Schumacher fia ismét Magyarországon – most hétvégén találkozhatunk vele

Schumacher fia ismét Magyarországon – most hétvégén találkozhatunk vele

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hétszeres F1-világbajnok fiatalabb gyermeke a Hungaroringen mutatja meg vezetési tudását, mégpedig az F3-ban.

A 2013 végén súlyos síbalesetett szenvedett és azóta folyamatos rehabilitáció alatt álló Michael Schumachernek két gyermeke van: Gina-Maria 1997-ben, Mick pedig 1999-ben született. Utóbbi fiúgyermek apja nyomdokain haladva évek óta autóversenyzéssel foglalkozik, és tavalytól a Formula–3-as sorozatban áll rajtvonalhoz.

A most hétvégén a Hungaroringen megrendezendő DTM versenyek betétfutamain az F3-as mezőny is megtekinthető lesz a mogyoródi aszfaltcsíkon, így többek közt a fiatal Schumachert is láthatjuk majd versenyautójában.

A nyilvánosságot kerülő, karrierje elején különböző álneveken versenyző Mick nem először köröz majd a ringen, ugyanis tavaly márciusban egy előszezoni teszten, majd pedig a tavaly júniusi F3-as futamon már megismerkedhetett a magyar pálya vonalvezetésével.

A kis Schumi a 2017-es bajnokságban a tizenkettedik helyen végzett.

©

A Prema Theodore Racing versenyzőjeként Mick eddigi legjobb 2018-as eredménye egy hetedik hely volt a szezonnyitó paui versenyhétvége harmadik futamán.

A tízfordulós és összesen harmincfutamos Formula–3-as bajnokság negyedik, ötödik és hatodik futama a hungaroringi. Az F3-as autók elsőként pénteken 12:40-kor gurulnak pályára az első szabadedzés keretein belül, majd pedig szombaton és vasárnap három 33 perces + 1 körös versenyre kerül majd sor.

A belépőjegyek 13–54 eurós áron kaphatóak, 7 év alatt ingyenes a belépés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.