Ritkán mutatnak be ennyire menő Legót: itt a 127 ezer forintos hatalmas Bugatti Chiron

Ritkán mutatnak be ennyire menő Legót: itt a 127 ezer forintos hatalmas Bugatti Chiron

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több ezer apró műanyag alkatrész ritkán okoz akkora élményt mint jelen esetben, hiszen ezúttal egy 800 millió forintos sportkocsi élethű kicsinyített mását lehet megépíteni belőlük.

A Bugatti Chiron egy 1500 lóerős hipersportkocsi, mely elsősorban 8 literes W16-os négyturbós benzinmotorjáról, 2,5 másodperces 0-100-as gyorsulási szintidejéről, illetve messze 400 km/h feletti végsebességéről ismerszik meg. Illetve arról, hogy mintegy 800 millió forintot kérnek el érte.
©

Ma délelőtt viszont lelepleztek egy olyan Bugatti Chiront, melyért csak 127 ezer forintot kell fizetnünk. Igaz cserébe nem egy vezethető autót, hanem csak egy 1:8 méretarányú Lego-járgányt kaphatunk. De milyet!

©

A 42083-as számú Lego Technic Bugatti Chiron egész pontosan 3 599 alkatrészből áll és összetettsége miatt a 16+ éves korosztálynak ajánlja a gyártó. Az 56 centiméter hosszú, 25 centiméter széles és 14 centiméter magas replika bonyolult részletekkel és egyedi vonásokkal van tele.

Ezek közé tartozik többek közt az aktív hátsó szárnnyal rendelkező aerodinamikus karosszéria, a küllős kerekek alacsony profilú gumikkal, a részletesen kidolgozott pilótafülke mozgatható sebességváltóval, és a részletgazdag W16 motor, melynek a márka hagyományaihoz híven mozognak a dugattyúi.

Minden egyes modell egyedi gyártási számmal rendelkezik, amit gondosan elrejtettek a motorháztető alatt. A szett továbbá tartalmaz egy sebességkulcsot is, amellyel a hátsó légterelő mozgatható.

©

Az exkluzív gyűjtői dobozban szállított Lego Technic Bugatti Chiron június 1-jétől kizárólag a Lego store-okban és a gyártó webshopjában kapható, kiskereskedelmi forgalomban pedig augusztus 1-jétől lesz elérhető széles körben.

Megjegyzendő, hogy nem ez az első Legóból készített Bugatti Chiron. Az egy ideje már forgalomban lévő Lego 75878-as szett a Speed Champions sorozat részeként jelentősen kisebb méretben és 5 ezer forint körüli áron kapható.

©

 

©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.