egy vontatókötél segítségével kimentette a dagonyából a jelentősen frissebb fejlesztésű japán terepjárót:

Az UAZ-469 immár 47 éve folyamatosan kapható a piacon, sőt, még hazánkban sincs akadálya annak, hogy vadonatúj, 0 kilométeres "parancsnoki" UAZ-t vásároljunk. Az már más kérdés, hogy a régi szovjet terepjárónak alaposan megkérik az árát: kiviteltől függően mintegy 6-10 millió forintba kerül egy ilyen, lényegében bármilyen terephelyzettel könnyedén megküzdő járgány.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!