Itt a BMW iX3: villanymotoros új divatterepjáró, 400 kilométeres hatótávval

Itt a BMW iX3: villanymotoros új divatterepjáró, 400 kilométeres hatótávval

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az aktuális X3-asra épülő új divatterepjáró 100 százalékban elektromos meghajtással rendelkezik.

A BMW a Pekingi Autószalont használta fel arra, hogy fellebbentse a fátylat vadonatúj villanyautójáról. A keresztségben BMW iX3 nevet újdonság a nemrégiben debütált X3-as SUV modellre épül, de a platform új hátsó segédkeretet kapott, ily módon csináltak ugyanis helyet az akkumulátorcsomagnak és a villanymotornak.
©

Az elöl új veséket, hátul pedig kék diffúzorbetétet kapott iX3 teljesítménye 270 lóerő. Az energiát egy 70 kWh kapacitású aksipakkból nyeri az autó, mely egy feltöltéssel a WLTP tesztciklus szerint mintegy 400 kilométeres távolságot képes megtenni.

©

A bal első kerékjárati ív mellett elhelyezett töltőaljzat révén akár 150 kW teljesítménnyel is tölthető a megfáradt telep, ily módon pedig alig 30 percig tart egy teljes töltés. A jelenleg használatos villámtöltők egyelőre még csak 50 kW-ot tudnak, de 1-2 éven belül több száz 150 kW-os töltőt fognak üzembe helyezetni Európában.

©

A BMW iX3 egyelőre még csak egy koncepcióautó, de nagyon közeláll a hamarosan érkező végleges verzióhoz. Utóbbi várhatóan valamikor 2019-ben kerül forgalomba, Kínában fogják gyártani, legfőbb riválisa pedig a Mercedes EQC lesz.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.