A nap videója: egy dízel Volkswagen elhúzta a debreceni villamost

A nap videója: egy dízel Volkswagen elhúzta a debreceni villamost

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A német gyártó legerősebb pick-up modellje simán elhúzta a hatalmas tömegű tömegközlekedési eszközt.

Azért, hogy bebizonyosodjon a Volkswagen legerősebb pick-upjának a teljesítménye és teherbírása, különleges feladat elé állították a 258 lóerős új Amarokot.

A pick-upnak el kellett húznia a debreceni 1-es villamost, amit az autó minden gond nélkül teljesített. A villamoson utasok ugyan nem tartózkodtak, azonban az Amarok vontatott terhe így is 43 tonna volt, ez tizennyolcszorosa az autó tömegének.

"Az Amarok erejét igazoló film egy néhány héttel korábban napvilágot látott videóra adott válasz. A Facebook oldalunkon is közétett felvételen egy Amarok egy lerobbant tankot vontatott. Arra gondoltunk, ráteszünk egy lapáttal" – mondta Kovács András, a Volkswagen Haszonjárművek márkaigazgatója.

Az Amarok korábban maximum 224 lóerős, illetve 550 Nm-es nyomatékú változatban volt kapható. Nemrégiben azonban nyugdíjba küldték ezt a 3 literes V6-os TDI erőforrást, melynek hasonló lökettérforgatú utódja 34 lóerővel erősebb, illetve 30 Nm-rel nyomatékosabb lett.

©

A csúcskivitelű Volkswagen Amarok immár nem kevesebb mint 258 lóerős teljesítményt, illetve 580 Nm-es nyomatékot szabadít rá az aszfaltra, illetve adott esetben a terepre. A legnagyobb nyomaték már 1400-as percenkénti fordulatszámtól rendelkezésre áll, és egészen 3250-es fordulatig lehívható.

Sőt, az overboost funkciónak köszönhetően rövid ideig 272 lóerőt is képes leadni a motor, ami egy nyolcsebességes automataváltón keresztül hajtja meg a négy kereket.

©

A 258 lóerős 3.0 TDI motor a Highline, illetve Aventura felszereltségi szintekhez párosítható, melyek alapára hazánkban 13,7 millió, illetve 16,8 millió forint. Az új csúcs Amarok első számú ellenfele a nemrégiben leleplezett Mercedes X 350d, melyben egy ugyancsak 258 lóerős 3 literes V6-os dízelmotor teljesít szolgálatot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.