szerző:
hvg.hu

Marchionne nem is olyan rég még teljesen más véleményen volt az ágaskodó lovacskás SUV-ról.

Alig több mint 2 esztendeje, 2016 elején Sergio Marchionne, a Ferrari első embere azt válaszolta egy újságírói kérdésre, hogy "előbb le kell lőniük". A kérdés pedig az volt, hogy a Ferrarinak lesz-e divatterepjáró kategóriás modellje.

Azóta nagyot fordult a világ a cégvezérrel, hiszen a tavaly nyári pletykákat követően októberben már ő maga erősítette meg azon híradásokat, miszerint egészen biztosan érkezik az első akár terepen is használható Ferrari.

Most pedig ott tartunk, hogy a Ferrari felgyorsította az egyelőre meglehetősen titokzatos újdonság fejlesztését, melynek köszönhetően még az eredetileg tervezett 2020-nál is hamarabb jön majd a SUV kategóriás Ferrari.

Az exkluzivitás megőrzése érdekében a még 2019 vége előtt bemutatkozó újdonságból a többi Ferrarihoz hasonlóan nem kívánnak hatalmas mennyiséget gyártani. Pletykák szerint a Ferrari crossovere egy rendkívül könnyű alumínium platformos modell lesz, melynek meghajtásáról egy V8-as benzinmotor, illetve egy fejlett hibrid hajtáslánc fog gondoskodni. Az egyelőre ismeretlen nevezetű újdonság hátsó ajtajai állítólag nem a megszokott módon, hanem ellentétes irányban fognak nyílni.

A Ferrari tehát végül beadta a derekát, csakúgy, mint korábban a Porsche, a Bentley vagy a Rolls-Royce. Azért akadnak kivételek, vagyis olyan cégek, melyek kategorikusan nemet mondanak a SUV-okra. Ilyen például a McLaren, a Koenigsegg és a Bugatti, legalábbis egyelőre mindenképpen.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egyre népszerűbb Budapesten a sétaturizmus

Egyre népszerűbb Budapesten a sétaturizmus

Nem a nevelt fia kapta a megbízást, leállította az építkezést egy borsodi polgármester

Nem a nevelt fia kapta a megbízást, leállította az építkezést egy borsodi polgármester

Havas Henrik visszatér

Havas Henrik visszatér

Máris eltűntek a hajléktalanok a Deák térről

Máris eltűntek a hajléktalanok a Deák térről

Itt a HVG 2019-es középiskolai rangsora, az élen a Radnóti Miklós Gimnázium

Itt a HVG 2019-es középiskolai rangsora, az élen a Radnóti Miklós Gimnázium

Szaúd-Arábia elismerheti, hogy vallatásba halt bele az eltűnt újságíró

Szaúd-Arábia elismerheti, hogy vallatásba halt bele az eltűnt újságíró