Megújul a Ford Mondeo, mutatjuk, hogyan változik a szebb és okosabb típus

Megújul a Ford Mondeo, mutatjuk, hogyan változik a szebb és okosabb típus

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Volkswagen Passat egyik legfőbb riválisának felvarrják a ráncait, érkezőben az új Mondeo, ami akár zöld rendszámot is kaphat.

Az általunk a közelmúltban a Vignale abszolút top felszereltséggel tesztelt aktuális Ford Mondeo nálunk kapható verziója 2014-ben tűnt fel a piacon és azóta lényegében teljesen változatlan formában kapható. Nyílt titok, hogy hamarosan érkezik a típus ráncfelvarrt változata, melynek előfutára a New York-i Autószalonon most leleplezett új Ford Fusion, mely a típus amerikai változata. Íme:

©

Az amerikai piacon immár második alkalommal faceliftelt modell elsősorban módosított hűtőrácsáról, új LED-es fényszóróiról, megújult ködlámpáiról, illetve krómbetétes hátsó lámpáiról ismerszik meg. Belül javítottak a minőségen és mostantól gazdagabb alapfelszereltséggel rendelkezik a modell.

Az automataváltó hagyományos váltókarját egy tekerőgombra cserélték, ezenkívül megérkezett a fedélzetre az Alexa nevezetű digitális asszisztens is, mely egyszerű hangutasításokkal kezelhető.

©

A plugin hibrid modellben egy új 9 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor található, melynek révén egy feltöltéssel mintegy 40 kilométeres távolság tehető meg tisztán elektromosan. Ez pedig hazánkban elegendő ahhoz, hogy a típus megkapja a számos kedvezménnyel járó zöld rendszámot.

©

Az USA-ban a csúcsot a Fusion V6 Sport jelenti, melynek 2,7 literes EcoBoost V6 motorja 325 lóerős teljesítménnyel, illetve 514 Nm-es nyomatékkal rendelkezik. A hatsebességes automataváltós típushoz alapáron jár az összkerékhajtás.

Az Európának szánt új Ford Mondeót már javában tesztelik, legalábbis a közelmúltban felbukkant első kémfotók ezt bizonyítják. Több mint valószínű, hogy az új Mondeo valamikor 2019-ben érkezik meg a hazai szalonokba.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.