szerző:
hvg.hu

Önzetlen kamionosok fogtak össze Detroitnál, hogy megmentsék egy öngyilkosságra készülő férfi életét.

Tizenhárom kamion sorakozott fel egymás mellett az Egyesült Államok Michigan államában, Detroitnál, egy többsávos úton: így akarták megmenteni a férfit, aki le akart ugrani az ottani felüljáróról.

A Michigan állami rendőrség Twitter-oldalán közzétett fotón látszik, hogy az autópálya egyik oldalán hét, a másik irányban hat kamion sorakozott fel egymás mellett szorosan. Eleinte egy teherautó állt meg a felüljárónál, majd a többi érkező is csatlakozott. Bár rések maradtak a teherautók között, és a férfi akár bele is eshetett volna valamelyikbe, ha ugrik, de nem ugrott. A USA Today szerint sikerült végül lebeszélni ugyanis arról, hogy butaságot csináljon.

A rendőrök megköszönték a segítséget a kamionsofőröknek. Helyi idő szerint kedd hajnali 1-től 3 óráig tartott a lezárás.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!